E1675: Oυκρανοί και σύμμαχοι

E1675: Oυκρανοί και σύμμαχοι

Η βοήθεια των Δυτικών προς την Ουκρανία δεν είναι μονόδρομος. Οι Ουκρανοί ανταποδίδουν τη βοήθεια και με το παραπάνω. Οι Δυτικοί έχουν προσφέρει γενναιόδωρη βοήθεια στην Ουκρανία σε προηγμένα οπλικά συστήματα και σε φιλοξενία μεταναστών κυρίως γυναικόπαιδων. Υπάρχει όμως η λεπτότερη άποψη της άμυνας εναντίον ενός αχόρταγου επιθετικού αρπακτικού όπως η Ρωσία της Απολυταρχίας: οι Ουκρανοί με τη σθεναρή αντίστασή τους έβαλαν φραγμό στη ρωσική επέκταση. Αυτή είναι μεγάλη ανταπόδοση.

Μα οι Ουκρανοί έχουν περάσει στους Αμερικανούς πολλά όπλα που πήραν από τους Ρώσους – κυρίως πυραύλους μα κι ελικόπτερα και αεροπλάνα που κατέρριψαν και διάφορα ντρόουν. Στη φωτογραφία μια συσκευή ραντάρ S-400 από το αεροδρόμιο Chernivtsi της Χερσώνας.

Οι Ρώσοι εγκατέλειψαν πολλά στρατιωτικά εφόδια σε βάσεις από τις οποίες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Όλα όσα είναι χρήσιμα δίνονται στους Δυτικούς συμμάχους που ξέρουν καλύτερα να τα αξιολογούν.

Οι Ουκρανοί έχουν παραδώσει και ιρανικά ντρόουν στους Ισραηλινούς. Το Ισραήλ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιρανικά όπλα: το Ιράν με τους μουλάδες στο πηδάλιο της εξουσίας είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός – μετά τους παλαιστίνιους τρομοκράτες Χαμάς κλπ. τους οποίους εξοπλίζει πλουσιοπάροχα.

Το Ισραήλ προμηθεύει στους Ουκρανούς μέσω Πολωνίας αμυντικά συστήματα ενάντια σε ντρόουν – και μάλιστα ρωσικά ντρόουν, όπως αυτό στη φωτογραφία:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *