E1602: Πουτινικά προβλήματα

E1602: Πουτινικά προβλήματα

Παρουσιάστηκαν επίσημα πια στις 12 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα και από το αμερικανικό CNN (Δυτική προπαγάνδα;) μα και το επίσημο ρωσικό ΤΑSS. Μεγάλη είδηση στο πρώτο, μικρή στο δεύτερο.

Δεκαοκτώ (18) τοπικοί αντιπρόσωποι στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Κολπίνο, ζητούν επίσημα την παραίτηση του προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν. Η απαίτηση για την παραίτηση αναρτήθηκε στα Κοινωνικά Δίκτυα μαζί με τις υπογραφές.

‘Πιστεύουμε’ γράφει το κείμενο, ‘πως οι πράξεις του προέδρου Β. Πούτιν είναι βλαβερές για το μέλλον της Ρωσίας και των πολιτών της. Απαιτούμε την παραίτηση του Β. Πούτιν από την προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας’.

Ολόκληρα τοπικά δημοτικά συμβούλια ανάρτησαν τη δική τους απαίτηση και τους δικούς τους λόγους για την παραίτηση του Πούτιν. Ο δήμος Smolniskοye της Αγίας Πετρούπολης ζητάει από τη Βουλή να συλλάβει τον Πούτιν για προδοσία!

Βέβαια, δικτάτορες σαν τον Πούτιν (Στάλιν, Χίτλερ) δεν παραιτούνται. Ο αιώνιος πρόεδρος αμέσως ανταποκρίθηκε με αγριότητα κατηγορώντας τους αντιπροσώπους του Smolniskoye με ‘απαξίωση του ρωσικού στρατού’ μια ομιχλώδη κατηγορία που όμως μπορεί να επιφέρει φυλάκιση.

Την επομένη τα Δίκτυα γέμισαν με ανακοινώσεις που έδειχναν πως ο λαός υποστήριζε θερμά τον πρόεδρο και τις πράξεις του. Ο Dimitry Peskov, πιστό σκυλί του μεγάλου αφεντικού, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε παντού στα ΜΜΕ πως ο λαός είναι πιστός στον πρόεδρο μα φυσικά, η κοινή γνώμη έχει κάποιες αισθηματικές διακυμάνσεις όσον αφορά στρατιωτικά θέματα. Και άφησε κάποιο όχι και τόσο αινιγματικό υπονοούμενο: ‘Κριτικές για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι αποδεκτές στην παρούσα νομοθεσία μας στο φως των πρόσφατων εξελίξεων. Αλλά η γραμμή σε αυτό το ζήτημα είναι πολύ λεπτή.’

Ακολούθησε την Τετάρτη 14/9 τσουνάμι από οργισμένα σχόλια για την απειλή του Πεσκόφ – αφού ισχυριζόταν πως 100% του λαού στηρίζει τον πρόεδρο!

Πρόσφατες εξελίξεις;

Όλοι μαθαίνουμε καθημερινά πως οι Ουκρανοί προελαύνουν αργά μα πολύ σταθερά, καθώς οι Ρώσοι οπισθοχωρούν εξίσου σταθερά και όχι πολύ αργά. Επισημαίνω τρία πρόσφατα γεγονότα.

(α) Να η μεγαλύτερη ρωσική σημαία στην πόλη Kupyansk (περιφέρεια Χαρκόβου) ανοιγμένη στις 21 Αυγούστου από τους ‘απελευθερωτές’ Ρώσους. Μα μόλις τρεις βδομάδες αργότερα οι Ρώσοι όλοι έτρεχαν να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Πολύ συχνά υποχωρώντας άτακτα και βιαστικά, οι Ρώσοι στρατιώτες αφήνουν πίσω πτώματα, τραυματίες, όπλα και οχήματα. Αυτό είναι αντίθετο με τις βασικές αρχές των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη φωτογραφία λέγεται ξεκάθαρα ‘Δεν αφήνουμε πίσω τους δικούς μας!’

(β) Στον πυρετό της μάχης και την αγωνία για επιβίωση τέτοιες ωραίες αφίσες και μεγαλοστομίες δεν υπερισχύουν και πολλά εγκαταλείπονται για να σωθεί η δική μου ζωή. Έτσι και στην Kupyansk εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους δυο δάσκαλοι που (όπως τανκς ή κανόνια ή άλλοι στρατιώτες) θεωρούνται κρατική περιουσία κι έτσι δεν είναι ακριβώς περιζήτητα αγαθά όπως τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια και παρόμοια.

Το Κρεμλίνο φυσικά αρνήθηκε πως το στράτευμα είχε αφήσει πίσω δυο δασκάλους. Η μόνη δυσκολία είναι, όμως, πως οι δυο δάσκαλοι έμειναν και είναι τώρα με τους Ουκρανούς.

Προηγούμενοι ηγέτες στη Ρωσία πάντα άφηναν και κάτι καλό παρά τα εγκλήματά τους. O Στάλιν εκβιομηχάνισε τη χώρα και οι στρατηγοί του (με Ουκρανούς και Πολωνούς) έδιωξαν τους Ναζί από την ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη.

Ο Γκορμπατσόφ διέλυσε την ΕΣΣΔ μα έδωσε δημοκρατικές ελευθερίες.

Ο Πούτιν είναι ο μόνος που δεν άφησε κάτι απόλυτα θετικό για τη Ρωσία. Με τη μωρόδοξη φιλοδοξία του κατέστρεψε και τη βιομηχανία και τον Κόκκινο Στρατό και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αφήνει αιχμαλώτους και νεκρούς!

(γ) Και τώρα πολλές μονάδες δεν στέλνονται πίσω στην Ουκρανία διότι οι στρατιώτες – εθελοντές αρνούνται να επιστρέψουν στα επικίνδυνα μέτωπα!

Οι στρατιώτες αναρτούν τα παράπονά τους. Πως τραυματίες και νεκροί εγκαταλείπονται. Οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι από τα επίσημα νούμερα. Στα νοσοκομεία οι τραυματίες που είναι πάρα πολλοί και στοιβαγμένοι σε θαλάμους, δεν έχουν την περιποίηση που δείχνουν τα κανάλια πολύ επιλεκτικά.

Και όλοι ξέρουν και διαλαλούν με όλα τα μέσα πως ‘Χάνουμε, χάνουμε τρομερά!’

Γι’ αυτό κι εμφανίζεται η λαϊκή αντίδραση!

Γι’ αυτό και ο Πούτιν σταμάτησε την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” και κήρυξε πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ που μάχεται μέσω Ουκρανών να καταστρέψει την αθώα Άγια Ρωσία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *