Φιλ725: Αύξηση αθεϊσμού

Φιλ725: Αύξηση αθεϊσμού

Δεν είναι αφύσικο ν’ αυξάνεται η αδιαφορία, αν όχι η πλήρης απόρριψη, της θρησκείας και πίστης σε Ανώτερες άγνωστες έστω Δυνάμεις και η ενεργητική εχθρότητα εναντίον αυτής της θρησκευτικής νοοτροπίας. Η φυσική ροή αυτής της εποχής (εννοώ της σιδερένιας εποχής του Ησιόδου και του Kali-yuga της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας) είναι προς τον αθεϊσμό, την ανηθικότητα, τον αδίστακτο πλουτισμό και την εύκολη απόλαυση – δίχως δεσμεύσεις, δίχως κατανόηση καθηκόντων, μόνο δικαιωμάτων. Ο αθεϊσμός και η αθρησκεία δεν θα πείραζαν αν δεν συνοδεύονταν από την ανηθικότητα και αυξημένη εγκληματικότητα.

Το βασικό κόνσεπτ για την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ο dharma ντχάρμα της Βεδικής Παράδοσης: ορθή ζήση με αναφορά και συμμόρφωση στον Φυσικό Νόμο, δικαιοσύνη, θρησκεία, έμφυτη ποιότητα κλπ. Ο Φυσικός Νόμος είναι φυσικά οι πέντε πατροπαράδοτες ηθικές ρυθμίσεις: αβλάβεια, φιλαλήθεια, εντιμότητα (= σεβασμός προς την περιουσία των άλλων), αγνότητα (= δεν νοθεύουμε ουσίες, σχέσεις, θεσμούς) και ικανοποίηση με το απαραίτητο (= δεν επιθυμούμε και σωρεύουμε περισσότερα).

Δυστυχώς ούτε η ανατροφή, ούτε η παιδεία ούτε η θρησκευτική (εκκλησιαστική) κατήχηση, τονίζουν αυτήν την άποψη. Η ανατροφή είναι πλημμελέστατη, αρκούμενη στην παροχή τροφής, ρουχισμού και στέγης και όπου δυνατόν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η παιδεία είναι πλέον μια στεγνή παροχή πληροφοριών για διάφορα θέματα του υλικού βίου. Η θρησκεία εξαντλείται σε στείρα θεολογία, τη λατρεία του Θεού και των αγίων και την παροχή ξερών τελετών βάπτισης, γάμου, κηδείας!

Και, δυστυχώς, όσο περισσότερο ‘μορφώνονται’ με ολοένα περισσότερη πληροφόρηση στα πρωτοβάθμια και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα οι νέοι και οι νέες, τόσο πιο άθεοι και άθρησκοι (και ανήθικοι) γίνονται. Όσο αυξάνεται η ευημερία και η μακροζωία, τόσο αυξάνεται η ανηθικότητα και η εγκληματικότητα – αγένεια, ανεντιμότητα και αδιαφορία και απόρριψη των άλλων ως κομπάρσων για τη ‘δική μου επιτυχία και καλοπέραση’. 

Πάρα πολλές διενέξεις, εχθρότητες, πολεμικές συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες, γίνονται με αρχική αιτία τη θρησκεία. Διότι τρεις θρησκείες (ίσως περισσότερες) διακηρύσσουν η καθεμιά ξεχωριστά πως ‘μόνο εγώ κατέχω την αλήθεια και ο Θεός μου είναι ο αληθινός Θεός’: ιουδαίοι, χριστιανοί και ισλαμιστές/μωαμεθανοί. Οι αυστηρές προφυλάξεις που συναντάμε σε μεγάλα κτήρια, σε κυβερνητικές ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, στα αεροδρόμια κλπ, οφείλονται στην προώθηση αυτής της αλαζονικής θεολογίας και τη παραγνώριση των βασικών ρυθμίσεων του ντχάρμα, του Φυσικού Νόμου.

Οι Ιουδαίοι έχουν συμμαζευτεί και αρκούνται με τους Εβραίους πιστούς: δεν ενδιαφέρονται να προσελκύσουν και να προσηλυτίσουν άλλους. Οι Χριστιανικές Εκκλησίες συνεχίζουν με μειωμένη έστω προσπάθεια να προσηλυτίζουν αφελείς ανθρώπους, ιδίως σε τριτοκοσμικές χώρες. Οι δε ισλαμιστές ενεργητικά και βίαια, συχνά με απάνθρωπη αγριότητα, θέλουν να επιβάλουν την παράλογη πίστη τους σε όλους. Το Κοράνι λέει ξεκάθαρα στα εδάφια 2.191, 3.151, 9.5 κλπ ‘Εξοντώστε τους απίστους/ειδωλολάτρες όπου τους βρίσκετε’!

Όχι μόνο τέτοιες θρησκευτικές θεολογικές ακρότητες δεν στρέφουν τους πιστούς σε μια ηθική πορεία ζωής στη συμμόρφωση με τον αέναο ντχάρμα, αλλά, απεναντίας, τον απομακρύνει από αυτόν. Η χριστιανική Εκκλησία δεν τονίζει τη διδαχή του Ιησού ότι ο ζυγός του είναι ‘χρηστός’ (= καλός/κατάλληλος, εύχρηστος) κι ελαφρύς και θα δώσει ανάπαυση στις ψυχές (Ματθ. 11.28-30) και η εντολή «Αγαπάτε αλλήλους». Αντί αυτού τονίζεται η σταύρωση, ο πόνος, η στέρηση και μια ακατανόητη «πίστη».

Ο Ιησούς συμβουλεύει επίσης να γίνουν οι οπαδοί του σαν μικρά παιδιά (γεμάτα ζωντάνια, παιχνίδι και χαρά) για να κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών (Ματθ. 18.3). Αυτό επίσης αγνοείται σχεδόν περιφρονητικά!

Η εναρμόνιση με τον Φυσικό Νόμο ντχάρμα φέρνει ευχαρίστηση, ευτυχία, ικανοποίηση και ήσυχη χαρά. Η παραγνώρισή του θα φέρει εσωτερική σύγκρουση, στρες, άγχος και τα γνωστά πλέον ψυχοσωματικά επακόλουθα, διότι δεν υπάρχει αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και τις φυσικές λειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό και στον κόσμο με τη ροή του χρόνου, των ημερονυκτίων και των διαδοχικών εποχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *