Ισ325: Νέα (μα και παλαιά) Ήθη

Ισ325: Νέα (μα και παλαιά) Ήθη

- in Ιστορικά
0

1. Πρώην μαθητής μου πήρε κι αυτός τον δρόμο της ξενιτιάς και διδάσκει τώρα στη Μέση Εκπαίδευση στη Βρετανία Μαθηματικά και Φυσική. Εκεί τώρα λιγοστεύουν οι δάσκαλοι και καθηγητές στα δημόσια σχολεία. Ή μπαίνουν, όταν μπορούν, σε ιδιωτικά σχολεία ή βρίσκουν άλλη δουλειά. Οι μαθητές είναι τρομερά ατίθασοι, οργίλοι και υβριστικοί γνωρίζοντας πως δεν θα τιμωρηθούν εκτός κι αν διαπράξουν… φόνο. Δύο άλλοι καθηγητές, μας έγραψε, παραιτήθηκαν μέσα στον πρώτο μήνα!

Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Η μαγκιά και η υβριστικότητα είναι πολύ διαδεδομένες ακόμα και σε κύκλους που δεν το περιμένεις. Δείτε μερικούς πολιτικάντηδες, πρώην πρωθυπουργούς, τα πρωτοπαλλήκαρά τους και την πρώην Προέδρους της Βουλής.

Και το φαινόμενο δεν θα υποχωρήσει. Αντίθετα, θα γίνει πιο έντονο. Έχουμε πρότυπα!

2. Υπάρχει στο διαδίκτυο μια σειρά επεισοδίων ονόματι CSI: Cyber. Μια ομάδα εγκληματολόγων και εξπέρ στους υπολογιστές (οι δύο, πρώην χάκερ) ερευνούν εγκλήματα που διαπράττονται στον κυβερνοχώρο (εξού cyber).

Είναι πολλά και ποικίλα αυτά τα εγκλήματα. Οι δράστες είναι ενήλικες αλλά συχνά έφηβοι – όλοι χάκερ ή μπλάκχατ (=μαυροκάπελοι). Σε μια περίπτωση, εισβάλλουν στον υπολογιστή κάποιου και προκαλούν υπερθέρμανση έτσι που να αρπάξει φωτιά και μετά να καίγεται το σπίτι. Σε άλλη, ελέγχουν τον υπολογιστή που ρυθμίζει τα τραινάκια σε ένα λούνα πάρκ και προκαλούν φρικτό ατύχημα με πολλούς νεκρούς. Σε άλλη, πάλι, κλέβουν όλα τα προσωπικά δεδομένα ταξιδιωτών που φορτίζουν τα κινητά τους στο αεροδρόμιο και μετά τους εκβιάζουν. Και διάφορα άλλα.

Στην τελευταία περίπτωση ο δράστης είναι μια έξυπνη κοπελίτσα 16 ετών που ομολογεί πως δεν το κάνει για τα λεφτά μα γιατί της αρέσει να φέρνει σε δύσκολη θέση άλλους. Το κάνει γιατί της αρέσει και γιατί μπορεί να το κάνει – με ατιμωρησία, μάλιστα, αφού θεωρείται ανήλικη!

Σε μια παρεμφερή περίπτωση, μαθητές Γυμνασίου στοχοποιούν μια συμμαθήτρια βγάζοντας στο διαδίκτυο ψευδείς ιστορίες και σπρώχνοντας την να αυτοκτονήσει – χωρίς επιτυχία χάρη στους CSI.

Απορείς με τον κυνισμό, την πονηριά και τη σκληρότητα των εφήβων. Απορείς επίσης με το είδος γονέων και ανατροφής που έχουν!

3. Κάτι άλλο που αποκαλύπτεται στο επεισόδιο με την εκβιάστρια έφηβη είναι οι κρυφές ατασθαλίες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. Αυτό είναι βέβαια γνωστό. Συνεχώς μαθαίνουμε πως στην Αμερική γερουσιαστές, υπουργοί και Πρόεδροι είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα σεξ, ναρκωτικών, κερδοσκοπίας κ.λπ. Περιέργως μερικοί κρατάνε αρχεία όχι μόνο στους υπολογιστές τους μα και στα κινητά τους κι έτσι γίνονται σχετικά εύκολα ευάλωτοι σε εκβιασμό.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως, ενώ έχουν τέτοιο μέγεθος διαφθοράς και βλακείας, από την άλλη, μόλις αποκαλυφθούν οι παραβάσεις τους, παραιτούνται από τα πόστα τους, διότι το κοινό αίσθημα έχει πολύ πουριτανισμό (κληρονομιά από τους πρώτους αποίκους της Βόρειας Αμερικής, τους πατέρες του έθνους) και δεν ανέχεται τις παρανομίες.

Και στην υπέροχη Ελλαδίτσα μας μέχρι πρότινος, ορισμένοι πολιτικοί παραιτούνταν, όπως ο Βουλγαράκης στην κυβέρνηση του ακάματου Κωστάκη Κ., παρότι αργότερα ο πρώην υπουργός απεδείχθη αθώος.

Στις μέρες μας αυτή η όποια ευαισθησία μοιάζει να έχει χαθεί. Το ένα σκάνδαλο ξεσπά μετά το άλλο. Μα ένας αλάθητος πρωθυπουργός όπως ο Κωστάκης Καραμανλής, ο ακάματος, ή ο Σαμαράς ή ο καταπληκτικός σταλινίσκος κ. Τσίπρας (που με αθεράπευτο θράσος ζητούσε από την αντιπολίτευση να βοηθήσουν με τα επώδυνα μέτρα τα οποία έπρεπε να υλοποιήσει η κυβέρνησή του του 20%, ενώ ο ίδιος δυναμίτιζε βάρβαρα κάθε μεταρρύθμιση), δεν νοιάζεται! Σπεύδει πάντα να καλύψει τους πιστούς του αγωνιστές της Δεξιάς ή της εντιμότατης Πρώτη-Φορά-Αριστεράς. Και τώρα (Φεβ. 2023) ο κ. Τσίπρας πάλι σπεύδει να δώσει «γραμμή» για την κάλυψη του φίλου του και οργάνου εξαπατήσεων, Νίκου Παππά, που καταδικάστηκε με ομοφωνία 12 δικαστών σε 2 έτη φυλάκισης! Μόνο Αθώες Περιστερές υπάρχουν στο κόμμα του!!!

Και μόνο στη χώρα μας ο μισός λαός ενθουσιάζεται με τη μαγκιά και τον τσαμπουκά του κ. Τσίπρα και τον ξαναψηφίζει παρά τα 80 τόσα δις που του φόρτωσε σε φόρους, την αμορφωσιά του, τις υποκρισίες, τις τρομερές τραγωδίες πνιγμών στη Μάνδρα και πυρκαγιά στο μάτι με 102 νεκρούς! Και ούτε μια απλή βεβιασμένη έστω «συγγνώμη»! .

Αναμφίβολα, είμαστε ο πιο μάγκας λαός στην υπεροχότερη χώρα της υφηλίου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *