Ε1703: Μέσα Δεκεμβρίου – Ουκρανία

Ε1703: Μέσα Δεκεμβρίου – Ουκρανία

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα ουκρανικά ντρόουν ανακόπηκαν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις επιθέσεις τους κατά των αεροπορικών βάσεων κοντά στο Ryazan (Dyagilevo) και Saratov (Engels). Μα οι βάσεις υπέστησαν κάποιες ζημιές – 3 θάνατοι, 4 τραυματισμοί και ζημιές σε μερικά αεροσκάφη.

Εδώ, το ρωσικό κείμενο λέει ξεκάθαρα πως «άγνωστο ντρόουν» επιτέθηκε στα «αφύλακτα στρατιωτικά αεροδρόμια με σκάφη Tu-95 και Tu-160». Φανταστείτε τώρα, στρατιωτικές βάσεις για αεροπλάνα που μπορούν να μεταφέρουν (πυρηνικούς) πυραύλους να είναι αφύλακτα σε καιρό πολέμου!

Στο μεταξύ Ουκρανοί και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ανακάλυψαν πως οι ρωσικοί πύραυλοι, που εξαπολύθηκαν κατά ουκρανικών μη-στρατιωτικών στόχων σε μεγάλη αφθονία τον Δεκέμβριο, είναι παλαιά ουκρανικά όπλα που δόθηκαν στη Ρωσία (δεκαετία 1990). Οι Ρώσοι εκτοξεύουν πρώτα τέτοιους πυραύλους Kh-55 που δεν έχουν γόμωση και οι Ουκρανοί στέλνουν προς αναχαίτηση τους δικούς τους. Μετά οι Ρώσοι εξαπολύουν δεύτερο κύμα πυραύλων με γόμωση και αυτοί κάνουν ζημιά μεγάλη. Μα τώρα, οι Ουκρανοί έχουν μάθει το κόλπο και, ούτως ή άλλως, έχουν αναπτύξει το αμυντικό αντιπυραυλικό τους σύστημα σε τέτοιο βαθμό που καταρρίπτουν τους εχθρικούς πυραύλους προτού αυτοί χτυπήσουν στόχους κατά 70%!

Το κατεστραμμένο κτήριο είναι, πιστεύεται, το αρχηγείο της μονάδας μισθοφόρων Wagner, του ιδιωτικού στρατού του Πούτιν υπό τον Prigozhin (πρώην σεφ!) στο Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με ανταποκριτές στην περιοχή (Samuel Ramani) στις 11/12/22 η βάση των Βάγκνερ βομβαρδίστηκε με πυραύλους ακριβείας από τους Ουκρανούς και πολλοί Ρώσοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν βαριά. Η αναφορά ήρθε από τη πόλη Kadviika όπου το αρχηγείο ήταν ένα ξενοδοχείο. Ούτε ο αρχηγός Yevgeni Prigozhin ούτε ο γιος του ήταν εκεί.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Λουχάνσκ, Serhiy Haidai, ανακοίνωσε πως πολλοί άντρες πέθαναν και πολλοί τραυματισμένοι πεθαίνουν έτσι που τουλάχιστον οι μισοί να έχουν εξοντωθεί.

Οι μισθοφόροι Βάγκνερ χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά μέρη όπου η Ρωσία ενεπλάκη (Κεντρική Αφρική, Μάλι, Συρία, Κριμαία) και παντού διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Το ίδιο και στην Ουκρανία.

Αυτές οι στρατιωτικές μονάδες είναι μιας νοοτροπίας και συμπεριφοράς από τον Μεσαίωνα όταν δεν υπήρχαν οι κανόνες πολέμου όπως στη Συνθήκη της Γενεύης. Πολλοί Ουκρανοί, λοιπόν, έχουν γλιτώσει. Όσο ποιο γρήγορα εξοντωθούν οι Βάγκνερ, τόσο το καλύτερο για όλους!

Μα τώρα, 2 μήνες αργότερα, μέσα Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι έχουν ξαμολύσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και σφυροκοπούν την περιοχή Μπαχμούτ στην εαρινή τους αντεπίθεση προτού τα νέα όπλα της Δύσης φτάσουν στην Ουκρανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *