Φιλ302β: Εκπέμπουμε ηλεκτρομαγνητισμό

Φιλ302β: Εκπέμπουμε ηλεκτρομαγνητισμό

1. O Elmer E. Green (1917–2017) ήταν ένας φυσικός (PhD στο UCLA) με πρόσθετο PhD στη βιοψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Σικάγο. Στη δεκαετία 1980, αφού προώθησε από τους πρώτους τη βιοανάδραση (biofeedback), άρχισε να ερευνά στο Ίδρυμα Menninger Foundation (Topeka, Kansas) την εκπομπή ενέργειας από τον νου – τη σκέψη, πρόθεση, νοητική επικέντρωση (όχι τον εγκέφαλο καθαυτό). Ονόμασε την έρευνα Copper Wall Project.

Κατασκεύασε ένα δωμάτιο με τους 4 τοίχους και την οροφή φτιαγμένους εξολοκλήρου από χαλκό, που ήταν συνδεδεμένοι όλοι με έναν ηλεκτρο–εγκεφαλογράφο ο οποίος κατέγραφε κι ενίσχυε μικροβόλτ. Η συσκευή μπορούσε να καταδείξει ακόμα και ένα εκατομμυριοστό του βολτ!

Ο Γκρην υποπτευόταν πως οι θεραπευτές εκπέμπουν από τα χέρια/δάχτυλά τους ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα «έπιαναν» σαν αντένες τα χάλκινα τοιχώματα και θα την ενίσχυαν καθώς θα την αναμετάδιναν από 5 σημεία.

Πολύ γρήγορα ο Γκρην ανακάλυψε πως, όντως, όποτε ένας θεραπευτής συγκέντρωνε την προσοχή του σε πρόθεση θεραπείας αμέσως παρουσιαζόταν στη συσκευή του μεγάλη αύξηση φόρτισης ηλεκτρισμού. Αυτό δεν συνέβαινε με μη-θεραπευτές.

2. Μα ο Γκρην παρατήρησε πως ακόμα κι αν δεν συγκεντρωνόταν ο θεραπευτής ή ο μη-θεραπευτής η ανάσα και ο χτύπος της καρδιάς προκαλούσαν μια μικρή έστω αύξηση στη φόρτιση 10-15 μικροβόλτ.

Όταν ο θεραπευτής συγκεντρωνόταν νοητικά, η φόρτιση ανέβαινε στα 3 βολτ.

Όταν όμως τέντωνε το χέρι σε θεραπεία η φόρτιση ανέβαινε ως και τα 190 βολτ, ανάλογα με την ικανότητα του ατόμου. («Copper wall research psychology…» Proceedings, First Annual Conference, International Society for the Study of Subtle Energies and Energy Μedicine, Boulder, Colorado, 21-25/6/1991.)

Επίσης απομόνωσε παλμούς ενέργειας 1-5 βολτ που προέρχονταν από την περιοχή του αφαλού του θεραπευτή, που θεωρείται το κέντρο, η πηγή, ενέργειας chi/qui στις πολεμικές τέχνες. (Green: «Anomalous electrostatic phenomena…» στο περιοδικό Subtle Energies and Energy Medicine 1993, 1:69.)

3. Ο Bernard Grad, τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, είχε κάνει πειράματα 10 χρόνια νωρίτερα ερευνώντας αυτή την ενέργεια των θεραπευτών. Την εξέτασε σχετικά με την επίδρασή της στο νερό που χρησιμοποιούσε για πότισμα φυτών.

Πρώτα εξέταζε με υπέρυθρη σπεκτροσκόπηση το νερό σε μια κανάτα. Μετά το ανέλυε ξανά αφού ο θεραπευτής είχε κατευθύνει πάνω του τη θεραπευτική του ενέργεια. Η ανάλυση έδειχνε πως το δέσιμο μεταξύ των μορίων υδρογόνου είχε χαλαρώσει όπως όταν το νερό δεχόταν την επίδραση ισχυρών μαγνητών. (B. Grad: «Dimensions…» Dimension in Wholistic Healing, σελ. 199-212, H Α Otto & J W Knight, Chicago, 1979.)

Όμοια αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από μεταγενέστερες έρευνες, όπως ορισμένων Ρώσων, L. N. Pyatnitsky & V. A. Fonkin: «Human consciousness influence on water structure», Journal of Scientific Exploration, 1995 9(1): 89. Σε αυτό το θέμα θα επανέλθω σε μελλοντικό άρθρο.

4. Στη δεκαετία 1990 όμοια πειράματα έκανε και ο Gary Schwarz (με PhD από το Χάρβαρντ) καθηγητής Ψυχιατρικής στο Yale και Διευθυντής του Κέντρου Ψυχοφυσιολογίας και, αργότερα, Διευθυντής στο τμήμα και στα εργαστήρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Ο Schwarz επικεντρώθηκε στον μαγνητισμό στις έρευνές του πιστεύοντας, αφού μελέτησε τα ευρήματα του Γκρην και άλλων, πως ενώ υπήρχε η ηλεκτρική φόρτιση αναμφίβολα, ο μηχανισμός μεταβίβασης της θεραπευτικής ενέργειας ήταν ο μαγνητισμός.

Με βοηθό του την Melinda Connor εξασφάλισαν ένα φθηνό SQUID μηχάνημα που μετρούσε μαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας και προχώρησαν στην εξέταση επαγγελματιών του Reiki και γνωστών «θεραπευτών». Οι συχνότητες σε ένα κυμαινόμενο πεδίο θα ήταν από, περίπου, 0,6 σε 0,7, σε 0,8 και πίσω πάλι στο 0,6. Αν η αλλαγή ήταν γρήγορη και μεγαλύτερη, το μαγνητικό πεδίο δεχόταν αυξημένη ενέργεια.

Πράγματι παρατήρησαν σημαντικές αλλαγές στον μετρητή τους με τους Reiki και με τους θεραπευτές μα όχι με κοινούς θνητούς. Μα βρήκαν επίσης μεγάλη διαφορά μεταξύ των Reiki και θεραπευτών. Οι θεραπευτές προκαλούσαν περίπου 30% περισσότερες αλλαγές ανά λεπτό από τους Reiki.

Ένα γενικότερο συμπέρασμα ήταν πως όλοι μας εκπέμπουμε κάποια μικρή έστω ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *