Ε1664: Αρχές Νοεμβρίου (4)

Ε1664: Αρχές Νοεμβρίου (4)

Οργισμένες επιστολές στέλνονται στο Κρεμλίνο και στο υπουργείο Άμυνας από Ρώσους στρατιώτες που έχουν απηυδήσει με τους ανίκανους στρατηγούς κι άλλους αξιωματικούς τους. Μια πρόσφατη δημοσιεύθηκε στις 7/11/22: είναι από τους πεζοναύτες της 155ης Μεραρχίας που πολεμούν στην Pavlivka (βόρεια Ουκρανία).

Σαν αποτέλεσμα της “προσεκτικά σχεδιασμένης” επίθεσης από αυτούς τους “σπουδαίους διοικητές” που αποδεικνύονται ανίκανοι, χάσαμε 300 άντρες σε 4 μέρες – νεκρούς και αγνοούμενους… Για πόσο καιρό θα έχουμε ανίκανες μετριότητες σαν τους Muradov και Akhmedov να σχεδιάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις; Τις κάνουν μόνο και μόνο για να γράφουν αναφορές που δείχνουν τη δράση τους κι έτσι παίρνουν οι ίδιοι διακρίσεις ενώ σκοτώνονται τόσοι άντρες μας. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο για τον εαυτό τους και αποκαλούν τους πεζοναύτες ξεδιάντροπα “βορά κανονιών”.

Αυτοί οι πεζοναύτες είναι μάλλον τυχεροί διότι είχαν σχετικά καλή εκπαίδευση και μπορούν να πολεμήσουν. Πραγματική βορά για κανόνια είναι οι νεοσύλλεκτοι των τελευταίων μηνών: νέοι και γέροι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης και βαρυποινίτες κακοποιοί από τις φυλακές!

Υπήρξαν πολύ χειρότερες μέρες με τα θύματα να φτάνουν τους 900 σε μια μέρα σε μονάδες που εντάσσονται οι νέοι επιστρατευμένοι. Η εκκλησία τους ευλογεί!

Η Ρωσία υπερέχει της Ουκρανίας σε πληθυσμό (3,5 προς 1). Μα έχει ήδη χάσει δεκάδες χιλιάδες από τους δικούς της καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες, αλεξιπτωτιστές, αεροπόρους και ναύτες. Γι’ αυτό καταφεύγει τώρα στην επιστράτευση ηλικιωμένων. Ο ένας στην φωτο κάτω φαίνεται.

Κι αυτός είναι ένας κύριος λόγος που μπορεί ακόμα να πολεμά. Ο Πούτιν βέβαια δεν μπορεί να κάνει πίσω ταπεινωμένος. Μα μπορεί να συνεχίσει να πολεμά μόνο διότι έχει ακόμα αυτές τις εφεδρείες.

  • Άντρες κάθε ηλικίας από κάθε περιοχή της απέραντης χώρας και κυρίως στην ασιατική Ρωσία. Διότι στην ευρωπαϊκή (Μόσχα, Πετρούπολη κι άλλες μεγαλουπόλεις) οι νέοι άντρες ή σπουδάζουν και παίρνουν αναβολή, ή είναι ακατάλληλοι λόγω ασθένειας ή έχουν φύγει – ή έχουν σκοτωθεί!
  • Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πεπαλαιωμένα τανκς όπως και αεροπλάνα σαν τα MIG-21 που όπου νά’ ναι θα χρησιμοποιηθούν κι αυτά.
  • Υπάρχουν και τα πυρηνικά. Μα είναι πολύ αμφίβολο αν αυτά θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

Όσο υπάρχουν αυτές οι εφεδρείες σε πεπαλαιωμένα όπλα και γερασμένους άντρες, ο πόλεμος θα συνεχίζεται. Εκτός αν συμβεί μια σοβαρή ανατροπή….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *