Ε1621: Κυβέρνηση ψευδολογίας

Ε1621: Κυβέρνηση ψευδολογίας

“Σήμερα οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα των ρωσικών δυνάμεων στη Λιμάν από την Karpouka προς την κατεύθυνση της Shandrikolovo με δυο τεθωρακισμένες μονάδες. Αυτές επισημάνθηκαν και αναχαιτίστηκαν με πυραύλους MLRS. Στη μάχη έχασαν 2 άρματα και μεταφορικά οχήματα, φορτηγά και πεζικάριους. Οι επιζήσαντες οπισθοχώρησαν. Μια δεύτερη ομάδα τεθωρακισμένων κατόρθωσε να εισχωρήσει στα προάστια της Shandrikolovo όπου στάθμευε ετοιμοπόλεμη η ρωσική μηχανοκίνητη μονάδα πεζικού. Οι Ρώσοι μαχητές χρησιμοποίησαν πυροβόλα και ATGM και κατέστρεψαν 2 ακόμα άρματα και 3 μεταφορικά οχήματα. Μετά αυτή η 2η ομάδα Ουκρανών παγιδεύτηκε κι εξοντώθηκε”.

Αυτή ήταν η πρώτη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την προέλαση των Ουκρανών σε κείνη την περιοχή την 1η Οκτωβρίου. Λίγες ώρες αργότερα νέα ανακοίνωση έλεγε πως οι ρωσικές δυνάμεις μετακινήθηκαν (υποχωρώντας) για να ανασυνταχθούν σε πιο ισχυρές αμυντικές θέσεις. Με πιο απλά λόγια, το έβαλαν στα πόδια με φορτηγά και αεροσκάφη αφήνοντας πίσω οχήματα, όπλα και άντρες, νεκρούς και τραυματίες κι αιχμαλώτους κι έναν στρατηγό, τον Andrei Sycheuvi, διοικητή της Δυτικής Ομάδας (έναν από 4 ανώτατους διοικητές του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία), ο οποίος κρατείται τώρα αιχμάλωτος για να δικαστεί για εγκλήματα.

Από την αρχή του έτους 2022 δεν ακούμε παρά ψέματα από τη ρωσική κυβέρνηση και τους διάφορους εκπροσώπους του Κρεμλίνου. Το ίδιο βέβαια και χειρότερα οι γηγενείς Ρώσοι που αποδέχονται τα εκκωφαντικά ψεύδη της κυβέρνησής τους ως δηλώσεις δύναμης κι εξουσίας πάνω τους κι ας είναι μια ατέρμονη ροή ψευδολογίας.

Όχι, δεν σκοπεύουμε να εισβάλουμε στην Ουκρανία, έλεγε ο Πούτιν ως τις 22/2/2, κάνουμε γυμνάσια! Στις 24 έκανε την εισβολή!

Όχι, δεν είναι εισβολή, δεν είναι πόλεμος, είναι μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που θα απαλλάξει την Ουκρανία από Ναζί!

Όχι, δεν οπισθοχωρούμε, δεν χάνουμε, όλες οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις έχουν (μεγάλες) απώλειες αλλά προχωρούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Προέδρου.

Όχι, η επίθεση στο Κίεβο δεν απέτυχε, ήταν μια παραπλανητική μανούβρα. Στόχος μας ήταν και είναι το Ντονμπάς!

Όχι, δεν ηττηθήκαμε στο Ντονμπάς, στη Χερσώνα, στο Χάρκοβο. Απλούστατα οι δυνάμεις μας μετακινήθηκαν σε καλύτερες θέσεις άμυνας!

Όχι, δεν κάνουμε γενική επιστράτευση. Χρειαζόμαστε μόνο 300.000 και από αυτούς θα πάρουμε μόνο όσους έχουν προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση.

Όχι, δεν υπάρχουν αντιφρονούντες και ο λαός υποστηρίζει τον πρόεδρο, μα βέβαια, ορισμένοι πολίτες εκφράζουν διαφορετική γνώμη.

Κορυφαίος προπαγανδιστής Dmitry Kiselyov και κορυφαίος ψεύτης (μετά τον Πούτιν) Υπ.Εξ Λαβροφ συνομιλούν.

Έτσι συνεχίζουν το ίδιο μοτίβο, τις ίδιες κινήσεις, το ίδιο παιχνίδι. Είναι παιχνίδι δύναμης.

Δεν μπορεί μια νομενκλατούρα κλεπτοκρατών να μένει με την αλήθεια και να μην ψεύδεται. Πώς θα δικαιολογηθούν οι κλοπές;

Και η Ουκρανία, παρά τις μεγαλόστομες γενικότητες περί ενός σλαβικού έθνους (Ρώσων, φυσικά!) και άλλων ευσεβών αιτιάσεων εκ μέρους του Πούτιν και εθνικιστών φιλοσόφων σαν τον Αλεξ. Ντούγκιν, είναι αντικείμενο κλοπής – μια ολόκληρη χώρα, ένα ολόκληρο έθνος πρέπει να κλαπεί.

Δείξτε μου έναν κλέφτη να σας δείξω έναν ψεύτη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *