E1875: Κι άλλα ρωσικά ψέματα

E1875: Κι άλλα ρωσικά ψέματα

Δεν ξέρω ποιοι είναι καλύτεροι στην ψευδολογία – οι χιτλερικοί προπαγανδιστές, οι σταλινικοί ή οι Χαμάς. Πάντως οι Ρώσοι της δεκαετίας 2020 είναι ζηλευτοί.

Κάθε τόσο το Κρεμλίνο εκπέμπει κι ένα παραμύθι έχοντας πλούσια πείρα στο να παραμυθιάζουν τους δικούς τους με πανέμορφες παραδοσιακές ιστορίες και από την εποχή του Λένιν και Στάλιν με απίστευτα ψεύδη. Άσκησαν δε αυτήν τη δεξιοτεχνία τους και στους “χρήσιμους βλάκες” της Δύσης.

Θα θυμάστε πως πριν δύο έτη, αρχές του 2022 ο Πούτιν διαβεβαίωνε τους πάντες πως δεν θα εισέβαλλε στην Ουκρανία και ας συγκέντρωνε στρατεύματα μεγέθους εισβολής στα σύνορα.

Πρόσφατα ο Σόιγκου, υπουργός Άμυνας, διαβεβαίωνε πως είχαν καταστρέψει εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες στρατιώτες της Ουκρανίας – ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Συνεχώς διαλαλούν πως δεν βομβαρδίζουν αμάχους και μη στρατιωτικούς στόχους ενώ βομβαρδίζουν εξίσου συχνά αμάχους και μη στρατιωτικούς στόχους.

Τώρα ισχυρίζονται πως οι Ουκρανοί στις 24 Ιανουαρίου, 2024, κατέρριψαν ρωσικό μεταγωγικό που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή με Ρώσους.

Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, από τις πιο πιστές πουτινικές προπαγανδίστριες στην κρατική τηλεόραση, έδωσε μια λίστα με ονόματα των Ουκρανών.

Η ανακοίνωση όμως πάσχει από ανομολόγητη ανοησία.

17 από τα ονόματα είναι όντως Ουκρανοί αιχμάλωτοι που όμως ανταλλάχθηκαν πριν από μήνες. Τα υπόλοιπα ονόματα δεν αναγνωρίζονται ως Ουκρανοί αιχμάλωτοι.

Μετά, στον τόπο πτώσης του αεροπλάνου Il.76, κάπου 40 χλμ βορειανατολικά της Belgorod, βρέθηκαν μόνο 6-7 πτώματα – αντί για τα 70 τόσα που δήλωνε η κα Σιμονιάν!

Και, όπως θα περιμέναμε, οι ψεύτες Ρώσοι δεν δέχονται μια διεθνή έρευνα για την πτώση!

Και τώρα έχουμε βουνά από ψεύδη για το μακελειό στη Μόσχα. Πρώτα, αφού έφταιξαν οι Αμερικανοί που δεν έδωσαν επαρκείς λεπτομέρειες για την επίθεση, ενώ οι Ρώσοι είχαν απορρίψει πλήρως τις πληροφορίες, κατηγορήθηκαν οι Ουκρανοί, μετά κατηγορήθηκαν ως συνεργοί, και τελευταία κατηγορούνται ως χορηγοί των ισλαμιστών τρομοκρατών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *