Ε1643: Ρωσική νοοτροπία

Ε1643: Ρωσική νοοτροπία

Πολλοί, και Ρώσοι αντιφρονούντες και Δυτικοί φιλελεύθεροι, διαχωρίζουν τον Πούτιν και τους συνεργάτες του (=το Κρεμλίνο) από τον λαό. Ο πόλεμος γράφουν ή λένε είναι του Πούτιν και των Ολιγαρχών του. Δεν πρέπει να τον αποδίδουμε σε ολόκληρο τον ρωσικό λαό.

Η κατάσταση θυμίζει την άνοδο του Χίτλερ και των Ναζί στη Γερμανία τη δεκαετία 1930. Ο Χίτλερ δημοσιοποιούσε καθαρά τις προθέσεις και φιλοδοξίες του στις ομιλίες του τα χρόνια προτού εκλεγεί ‘Καγκελάριος’. Το 1933 πήρε πλειοψηφία. Μετά, ακολούθησαν οι μιλιταριστικές ενέργειές του: αύξηση του στρατού, νέοι δρόμοι, κυνήγι των Εβραίων κλπ, κατάληψη Ρηνανίας, Αυστρίας, Τσεχοσλοβακίας. Και ο λαός ξετρελάθηκε με τον Φύρερ του. Μετά, νίκησε την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και ως το Δεκέμβριο 1941 τη Σοβιετική Ένωση. Ο λαός τραγουδούσε τα εγκώμια του Φύρερ και τον θρίαμβο της Γερμανίας. Μετά τον πόλεμο και την άνευ όρων παράδοση κανείς δεν ήξερε, έλεγαν, τι έκανε το φασιστικό καθεστώς!

Μα όλος ο λαός (εκτός από λιγοστούς) συμμετείχε στο καθεστώς!

Έτσι και τώρα με τους Ρώσους. Λατρεύουν τον Πούτιν. Εκτός από τους λιγοστούς φιλοδυτικούς φιλελεύθερους: οι πολλοί έχουν δραπετεύσει στη Δύση, άλλοι είναι στη φυλακή, άλλοι έχουν δολοφονηθεί και οι λίγοι δεν τολμούν να μιλήσουν ή να διαμαρτυρηθούν για να μη φυλακιστούν ή δολοφονηθούν και αυτοί. Μα οι υπόλοιποι, που αποτελούν και μια μεγάλη μάζα, λατρεύουν τον αιώνιο Πρόεδρο, την ενσάρκωση του Βλαδίμηρου του Κιέβου των Ρους, την ενσάρκωση του Μεγάλου Πέτρου που έκανε τη νέα Ρωσία σπουδαία και τρανή.

Ναι, φυσικά, οι Ρώσοι και ιδίως οι χωρικοί δεν έχουν γνώση των όσων πραγματικά γίνονται: την αισχρή εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ, τις δολοφονίες αμάχων, τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών, ναυτικών, αεροπόρων και τη γενικευμένη πτώχευση της ρωσικής κοινωνίας λόγω πολεμικών εξόδων και λόγω κυρώσεων και απομόνωσης. Η Ρωσία είναι ο παρίας του πλανήτη. Και, ναι, ο πολύς πληθυσμός δεν τα γνωρίζει αυτά. Συνεχίζουν να ζουν στη στέρηση και τον αλκοολισμό τους.

Μα δεν ξέρετε ίσως πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η νοοτροπία του δουλοπάροικου και ο εθνικισμός/πατριωτισμός (που έχουν και άλλοι λαοί με λειψή μόρφωση, όπως οι Ελλαδίτες στα βόρεια της χώρας μας).

Σε μια αποστολή του ένας Σουηδός (ο M. Fabian) γράφει (στο Διαδίκτυο) πως Ρώσοι που διαμένουν στη Σουηδία κάπου 40 έτη αναπαράγουν, όπως φάνηκε σε συνέντευξή τους σε μια εφημερίδα, την προπαγάνδα τον Πούτιν. Το ΝΑΤΟ και οι Ναζί της Ουκρανίας απειλούν την Αγία Ρωσία. Αυτά πιστεύουν και ας ζουν σε ένα σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς τρεισήμισι δεκαετίες. Τα Δυτικά, ή Σουηδικά, ΜΜΕ ψεύδονται ενώ τα ρωσικά λένε την αλήθεια!

Κάποιος Καναδός (Gabor Vajay) επίσης γράφει σε επιστολή του στο Διαδίκτυο (17, Ιουνίου 2022) πως μια κοινότητα Ρώσων στο Τορόντο διαδηλώνουν στους δρόμους υπέρ της Αγίας Ρωσίας και του θεόπεμπτου Πούτιν! Ναι, υπάρχουν μερικοί που καταδικάζουν το καθεστώς και γνωρίζει μια επταμελή οικογένεια που εκφράζονται ανοιχτά εναντίον. Μα η πλειοψηφία προτιμά να αγνοεί τις Δυτικές ειδήσεις και να υιοθετεί την πουτινική προπαγάνδα, παρότι όλοι αυτοί είναι χρόνια εγκατεστημένοι στο Τορόντο!

Αυτά κάνει η προσκόλληση στον τυφλό παθιασμένο πατριωτισμό!

2 Comments

  1. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    Το δυστύχημα είναι πως πολλοί Ελληνες συντάσσονται ανάμεσα στους θιασώτες των θηριωδιών ΠΟΥΤΙΝ , με δικαιολογία την απειλητική αλλαγή των συνόρων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσιας , ως αποτέλεσμα της εξέλιξης μετά το 2ο παγκόσμιο !
    Κριμα να δικαιολογείται τέτοια μαζική εξόντωση αμάχων !
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ
    12-4-23

  2. Νικόδημος

    Είναι κάτι χειρότερο από δικαιολογία. Είναι υποκρισία και συγκάλυψη – του φιλόδοξου προσωπικού ονείρου του Πούτιν να γίνει η Ρωσία ξανά μια τσαρική αυτοκρατορία με εκείνον ως μεγάλο ηγέτη-εκτελεστή. Είναι και μια ενέργεια απληστίας που θέλει τους φυσικούς πόρους μια άλλης χώρας. Έτσι λειτούργησε ο Στάλιν. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ. Έτσι λειτουργεί ο ασυμμάζευτος εγωισμός!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *