Ε1557: Μάχη στον Νότο

Ε1557: Μάχη στον Νότο

Οι Ρώσοι επιδρομείς είναι περιχαρακωμένοι στη Χερσώνα, στον νότο. Ήταν από τις πρώτες πόλεις που κατέλαβαν με στρατεύματα από την Κριμαία, και με βοηθούς ρωσόφιλους ρωσόφωνους μέσα στην ίδια την πόλη και την περιοχή. Μα οι Ουκρανοί άρχισαν με την βοήθεια των HIMARS που τους έδωσαν οι Αμερικάνοι, με άλλα βαρέα όπλα πυροβολικού, πολλαπλά συστήματα και πυραύλους από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, και τα φονικά Μπαϊρακτάρ ντρόουν από την Τουρκία, να αντεπιτίθενται από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Προέλασαν καθαρίζοντας κι ελευθερώνοντας μεγάλες περιοχές και πολλές κοινότητες στον ταλαιπωρημένο νότο.

Οι Ρώσοι είχαν καταλάβει αυτές και άλλες περιοχές διότι μπορούσαν να βομβαρδίζουν εκ του ασφαλούς με το βαρύ πυροβολικό τους και να καθαρίζουν τη νότια ζώνη από τη λιγοστή άμυνα των Ουκρανών, επιτρέποντας στο πεζικό τους να προχωράει στην κατάληψη των περιοχών. Αν το πεζικό και οι μηχανοκίνητες μονάδες δεν είχαν αυτήν την κάλυψη το ρωσικό στράτευμα δεν θα πετύχαινε, διότι απλούστατα οι Ουκρανοί είναι καλύτεροι πολεμιστές.

Τώρα όμως τα πυραυλικά συστήματα των Ουκρανών μπορούν να εξουδετερώνουν εύκολα τις ρωσικές πυροβολαρχίες και τις αποθήκες καθώς και τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων. Έτσι βομβάρδισαν τη γέφυρα Antonovsky μέσω της οποίας οι Ρώσοι στρατιώτες στη Χερσώνα ανεφοδιάζονταν. Και όταν οι Ρώσοι έκαναν μια νέα κατασκευή μεταλλικών σχεδιών την βομβάρδισαν και αυτήν.

Οι Ρώσοι άρχισαν να συγκεντρώνουν περισσότερα στρατεύματα σε αυτήν την περιοχή και αντι-πυραυλικές πυροβολαρχίες S-300.

Οι Ουκρανοί τώρα χρησιμοποιούν τα Μπαϊρακτάρ ντρόουν και τα μικρότερα, σχεδόν μη-ανιχνεύσιμα R18 που πλήττουν τα ρωσικά άρματα μάχης, πεζικάριους και άλλους κινούμενους στόχους. Την ίδια ώρα HIMARS και άλλοι πύραυλοι πλήττουν λιγότερο τα κανόνια και πολύ περισσότερο τις αντι-αεροπορικές πυροβολαρχίες S-300 έτσι που οι ρωσικές δυνάμεις να μείνουν ανυπεράσπιστες και να μπορέσουν τα ουκρανικά αεροσκάφη να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα.

Ήδη έχουν καταστρέψει μερικές μονάδες S-300 και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών – και πολλούς Ρώσους στρατιώτες. Ανάμεσά τους και η αντισυνταγματάρχης Olga ‘Kursa’ Kachura 52 ετών που λέγεται πως της άρεσε να σκοτώνει Ουκρανούς. Σκοτώθηκε από πύραυλο που χτύπησε το αυτοκίνητο της (6/8).

Οι Ουκρανοί έχουν τη δυνατότητα να εκδιώξουν εξευτελιστικά τους βάρβαρους εισβολείς από τη χώρα τους. Η Δύση θα συνεχίσει να προμηθεύει βοήθεια σε χρήματα, όπλα και πληροφόρηση. Μα θα πρέπει να μπορέσει να εξουδετερώσει τις ρωσικές πυροβολαρχίες που βάλλουν από τα μετόπισθεν σε ρωσικά εδάφη και από υποβρύχια στη Μαύρη θάλασσα.

Θα πρέπει παράλληλα να καταστρέψουν τη γέφυρα εδάφους που οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει με την Κριμαία και από την Κριμαία στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Επίσης θα πρέπει να επανακτήσουν όλη την παραθαλάσσια ζώνη με τα λιμάνια της τόσο για εισαγωγές όσο και για εξαγωγές.

Οι Ουκρανοί έχουν δείξει περίτρανα πως θέλουν και μπορούν να πολεμήσουν γενναία τον εχθρό δίνοντας παράδειγμα σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Η Βόρεια Κορέα που είναι βδέλυγμα ανάμεσα στα έθνη προτίθεται να στείλει 100.000 στρατιώτες να πολεμήσουν με τους Ρώσους ενάντια στους Ουκρανούς. Καλά θα κάνουν να στείλουν και τα αντίστοιχα φέρετρα. Διότι οι Ουκρανοί δεν δείχνουν ούτε το ελάχιστο σημάδι κόπωσης!

Яка авіатехніка була на військовому полігоні біля Новофедорівки ДО вибухів? Цей кримський аеродром, про вибухи на якому нині повідомлять в соцмережах, – одне з ключових для авіації РФ летовищ на півострові.

Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, από τα πλήγματα της Τρίτης στην αεροπορική βάση Σάκι κοντά στην πόλη Νοβοφεντόριβκα στην Κριμαία, καταστράφηκαν 9 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν επιδρομές κατά ουκρανικών στόχων. (Μια άλλη αναφορά μιλάει για 12 σκάφη.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *