Ε1725: Ρωσία μέσα Ιανουαρίου

Ε1725: Ρωσία μέσα Ιανουαρίου

Οι Ρώσοι πολεμούν φανατικά στην περιοχή Bakhmut όχι για να κατακτήσουν στρατηγικό έδαφος μα για να έχουν μια νίκη!

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες και νέο-στρατολογημένοι και Βάγκνερ μισθοφόροι (πολλοί πρώην τρόφιμοι φυλακών) έχουν σκοτωθεί.

Η οικονομία παρουσιάζεται ως υγιής με ΑΕΠ (2022) μόνο ελάχιστα μικρότερο του ΑΕΠ 2021, μα μόνο επειδή η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, ξέρει να μαγειρεύει τα νούμερα πολύ καλά. Σημειώστε πως τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 η Ρωσία έχανε έσοδα από καύσιμα που πουλούσε στην Ευρώπη $170εκμ ημερησίως και τώρα μπορεί η απώλεια να φτάνει τα $260εκμ!. Η αξία παραγωγής όπλων για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι έξοδα όχι έσοδα!

Στην πραγματικότητα είχαν ένα έλλειμα $47δις!

Τα εργοστάσια πολεμικής (μα και κάθε άλλης) βιομηχανίας πάσχουν από έλλειψη ειδικευμένων εργατών είτε διότι αυτοί έχουν επιστρατευθεί είτε διότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα υπάρχει γενική ανεργία και διότι πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω κυρώσεων και λόγω πολέμου μα και αυξημένης οκνηρίας!

Έτσι στις 15 Ιανουαρίου πάρθηκαν νέα μέτρα στο Κρεμλίνο και η οικονομία μπαίνει στο περιοριστικό πλαίσιο «οικονομίας του πολέμου» που συγγενεύει με “στρατιωτικό νόμο”!

Μια δημοσκόπηση τον Νοέμβριο του 2022 έδειχνε πως μόνο ένα 25% υποστήριζαν ανεπιφύλακτα τον πόλεμο (Levada). Αυτό σημαίνει πως 75% δεν υποστηρίζουν την “Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση”. Και πολλοί επιφανείς Ρώσοι έχουν δημόσια ταχθεί εναντίον. Η πρωταθλήτρια σκακιού Kosteniuk έχει εγκατασταθεί πλέον στην Ελβετία και μιλά ανοιχτά εναντίον της πουτινικής αυλής.

Στις 16 Ιανουαρίου στο μεγάλο άγαλμα της Ουκρανής ποιήτριας Lesya Ukrainka (στην περιοχή Dorogomilovo της Μόσχας) τοποθετήθηκαν ανθοδέσμες και φωτογραφίες από τη βομβαρδισμένη πολυκατοικία στο Dnipro με τους 45 νεκρούς και 75 τραυματίες.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως οι προπαγανδιστές (Λαβρόφ, Ζαχάροβα, Πεσκόφ κ.λπ.) έχουν βουβαθεί για τα βιολογικά όπλα που κατασκεύαζαν σε εργαστήρια οι Ουκρανοί (με τους Αμερικανούς!), για ειδικούς ιούς γρίπης, για δολοφονικά κουνούπια που θα σκότωναν Ρώσους ή θα αλλοίωναν το DNA τους! Αυτά ήταν μερικά θέματα της τρελής προπαγάνδας τους τις πρώτες βδομάδες της εισβολής!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *