Φιλ562: Αντανακλάσεις

Φιλ562: Αντανακλάσεις

- in Φιλοσοφία
0

Μάζεψα από το Διαδίκτυο μερικές φωτογραφίες που δείχνουν όμορφες τοποθεσίες να αντανακλώνται σε ήρεμα, ολοκάθαρα νερά που-ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σε διάφορους τόπους.

Άγνωστο το τοπίο, άγνωστος κι ο φωτογράφος, μα γνωστό το ζώο (cheetah), γνωστή και η ανάγκη του για νερό. Πολλά πράγματα στο μεγάλο μας σύμπαν μπορούν να υπάρξουν δίχως νερό μα κανένα ζωντανό πλάσμα:

Πάμε στην Αριζόνα στη λίμνη Rock Mount (κεντρική φωτο) για ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα καθρεφτισμένο στα νερά. Μάλλον ούτε χίλιες λέξεις δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτή την ομορφιά της έκρηξης και διάχυσης χρωμάτων που μόνο το πινέλο του Δημιουργού μπορεί να ζωγραφίσει.

Στη Σιβηρία τώρα όπου επικρατεί σχεδόν μόνιμος χειμώνας. Μια μικρή νησίδα καθρεφτίζεται μαζί με τα στοιχεία στο περιβάλλον και τον αέρα στα πεντακάθαρα νερά έτσι που ο νους να σαστίζει για λίγο μη ξέροντας πού σταματά η ξηρά και που αρχίζει το νερό της μεγάλης λίμνης:

Μια ακόμα λίμνη σε άγνωστο μέρος από άγνωστο φωτογράφο, όπως και οι άλλες φωτογραφίες. Εδώ, παρά τη συννεφιά, κυριαρχεί καθαρότητα και ηρεμία. Θυμίζει λίγο τους στίχους του Σολωμού – Αλλά στης λίμνης το νερό π’ ακίνητο ΄ναι κι άσπρο,/ ακίνητ΄ όπου κι αν ιδείς και κάτασπρ΄ ως τον πάτο….

Και κλείνω με ένα συγγενικό θέμα – λίμνη, βάρκα, συννεφιά κι ηλιοβασίλεμα. Πάλι σε άγνωστο μέρος από άγνωστο φωτογράφο. Αν ήταν και ο νους μας τόσο καθαρός και ήρεμος ανανακλαστής!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *