Ε1629: Γέφυρα Κερτς – Κριμαία

Ε1629: Γέφυρα Κερτς – Κριμαία

Να η λάμψη της φωτιάς της έκρηξης στη γέφυρα Kerch στον ισθμό που ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζώφ, βόρεια.

Αυτή η γέφυρα ανατινάχτηκε σε τρία πολύ κοντινά σημεία στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων του προέδρου Πούτιν! Αυτό φαίνεται να ήταν το δώρο των Ουκρανών (ενώ εκείνο του προέδρου Λουκασένκο της Λευκορωσίας ήταν ένα τρακτέρ!) Στη συνέχεια οι Ουκρανικές δυνάμεις προέλασαν στην περιοχή της Χερσώνας στον νότο και στην περιοχή Λουχάνσκ στον βορρά απελευθερώνοντας και άλλες περιοχές από τους Ρώσους κατακτητές!

Να, λοιπόν, το καμάρι της Ρωσίας, η μεγαλύτερη γέφυρά της και της Ευρώπης, μήκους 19 χλμ., που συνδέει τη χώρα με την Κριμαία, το Ουκρανικό έδαφος που προσαρτήθηκε βίαια στη Ρωσία τον Μάρτη 2014. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε τον Μάη 2018. Έχει δυο παράλληλες γέφυρες μια με έναν δρόμο 4 λωρίδων και μια με διπλές ράγες τραίνων. Να την τραυματισμένη τώρα, μετά από κάποια ανατίναξη οχήματος με εκρηκτικά:

Και η σιδηροδρομική γραμμή και ο αυτοκινητόδρομος έπαθαν σημαντική ζημιά. Μα οι Ρώσοι έσπευσαν να επισκευάσουν την αρτηρία αυτή που, όχι μόνο είναι ο σύνδεσμος με την ποθητή Κριμαία μα επίσης συμβολίζει τη ρωσική υπερηφάνεια και τον εθνικό ρεβανσισμό. Έτσι κάποια κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί και τώρα εξετάζονται τα υποθαλάσσια στηρίγματα και θεμέλια.

Σε αντίποινα ο Πούτιν διάταξε τον βομβαρδισμό γέφυρας στο Κίεβο και ορισμένων σημείων σε άλλες πόλεις. Κατάφερε να παρασύρει και τη Λευκορωσία του δικτάτορα προτεζέ του Λουκασένκο σε επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Περιορισμένης νοημοσύνης λόγω ίσως απεριόριστης ματαιοδοξίας και φόβου για την πολιτική επιβίωση και την ίδια τη ζωή του ο δικτάτορας, ίσως, δεν έχει καταλάβει ακόμα πως έχει χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα χάσει και άλλους άνδρες και άλλα σύνεργα του πολέμου, όσο συνεχίζει τις ρωσικές βαρβαρότητες εκεί.

Ίσως θα χάσει και πολλά άλλα στη Ρωσία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *