Ε1638: Ιλαροτραγικά της ρωσικής επιστράτευσης

Ε1638: Ιλαροτραγικά της ρωσικής επιστράτευσης

‘Ένα σοβαρό σημείο της επιστράτευσης είναι πως, ενώ ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι στην περίοδο 21/9 ως 18/10 επιστρατεύτηκαν 220.000, κάποιος αξιωματούχος από το Υπουργείο Άμυνας τους ανέβασε σε 618.000! Και ήδη πάνω από 300.000, λέγεται, εστάλησαν στα μέτωπα στην Ουκρανία, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κολλήσει στα κέντρα επιστράτευσης ή σε στρατόπεδα.

Με την πρώτη ανακοίνωση της επιστράτευσης, εκατοντάδες χιλιάδες έσπευσαν να φύγουν στη Γεωργία, στο Καζακστάν, στη Φινλανδία, στην Κωνσταντινούπολη κ.λπ. Οι τιμές των εισιτηρίων για αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο εκτοξεύτηκαν στα ύψη, 5 κι 6 και 10 φορές πάνω. Συγχρόνως οργανώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας: “Δεν θέλω να πεθάνω στην Ουκρανία για σένα, Πούτιν!”

Μα οι πιστοί στρατιώτες του Ζ συμμορφώθηκαν κατά χιλιάδες. Και είναι από όλες τις εθνότητες: Ρώσοι, φυσικά, Ingushes, Bashkur, Tatar, Yakut, Buryat (αυτοί στρατολογήθηκαν εξ αρχής!), Kazakh κ.λπ. Ανάμεσά τους και πολλοί Νεοναζί από τις πόλεις και μερικές ρωσικές επαρχίες και πολλοί φυλακισμένοι!

Στα διάφορα κέντρα γίνονται καυγάδες. Επίσης στα στρατόπεδα. Οι διαφορετικές εθνότητες καυγαδίζουν μεταξύ τους. Οι Γιακούτ και οι Καζάχ, ως τουρκικής (= ασιατικής) προέλευσης, σμίγουν και δέρνουν Ρώσους! Δεν τους αρέσει να τους διατάζουν και να τους φέρονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μα καυγαδίζουν και αλληλοχτυπιούνται μεταξύ τους όταν πιούν αρκετά!

Σε ένα στρατόπεδο, κάποιος συνταγματάρχης Λάπιν έκανε μια ομιλία στην οποία είπε τον Αλλάχ δειλό(!). Μετά την ομιλία, δυο νέοι από το Tajikistan με πολυβόλα επιδόθηκαν σε εφόδους κατά πάντων και σκότωσαν περίπου 30 νεοσύλλεκτους κι άλλους και τραυμάτισαν άλλους τόσους, ωσότου ένας σκοπευτής τους σκότωσε.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η απουσία κατώτερων αξιωματικών και υπαξιωματικών με πείρα για να εκπαιδεύσουν σωστά όλα αυτά τα μπουλούκια ετερόκλητων νεοσύλλεκτων (ως και μεσήλικων). Οι κατώτεροι αξιωματικοί χρησιμοποιούν όποιο μέσο διαθέτουν και κάνουν τα πάντα για να πάρουν προαγωγή και να έχουν λιγότερους ανώτερους.

Ούτε ο στρατός ούτε ο λαός ήταν έτοιμοι για πόλεμο ή για επιστράτευση σε τέτοια κλίμακα. Συνταξιοδοτημένοι αξιωματικοί κλήθηκαν να βοηθήσουν, μα οι πιο ρωμαλέοι νεοσύλλεκτοι, κυρίως οι άγριοι επαρχιώτες ή μάγκες των πόλεων, δεν τους δίνουν σημασία και φτιάχνουν δικές τους βαθμίδες εξουσίας με σκοπό την κλοπή κι άλλα εγκλήματα.

Οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να αγοράσουν οι ίδιοι τα ρούχα, τις αρβύλες, ακόμα και τις σφαίρες τους! Έτσι (σχεδόν) όλοι κλέβουν – τρόφιμα (αν τα βρουν, γιατί αυτά είναι όντως δυσεύρετα), ρούχα, τσιγάρα, ποτό και ό,τι άλλο. Στο μέτωπο δημιουργούν δυσκολίες με ανυπακοή, καυγάδες και λούφα. Συχνά τα όπλα τους είναι σκουριασμένα δυσλειτουργικά και συχνά πολλοί δεν έχουν μάθει να τα χρησιμοποιούν!

Και οι αξιωματικοί τους τους αποφεύγουν σαν εχθρούς! Οι αγριότητες αυτές μεταφέρονται όπου βρεθούν οι στρατιώτες και την πληρώνουν οι Ουκρανοί άμαχοι. Οι Ουκρανοί μαχητές τους θερίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *