Τ240: Dmitry Medvedev

Τ240: Dmitry Medvedev

- in Ταυτότητα
0

Ο Μεντβέντεφ ήταν ανέκαθεν το σκυλάκι του Πούτιν. Έγινε πρωθυπουργός το 2004, όταν ο Πούτιν του το ζήτησε όντας ο ίδιος πρόεδρος και μάλιστα επισκέφθηκε το Silicone Valley στην Καλιφόρνια. Κι έγινε πρόεδρος της Ρωσίας το 2008, όταν ο Πούτιν πάλι του το ζήτησε για να σπάσει η διαδοχή του ίδιου ως πρόεδρος και να γίνει τώρα πρωθυπουργός. Μα ο πρόεδρος Μεντβέντεφ έκανε ό,τι του έλεγε ο πρωθυπουργός Πούτιν! Και το 2012 ο Πούτιν έγινε πάλι πρόεδρος (μόνιμος, πλέον!) ενώ ο Μεντβέντεφ άρχισε να ασχολείται με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, πάλι καθ’ υπόδειξη του αφεντικού Πούτιν. Άχαρη καριέρα!

Υποτίθεται πως πάντα ήταν πιο ήπιος και μετριοπαθής, πιο φιλελεύθερος από τον Πούτιν και πίστευε στις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης. “Η ελευθερία είναι καλύτερη από την ανελευθερία” είχε πει κάποτε δείχνοντας πόσο βαθιά είναι η στόχασή του! Μα είναι επίσης πολύ πιο αδύναμος χαρακτήρας, δίχως ισχυρό αίσθημα ‘εγώ’ που να τον προωθήσει σε μια αληθινή θέση στο Κρεμλίνο. Και λέγεται πως μόνο η ισχυρογνώμων και φιλόδοξη σύζυγός του Svetlana τον σπρώχνει ώστε να επιπλέει ακόμα στην επιφάνεια – διότι αυτός, λέγεται, έχει και εθισμό στο αλκοόλ.

Πρόσφατα, αρχές Ιουνίου, ξέσπασε υβριστικά και βίαια κατά της Δύσης: “Οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί οι αναρτήσεις μου είναι τόσο τραχείς. Είναι διότι μισώ τους Δυτικούς. Είναι μπάσταρδοι κι εκφυλισμένοι. Θέλουν τη δική μας καταστροφή, της χώρας μας. Για όσο ζω θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξαφανιστούν”!

Ασυνήθιστος τόνος για τον μετριοπαθή Μεντβέντεφ. Μα φαίνεται πως έπρεπε να δείξει κι αυτός πυγμή (πιωμένη έστω) κατά της Δύσης, αφού ο μεγάλος αδελφός και ο Λαβρόφ το κάνουν δίχως ντροπή. Ούτως ή άλλως αν είναι να επιβιώσει και να διατηρεί κανείς κάποια προνομιακή θέση στο Κρεμλίνο, πρέπει να συμπλεύσει με την αντιδυτική τρέλα του Πούτιν. Αυτό ίσως να είναι μήνυμα αφοσίωσης στον μεγάλο αδελφό.

Μα έχει και άλλο πρόβλημα τώρα με τις ΗΠΑ κυρίως. Διότι ο γιος του αποβλήθηκε από τις ΗΠΑ όπου σπούδαζε με τους ‘μπάσταρδους κι εκφυλισμένους’! Προφανώς δεν βλέπει την αντίφαση εδώ ούτε καταλαβαίνει πόσο μεγάλο προνόμιο είναι να έχεις γιο που σπουδάζει στη μισητή Δύση, στις ιμπεριαλιστικές καπιταλιστικές ΗΠΑ! (Όπως τόσοι άλλοι ανόητοι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνει πόσο υποβαθμίζει τη χώρα του στέλνοντας τον γιο του για σπουδές στη Δύση!)

Με σύζυγο και γιο αριστερά. Η βίλα του στον Βόλγα, δεξιά.

Ίσως όμως να θέλει να μιμηθεί την κα Ζαχάροβα σε βίαια ξεσπάσματα – η οποία βάζει στα κοκτέιλ της κοκαΐνη και μετά ρίχνει το μείγμα στο βομβαρδιστικό ύφος της και τα βροντερά λόγια της κατά της Δύσης.

Έτσι αποκτά, νομίζει, τη σπουδαιότητα και ανωτερότητα που θα έπρεπε να έχει στην υψηλότερη πολιτική σκηνή της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, τελευταία, ψιθυρίζεται πως κάποιος πολύ ισχυρός που δεν θα θέλει να φαίνεται σε κοινή θέα, τον προετοιμάζει για το ύψιστο αξίωμα όπου θα εκτελεί (ο Μεντβέντεφ, παρότι όχι πολύ δημοφιλής πλέον) τις δικές του εντολές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *