Ε1695: Πουτινική λύση στον πόλεμο

Ε1695: Πουτινική λύση στον πόλεμο

1. Πολλοί Δυτικοί χοντροκέφαλοι (ο Σρέντερ, πρώην Γερμανός καγκελάριος και νυν καλοπληρωμένο στέλεχος της Γκαζπρομ, ο Μακρόν της Γαλλίας και πολλοί ψευτοφιλελεύθεροι καθηγητάδες) θέλουν μια γρήγορη κι εύκολη λύση με διαπραγματεύσεις μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν, δηλ. ο Ζελένσκι να υποχωρήσει και να αφήσει Ουκρανικά εδάφη στους Ρώσους! Δεν θα σχολιάσω εδώ αυτούς τους κυρίους.

Μερικοί Δυτικοί αρθρογράφοι, πραγματικοί φίλοι της Ουκρανίας και υποστηρικτές του φοβερού αγώνα της να μείνει ανεξάρτητη και μόνη της να αποφασίσει για το πολίτευμα και τους συμμάχους της, παρουσίασαν μερικά κείμενα (με φωτογραφίες) για το πώς να απεμπλακεί ο Πούτιν από την παγίδα που έστησε μα έπεσε ο ίδιος μέσα. Άσχετα με το τι λένε οι πουτινικοί, η λύση είναι ερείπωση και πόνος για Ουκρανούς!

2. Ο Πούτιν ξέρει, όπως και οι στρατηγοί του, πως η Ρωσία χάνει τον πόλεμο – και οικονομικά και πολιτισμικά καταστρέφεται.

Οι σύμμαχοι στην Ασία (και αλλού) εγκαταλείπουν τη Ρωσία. Μόνο το Ιράν και η Βόρεια Κορέα τον βοηθάει με όπλα.

Οι κυρώσεις σφίγγουν και πονάνε όλο και βαθύτερα, όλο και περισσότερο, σε κάθε τομέα – και στη στρατιωτική βιομηχανία.

Η δημοτικότητα του “εθνικού πολέμου” και της “εκκαθάρισης των Ναζί” κατρακυλάει καθώς η συνθηματολογία πείθει μόνο φανατικούς πλέον.

Οι αντίπαλοι του προέδρου περιμένουν στα παρασκήνια.

3. Κάποιος Eric Wicklund έγραψε ένα ωραίο κείμενο το οποίο διασκευάζω για τις δικές μας ανάγκες.

Ο Πούτιν να πει στον Ρωσικό λαό πως έχουν πλέον κερδίσει τον πόλεμο και οι ρωσικές δυνάμεις να επιστρέψουν στην πατρίδα θριαμβικά! Αν κανείς το αμφισβητήσει, πάντα μπορεί να πάθει κάποιο ατύχημα και να πέσει από ανοιχτό ή και κλειστό παράθυρο του 4ου ορόφου.

Το στρατήγημα βασίζεται στην ευπιστία (και δουλοπρέπεια) των μουζίκων, που αποτελούν και την πλειοψηφία των Ρώσων. Οι στενοί συνεργάτες και αυλικοί δεν θα παρατηρήσουν τίποτα το ανώμαλο και όσοι καταλάβουν πως πρόκειται για απάτη δεν είναι τόσοι πολλοί!

Απλή ανακοίνωση του Πούτιν: “Συμπατριώτες, σύντροφοι, η μέρα θριάμβου έφτασε! Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την Ειδική Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Φέρνουμε τώρα τους γενναίους στρατιώτες μας πίσω στις μητέρες και συζύγους τους. Οι επιτυχημένες επιθέσεις μας δημιούργησαν δυσαρέσκεια, απόγνωση και απελπισία στους Ουκρανούς πολίτες έτσι, που αυτοί οι ίδιοι τώρα ξεσηκώνονται για να εκδιώξουν τη Ναζιστική κυβέρνηση. Ο αδελφός λαός των Ουκρανών δεν μας χρειάζεται στρατιωτικά πλέον – ούτε φυσικά τις αιματηρές θυσίες μας. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Σύντομα δε θα γίνουν πάλι επάξιοι συνεργάτες και σύμμαχοι της μεγάλης Μητέρας Ρωσίας.”

Έτσι όλοι – Δυτικοί, Ουκρανοί και Ρώσοι, ικανοποιούνται.

4. Ο Πούτιν είπε στους Ρώσους υπηκόους του:

“Πρόκειται για μια Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση που απαιτούσε όλη την ισχύ των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

H αποχώρηση από το Κίεβο ήταν η κορύφωση του στρατηγήματος δήθεν επίθεσης κατά της πρωτεύουσας.

Οι τρομεροί πύραυλοι HIMARS έχουν όλοι καταστραφεί και οι πυροβολαρχίες, γαλλικές και γερμανικές.”

(Ουκρανικά φορτηγά με κορμούς δέντρων βομβαρδίζονταν από τους Ρώσους ως πύραυλοι HIMARS!!!)

Μια φωτό σαν την ακόλουθη και δημοσίευση:

“Οι Ουκρανικές δυνάμεις κατατροπώθηκαν και οι Ναζί που προωθούσαν τον πόλεμο έχουν ηττηθεί πλήρως.”

Οι Ρώσοι πίστεψαν τις πρώτες παραμυθιάσεις περί Ειδικής Επιχείρησης, περί νικών και στρατηγικών υποχωρήσεων. Γιατί, λοιπόν, να μην πιστέψουν πως αυτά τα τανκς είναι ουκρανικά και όλες τις υπόλοιπες διαβεβαιώσεις του προέδρου τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *