Ε1644: Ψωραλέα ψευδολογία

Ε1644: Ψωραλέα ψευδολογία

Τον Μάιο στη Ρωσία κυκλοφόρησε μια φήμη πως η κόρη του Ζελένσκι διέφυγε από την Ουκρανία στην Πολωνία κατηγορώντας τον πατέρα της ως Ναζί

Η φήμη απηχούσε την ιστορία της κόρης του Στάλιν Svetlana Alliluyeva που εγκατέλειψε τη Ρωσία δραπετεύοντας στη Δύση. Η φήμη για την κόρη του Ζελένσκι δεν εξαπλώθηκε ούτε κράτησε πάρα πολύ. Η κόρη είναι στα 17της και ο γιος του 9 ετών.

Η κλαίουσα κοπέλα είναι ηθοποιός και δεν έχει σχέση με τους Ζελένσκι!

Είναι πάρα πολύ εύκολο να εξαπλωθεί μια φήμη ψευδής. Πολλοί άνθρωποι λένε ψέματα με την ίδια ευκολία που ανοίγουν το στόμα τους.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπ. Άμυνας της Ρωσίας λέει πως τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν επιτυχώς τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ και των Ναζιστών Ουκρανών και τους βομβαρδίζουν ανελέητα στην ύπαιθρο και στις πόλεις. Οι Ρώσοι απλώς εγκατέλειψαν πόλεις όπως η Izyum κλπ. στον Νομό του Χαρκόβου διότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την περιοχή αυτή καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην υπεράσπιση της Νέας Ρωσίας στον Ντονμπάς.

Στην πραγματικότητα όλες οι ήττες τους στην Ουκρανία, ανακοινώνουν, είναι στρατηγικές υποχωρήσεις από εδάφη που δεν τους ενδιαφέρουν για νέες θέσεις, πολύ πιο στρατηγικές. Το ρωσικό τανκ με Ζ γίνεται ουκρανικό μετά από μια ακόμα νίκη των Ουκρανών.

Τα ψεύδη είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα με τις εκλογές του Πούτιν και τα δήθεν φιλελεύθερα ανοίγματα προς τη Δύση με τα οποία κατόρθωσε να αποπλανήσει τους νυσταλέους ηγέτες της Ευρώπης και κυρίως την κα Μέρκελ, έτσι που η ΕΕ να γίνει σχεδόν πλήρως εξαρτημένη από το βενζινάδικο της Ρωσίας. Η Μέρκελ εξακολουθεί με (παρ)άνοια πλέον (και ακολουθώντας τον προηγούμενο καγκελάριο Σρέντερ που βολεύτηκε κάπου στις κρατικές ρωσικές εταιρείες) να υποστηρίζει πως η πολιτική της ήταν ορθή και ο Πούτιν ήθελε να προσχωρήσει στη Δύση μα έβλεπε πως η Δύση δεν τον ήθελε – κι άλλες άρρωστες αρλούμπες της ρωσικής ψευδολογίας. Όλοι πλέον θυμούνται πως ως τις 24/2/22 ο Πούτιν διαβεβαίωνε τους Δυτικούς, μα ακόμα και τους στρατιώτες του, πως δεν θα γινόταν εισβολή, μόνο γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Να η ανακοίνωση του σταθμού Σπούτνικ: Η Μόσχα δεν έχει σχέδια επίθεσης και ποτέ στην ιστορία της δεν επιτέθηκε σε κάποιον!

Και τους πρώτους μήνες που έκαναν συνομιλίες για ειρήνευση έθεταν τέτοιους όρους οι Ρώσοι που οι Ουκρανοί φυσικά δεν μπορούσαν να δεχθούν – όπως η προσάρτηση στη Ρωσία των εδαφών που οι εισβολείς είχαν καταλάβει.

Τώρα πάλι, μετά την ανατίναξη της γέφυρας Κερτς, και αφού ξανάρχισαν τους βομβαρδισμούς αμάχων σε πόλεις και χωριά, δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν διότι το μάθημα δόθηκε και δεν χρειάζονται άλλοι. Μα γενικός Διοικητής διορίστηκε ένας χασάπης στρατηγός που ξέρει μόνο να βομβαρδίζει.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν μετά από μικρό διάλειμμα. Μα οι απειλές του για χρήση πυρηνικών δεν υλοποιήθηκαν. Και στα τέλη Οκτωβρίου θέλει ειρήνη και είναι πρόθυμος να αποσύρει μέρος του στρατού αν οι Ουκρανοί επίσης αποσύρουν στρατό και σταματήσουν τις εχθροπραξίες!

Μα ποιος τον πιστεύει πια;

Η παύση των βομβαρδισμών είναι μια ακόμα μανούβρα παραπλάνησης. Αν μάλιστα σταματήσουν οι πύραυλοι Kalibr θα είναι διότι τελειώνουν και δεν μπορεί η ρωσική πολεμική βιομηχανία να παράγει νέους καθώς λείπουν τα υλικά.

Πολύ ορθά οι Ουκρανοί αντιλένε πως αν ο Πούτιν επιθυμεί πραγματικά ειρήνευση, ας αποσύρει όλες τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις του πέρα από τα σύνορα. Δεν πρόκειται οι Ουκρανοί να κάνουν πίσω στην ίδια τη χώρα τους. Αυτό θα δώσει στον Πούτιν την ευκαιρία να ανασυντάξει τις παλιές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία, να στείλει τους νέους στρατολογημένους και να οργανώσει πρόσθετο σώμα στρατού στη Λευκορωσία.

Δυστυχώς κανείς πια δεν εμπιστεύεται τον Πούτιν και τους πιστούς αυλικούς του – Πεσκόφ και Λαβρόφ.

Κάποτε καβαλούσε το άλογο δίχως πουκάμισο. Δυστυχώς τώρα ο αυτοκράτορας είναι ολόγυμνος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *