Δ119: Έρως και μίσος Ρώσων

Δ119: Έρως και μίσος Ρώσων

- in Διεθνή
0

Για όσο η Σοβιετία διαρκούσε οι Ρώσοι που ένιωθαν να υποφέρουν, ήθελαν τις ελευθερίες της Δύσης έστω και αν δεν είχαν εμπειραθεί τις μεταρρυθμίσεις προς καπιταλισμό.

Μα όλα κακοφόρμισαν και η Ρωσία πήρε ό,τι χειρότερο της Δύσης – ολιγαρχία και κλεπτοκρατία. Και το καθεστώς συνεχίζει ακόμα εντονότερα επί Πούτιν, ο οποίος κυβερνά απολυταρχικά από το 2.000.

Γράφει κάποιος Σαράν Ζορικτούεφ στο Διαδίκτυο.

Είμαι σχεδόν 50 ετών. Στο Σοβιετικό καθεστώς πριν τον Γκορμπατσόφ μας φόβιζαν με τον κίνδυνο της Δύσης. Μετά, επί Πούτιν πάλι μας φοβίζουν με τον ίδιο κίνδυνο της Δύσης.

Έξυπνη προπαγάνδα. Η Δύση είναι το κακό. Είναι σε παρακμή και διάλυση. Το δολάριο καταρρέει. Οι Νέγροι λιντσάρονται, οι φτωχοί ποδοπατούνται.

Και όμως αυτοί που μας πληροφορούν για τη σάπια Δύση και την κατάρρευσή της, όλοι έχουν τα λεφτά τους στη Δύση! Όλα τα μέλη της κυβέρνησης!

Τα παιδιά τους σπουδάζουν σε ιδιωτικά σχολεία στη Δύση, στην Αγγλία, στην Αμερική.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι οι ανώτεροι προπαγανδιστές εναντίον της Δύσης – όλοι αγοράζουν κατοικίες στη Δύση, Αμερική, Ευρώπη, Εμιράτα. Με την πρώτη ευκαιρία πάνε να ψωνίσουν στη Δύση, πάνε διακοπές στη Δύση.

(Στη φωτό οι Plotnikov κάνουν διακοπές στη Βενετία! Αυτός, κυβερνήτης στην Περμ, έλεγε «Χρειαζόμαστε ακτιβιστές που θα μας δώσουν μια αγνή αντι-Δυτική ιδεολογία»!)

Μα κι εδώ, στη Ρωσία, τα καλύτερα αγαθά είναι από τη Δύση: αμάξια, υπολογιστές, τηλέφωνα, ιατρικά μηχανήματα, παπούτσια, ρούχα, ρολόγια κλπ. κλπ. Κάθε μεγάλη εταιρεία εδώ έχει Δυτικούς μετόχους κι εκτελεστικά στελέχη, κυρίως οι εταιρείες εξόρυξης και εξαγωγών.

Μα η προτίμησή μας για πράγματα Δυτικά ενδυναμώνει τη Δύση, ενδυναμώνει τις ένοπλες Δυνάμεις της Δύσης. Συγχρόνως δεν ενθαρρύνει την ανάπτυξη των εθνικών μας βιομηχανιών.

Πόσο παράδοξο!

Από τη μια η κυβέρνηση επικρίνει και βρίζει τη Δύση και μας φοβίζει για την κακιά Δύση. Από την άλλη, στην πράξη, στηρίζουμε κι ενισχύουμε τη Δύση.

Προπαγάνδα και πραγματικότητα!

Οι προπαγανδιστές ντυμένοι με Δυτικά ρούχα, φορώντας Δυτικά ρολόγια, μιλώντας σε Δυτικά κινητά τηλέφωνα, μας προειδοποιούν ενάντια στη Δύση μέσω συσκευών φτιαγμένων στη Δύση.

Και μας καλούν να πάμε να πολεμήσουμε τη Δύση, το ΝΑΤΟ, τους Ναζί στην Ουκρανία. Για την πατρίδα μας.

Κι εμείς τους πιστεύουμε. Και πάμε να πολεμήσουμε. Και σκοτωνόμαστε κατά χιλιάδες στην Ουκρανία.

Και οι προπαγανδιστές μπαίνουν στις BMW και στα άλλα Δυτικά αμάξια τους και οδηγούν στις βίλες τους – και οδηγούν στις βίλες τους στην Ιταλία και όπου αλλού!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *