Ε1627: Προέλαση Ουκρανών

Ε1627: Προέλαση Ουκρανών

Όπως βλέπετε ο ανθισμένος κάμπος ηλιοτροπίων δίνει μια καλή αναπαράσταση της ουκρανικής σημαίας με το κίτρινο κάτω από το γαλάζιο του ουρανού. Ίσως η σημαία να προήλθε από τα ανθισμένα ηλιοτρόπια. Αυτά όπως και τα ώριμα στάχια σιτηρών είναι από τις κυριότερες ουκρανικές εξαγωγές. Τα στάχια επίσης είναι κίτρινα κάτω από το γαλανό του καθαρού ουρανού.

Οι Ουκρανοί έδειξαν στους δειλούς και καλοπερασάκηδες Ευρωπαίους πως γεννιέται και στέκεται σταθερά ένα έθνος. Ευτυχώς υπήρξαν μερικοί Ευρωπαίοι που έτρεξαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών ενάντια στους αισχρούς, βάρβαρους Ρώσους, αντί να γκρινιάζουν και να μεμψιμοιρούν για την απειλή πυρηνικού πολέμου (=ψωμοτύρι των τρομολάγνων) ή για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα δίχως φτηνή θέρμανση και για την ακρίβεια που τώρα καλπάζει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ή ακόμα και για παραχωρήσεις στους Ρώσους που η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει .

Αλλά δεν διστάζω να δηλώσω πως οι Ευρωπαίοι δεν θα μάθουν τίποτα από τον πραγματικό ηρωισμό των Ουκρανών, που πριν από λιγότερο του ενός αιώνα φώλιαζε στα στήθη κάθε έθνους που ήθελε ανεξαρτησία.

Kupiansk, Lyman, Izium – κομβικές κυριολεκτικά τοποθεσίες που επανήλθαν στον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας. Ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατευμάτων είναι πλέον από πολύ δύσκολος ως ανέφικτος. Κι έχουν παγιδευτεί 15.000 Ρώσοι στρατιώτες στην αριστερή πλευρά του Δνείπερου ποταμού δίχως εύκολο μέσο μεταφοράς τους στη δεξιά όχθη: η μοναδική γέφυρα κοντά έχει καταστραφεί και οι πύραυλοι HIMARS είναι πανέτοιμοι.

Υπάρχει μια σιδηροδρομική γραμμή που πάει στη Valuyki στη Ρωσία που συνδέεται με άλλες γραμμές προς τη Belgorod και τη Voronezh. Μα η κατάληψη του Kupiansk έχει κόψει τη σύνδεση.

Η Λίμαν επίσης ήταν σημαντική για τους Ρώσους, δίνοντάς τους πρόσβαση σε πολλά άλλα μέρη και κυρίως το Σλόβιανσκ. Το Ιζίουμ ομοίως. Πάνε όλες αυτές οι ευκαιρίες και οι Ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να οργανώσουν επιθετικές κινήσεις. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να καθυστερήσουν την προέλαση των Ουκρανών και να ελπίζουν σε ένα θαύμα. Μα και αυτό θα καθυστερήσει μόνο τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι θα εκδιωχθούν πλήρως από όλα τα ουκρανικά εδάφη.

Οι Ρώσοι κέρδισαν λίγα εδάφη στον Αύγουστο-Σεπτέμβριο μα έχασαν 42.000 χλμ.2 (μεγαλύτερη περιοχή από τη Δανία)!

Δυστυχώς οι Δυτικοί δεν εφοδιάζουν με ισχυρότερα όπλα τους Ουκρανούς ούτε τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Είμαστε μια μίζερη μάζα καλοπερασάκηδων. Πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι, φαίνεται από νέα δήλωση του Γάλλου Μακρόν πως η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία κάποια ώρα!

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους, μέσω του υπ. Άμυνας Shoigu, ανακοίνωσαν πως “Η Ρωσία σκόπιμα επιβραδύνει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να αποφύγει απώλειες αμάχων.” Είναι μπούρδα, διότι την προηγούμενη βομβάρδισαν ένα τραίνο και σκότωσαν 22 αμάχους!

Και να αποκτήσουν 300.000 ετοιμοπόλεμους νεοσύλλεκτους, οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να τους ξαμολύσουν στην Ουκρανία. Όπως μάθατε πια, και η μεγάλη γέφυρα τους Κερτς που ενώνει Ρωσία και Κριμαία έχει, μετά από ανατίναξη, πάθει σοβαρές ζημιές – και ο αυτοκινητόδρομος και οι σιδηροδρομικές γραμμές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *