Ε1433: Ιστορία για αγρίους (Τσετσένους)

Ε1433: Ιστορία για αγρίους (Τσετσένους)

Είναι οι αρχηγοί των ρωσόφιλων Τσετσένων: αποκαλούνται «αρκουδάνθρωποι, άφοβοι, φυσικοί φονιάδες». Λέγονται και «Καντιροβίτες» καθώς ακολουθούν πιστά τον μεγάλη ηγέτη τους Kadyrov (κέντρο της αριστερής φωτογραφίας). Το Κρεμλίνο τους πληρώνει πολλά εκατομμύρια ετησίως για να κάθονται ήσυχα και να υποστηρίζουν τον Πούτιν, ο οποίος, σαν αυτούς, μπορεί να κυνηγήσει αρκούδες!

Οι ρωσόφιλοι Τσετσένοι ρίχτηκαν στην εισβολή στις 26/2: μια ολόκληρη ταξιαρχία με την ονομασία Sevuz, Akhmat – Grozny, OMON. Στόχος τους η κατάληψη του αεροδρομίου Hostomel (ή Gostomel μα γνωστό και ως Antonov) στο ομώνυμο προάστιο βορειοδυτικά του Κιέβου. Μια επίθεση Ρώσων την πρώτη μέρα απέτυχε και οι Ουκρανοί κατέρριψαν 5 ή 6 ελικόπτερα Kamov Ka-52.

Στις 26/2 400 αερομεταφερόμενοι Τσετσένοι επιτέθηκαν και αποδεκατίστηκαν από την ουκρανική άμυνα. Οι εναπομείναντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος ανατολικά στην Bucha μα κι εκεί δέχτηκαν επίθεση καθώς επιδόθηκαν σε κτηνωδίες κατά των αμάχων Ουκρανών. Ο διοικητής τους M. Tushayev σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών. Οι Τσετσένοι έχασαν σε κείνες τις μάχες κοντά 400 άντρες.

Στις 4/3 οι Τσετσένοι ανέλαβαν τη φρούρηση μιας αποθήκης πυρομαχικών μα αυτή ανατινάχτηκε – μαζί με αρκετούς φρουρούς της.

Στις 13/3 η μονάδα είχε τελειώσει. Είχαν πουλήσει τον περισσότερο εξοπλισμό τους και είχαν υποστεί μεγάλες απώλειες με 500 νεκρούς. Είχαν ξαμοληθεί σε ένα αφηνιασμό λεηλασιών, κραιπάλης και βιασμών: κατέγραφαν μάλιστα τα κατορθώματά τους σε βίντεο με προπηλακισμούς κι εκτελέσεις αμάχων, κλοπής τροφίμων, (ακόμα και από ρωσικές μονάδες), ποτών και αυτοκινήτων! Και όλη την ώρα γίνονταν στόχοι για τους Ουκρανούς σκοπευτές.

Έτσι αποσύρθηκαν αεροπορικώς ως μη-λειτουργικοί πλέον!

8.000 είχαν χρησιμοποιηθεί συνολικά μα είχαν περίπου 50% απώλειες. Κι έτσι έσβησε ακόμα ένας σύγχρονος μύθος για τους σκληρούς Τσετσένους.

Για να καλυτερέψουν την άθλια εικόνα της απόδοσής τους κυκλοφόρησαν μια άλλη εικόνα όπου ο πρόεδρος Καντίροφ αιχμαλώτισε ένα ουκρανικό όχημα έχοντας εκτελέσει τους επιβαίνοντες.

Μόνο που το όχημα είναι φρεσκοβαμμένο και κατάλληλα σκηνοθετημένο με φόντο το Προεδρικό Μέγαρο στην Τσετσενία! Τόσο ανίκανοι είναι.

Υπάρχει μια άλλη μονάδα Τσετσένων υπό τον Sheikh Mansour. Αυτή η ταξιαρχία 4.000 ανδρών μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών – και βοήθησε στην αντιμετώπιση των Καντιροβιτών τους οποίους θεωρούν προδότες.

Οι Ρώσοι πολύ σωστά ήθελαν να εγκαθιδρύσουν μια γέφυρα στο αεροδρόμιο Αντόνοφ/Χόστομελ για να ανεφοδιάζουν τα στρατεύματά τους πιο εύκολα, μα έπεσαν πάνω σε μια επίλεκτη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων (από ένα σύνολο 45.000) που είχαν εκπαιδευθεί από Νατοϊκούς (Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ). Έτσι την πρώτη κιόλας μέρα κατέστρεψαν τους Ρώσους Spetsnaz (= ειδικές δυνάμεις για ειδικές επιχειρήσεις).

1 Comment

  1. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ , μετα τις σημερινές δηλώσεις ΠΟΥΤΙΝ , σύμφωνα με τις οποίες όσες χώρες της ΕΕ ή & μέλη του ΝΑΤΟ , εξοπλίζουν την ΟΥΚΡΑΝΙΑ , θα θεωρούνται εχθροί της Ρωσίας ?
    Ετσι δηλ η Ρωσία θα μπορεί να τις πλήξει πολεμικά ?
    Αραγε βλέπετε τον πόλεμο να απλώνεται , όχι μόνο στην ΜΟΛΔΑΒΙΑ , αλλά πχ & σε ΠΟΛΩΝΙΑ κλπ , δηλ κατά τυο ΝΑΤΟ ?
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *