1963: Ουκρανοί προελαύνουν (18/8/24)

1963: Ουκρανοί προελαύνουν (18/8/24)

Για πάνω από 12 μέρες, από 6 Αυγούστου, οι Ουκρανοί προελαύνουν στην Περιφέρεια Κουρσκ και στην πλαϊνή Μπελγκορόντ.

Οι Ρώσοι στέλνουν νέα στρατεύματα ανεκπαίδευτων επιστρατευμένων με μισθό 50$ τη μέρα – οι οποίοι παραδίδονται μόλις μπορέσουν ή σκοτώνονται γιατί δεν μπόρεσαν/πρόλαβαν να παραδοθούν.

Οι Ουκρανοί ελέγχουν (17/8) πάνω από 1000 χλμ² και 82 χωριά μαζί με την πόλη Zudjha κι έχουν στήσει στρατηγείο για τη γενική διοίκηση.

Οι Τσετσένοι του R. Kadyrov, παρά τις καυχησιές του ίδιου, έσπευσαν να γυρίσουν στην Τσετσενία αφήνοντας τους ανεκπαίδευτους Ρώσους νεαρούς μόνους. Ήταν τα πολυδιαφημισμένα τάγματα Τικ-Τοκ που έφυγαν από το μέτωπο.

Στην περιοχή Korenevsky (μέσα στο Κουρσκ Ομπλαστ) οι επίσημοι διοικητές το έχουν σκάσει αφήνοντας τους κατοίκους να φροντίζουν τα δικά τους! Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους γύρω από το Κορενέβο και πολλοί έχουν επιδοθεί σε λεηλασίες και βανδαλισμούς – όπως στο σουπερμάρκετ Magnit. Δεν έχουν ηλεκτρικό, γκάζι και νερό.

Στη Ζούτζα, όμως, και άλλες κοινότητες οι κάτοικοι συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά και ας είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Ουκρανών στρατιωτών. Μεγάλη αντίθεση με τους βάρβαρους Ρώσους που λεηλατούσαν βίαζαν και δολοφονούσαν αμάχους κι εξακολουθούν να βομβαρδίζουν το Κίεβο και άλλες κατοικημένες περιοχές….

Υπολογίζεται πως οι Ουκρανοί έχουν προχωρήσει βαθύτερα ως και 45 χλμ. τώρα στην Περιφέρεια Κουρσκ. Το φάρδος του μετώπου ξεπερνά τα 40 χλμ.! Χρησιμοποίησαν εκτενώς (με ενθάρρυνση από τους Βρετανούς και Γερμανούς) τα τανκς Challenger και τα Leopard. Οι Πολωνοί έδωσαν τα δικά τους τανκς ΡΤ-91. (Kουρσκ υπενθυμίζω ήταν ο τόπος όπου έγινε το 1943 η μεγαλύτερη αρματομαχία Χιτλερικών και Σοβιετικών. Εδώ οι Ναζί έχασαν τελικά καθώς ο Χίτλερ απέσυρε δυνάμεις για να ενισχύσει την άμυνα στην Ιταλία όπου οι Σύμμαχοι προέλαυναν. Τώρα οι Ρώσοι χάνουν). Έχουν οι Ουκρανοί καταστρέψει μια γέφυρα-κλειδί στον ποταμό Σέιμ από την οποία οι Ρώσοι εφοδίαζαν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία. Τώρα, δυο μέρες αργότερα, έχουν καταστρέψει και δεύτερη γέφυρα πιο πέρα, κι έτσι προσθέτουν άλλα 700 τετραγωνικά χλμ. στην κατοχή τους!

Τα βρετανικά Challenger-2 Τα πολωνικά PT-91

Οι Φινλανδοί επίσης έδωσαν άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους όπλα εντός Ρωσίας – δια στόματος προέδρου Alexander Stubb.

Οι Ουκρανοί, εκτός από τ’ άφθονα και δολοφονικά ντρόουν, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν σκυλιά-ρομπότ που τρέχουν με 15χλμ την ώρα.

Ο χάρτης δείχνει την κατάσταση ως έχει τώρα – από την Καθημερινή 16/8/24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *