E1409: Μαρία Ζαχάροβα: Ρωσοφιλία

E1409: Μαρία Ζαχάροβα: Ρωσοφιλία

Πολλοί δημοσιογράφοι έγραψαν καυστικά άρθρα για την κα Ζαχάροβα του ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας η οποία μας κατηγόρησε περίπου ως τυφλοπόντικες που δεν βλέπουμε τους αληθινούς εχθρούς μας (ΕΕ και Αμερική!) και τους αληθινούς φίλους μας (Ρωσία)! Προδώσαμε την πατροπαράδοτη σχέση μας με το ομόδοξο “ξανθό γένος του Βορρά” – όπως φανατικοί ορθόδοξοι (κυρίως καλόγεροι) πιστεύουν πως θα μας σώσει από τις ορέξεις των Τούρκων!

Πολύ ορθά οι δημοσιογράφοι την κατσάδιασαν δείχνοντας πόσο προπαγανδιστική και πόσο τερατωδώς ανιστόρητη είναι η κυρία. Διότι εκτός από 2 ή 3 περιπτώσεις αυτοί οι αυτοκληθέντες “προστάτες της Ορθόδοξης πίστης” ουδέποτε προστάτεψαν την Ορθοδοξία μα απεναντίας ή την καταπάτησαν (όπως επί Σοβιετίας) ή την χρησιμοποίησαν για καθαρά Ρωσικά συμφέροντα γεωπολιτικά.

1821 ο Τσάρος (μαζί με άλλους ηγεμόνες της Ευρώπης) καταδίκασε την Ελληνική Επανάσταση – αν και αργότερα μεταμελήθηκε και έστειλε κάποια βοήθεια – μα για να μην είναι μόνοι οι Άγγλοι και Γάλλοι που βοηθούσαν, ευθύς εξαρχής.

1878 η άθλια συνθήκη του Αγ. Στεφάνου που η Ρωσία επέβαλε στους ηττημένους Τούρκους (πάλι μαζί με άλλους) μα διόγκωσε τη Βουλγαρία ως τη Θεσσαλονίκη!

1944-48 ενθάρρυνση της ανταρσίας κατά του νόμιμου καθεστώτος στην Ελλάδα και παρά τη συμφωνία τους με τους Αγγλο-αμερικανούς να είναι η Ελλάδα μέρος της Δύσης.

Πολλά άλλα μα σημειώνω μόνο την αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”, και της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Επίσης τη διαρκή αμφισβήτηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι (Κωνσταντινούπολη), λησμονώντας πως από κει πήραν την γραφή και την Ορθοδοξία τους. Για τον Πούτιν και την κα Ζαχάροβα η θρησκεία είναι μοχλός πίεσης κι εκμετάλλευσης για πολιτικά συμφέροντα Ρωσικά!

Υπάρχει όμως και μια ακόμα πλευρά στην κομψή υποκρισία της κα. Ζαχάροβα. Είναι ακριβώς το ίδιο θέμα με όλους τους Πουτινικούς υπηρέτες του Κρεμλίνου που ψεύδονται σαν τους δικούς μας τσιπριστές.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, αφού σαν την κα Ζαχάροβα, μας επέπληξε για την “απιστία” μας προς τη Μαμά Ρωσία, δήλωσε πως η επιχείρηση στην Ουκρανία είχε πολύ περιορισμένο στόχο και μόλις τελείωνε, θα τελείωνε!

Κάτι που δεν απαντούν (ούτε φυσικά μνημονεύουν) είναι γιατί βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία και πολυβολούν τους Ουκρανούς ενώ τα μαχητικά τους βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά και αμάχους.

Παρακολούθησα σε ένα κανάλι (2/3/22) μια κα Γιαννίτση, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα να προσπαθεί να πείσει όσους την άκουαν με απίστευτη ευγένεια και υπομονή, πως η Ρωσία απειλείται από το ΝΑΤΟ, υπάρχουν Νεοναζί στην Ουκρανία και παρόμοιες σαπουνόφουσκες. Μα δεν απαντούσε στο ερώτημα γιατί τα Ρωσικά στρατεύματα βομβάρδιζαν πόλεις στη Δυτική Ουκρανία.

Έτσι και η κα Ζαχάροβα πότε με ένα, πότε με άλλο κομψό φόρεμα ή και καπέλο, κατηγορούσε τη Γερμανία ως κράτος που άφησε να παρεισφρήσουν Νεοναζί. Καθώς και το αντι-ρωσικό μένος του ΝΑΤΟ.

Η αναφορά της στην πατροπαράδοτη σχέση Ρωσίας κι Ελλάδας ήταν μια καθαρά συναισθηματική μπαρούφα για να καλύψει την ανομία της εισβολής. Δεν είπε υποστηρίξτε μας γιατί έχουμε την αλήθεια και το δίκιο μαζί μας. Μα γιατί είμαστε φίλοι από παλιά!

Είναι λόγος αυτός να αποδεχτούμε μια κατάφορη αδικία;

Διότι τελικά όλοι γνωρίζουν πως οι Ρώσοι του Πούτιν αυτήν την ώρα είναι σαν κανίβαλοι που θέλουν να “φάνε” την Ουκρανία – ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια σε κάθε ανθρώπινη ηθική!

Το ξέρουν πως βιάζουν κάθε ανθρώπινο δίκαιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *