Φιλ854: Γυναίκες στο Ισλάμ

Φιλ854: Γυναίκες στο Ισλάμ

- in Φιλοσοφία
0

Στις 15/1/24 στο Αφγανιστάν το Ανώτατο Δικαστήριο μετέτρεψε την εκτέλεση τεσσάρων αντρών σε 20 έτη κάθειρξη. Αυτοί είχαν βρεθεί ένοχοι δολοφονίας μιας 27χρονης Αφγανής, της Farkhunda Malikzada, που ένας όχλος πίστεψε πως είχε κάψει το Ιερό Κοράνι και, αφού την πετροβόλησαν, την χτύπησαν με λοστούς, την πάτησαν με αυτοκίνητο και μετά την έκαψαν – Μάρτιος 2015. Έρευνες έδειξαν καθαρά πως η κοπέλα δεν είχε κάψει το Κοράνι ούτε ήταν άπιστη!

Εδώ βλέπουμε την αγριότητα των φανατικών, αμόρφωτων «πιστών» και της sharia, την υποδεέστερη θέση της γυναίκας και την επιείκεια του ανδροκρατούμενου κράτους προς τους «άντρες».

Στον Λίβανο, που υποτίθεται είναι πιο φιλελεύθερη χώρα, η κα Zainab Ali Zaiter δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της με 10 σφαίρες διότι είχε τολμήσει ν’ αναρτήσει φωτογραφία της στα δίκτυα δίχως τη μαντήλα hijab – που οι υποκριτές ιμάμηδες λένε πως είναι «προαιρετική»! Ο δε αδερφός της είπε πως θα το έκανε ο ίδιος αν δεν το είχε κάνει ο σύζυγος της δύσμοιρης γυναίκας.

Σ’ ένα τζαμί στη Bangladesh ο ιμάμης Muhammad Shahidul Ishan δεν άφησε τη δημοσιογράφο Tania Rashid να μπει στο τέμενος παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς. Στη συνέχεια, έξω από το τζαμί, μέσα στη βροχή, τον ρώτησε για τους αυξανόμενους βιασμούς κι εκείνος απάντησε: «Φταίνε οι γυναίκες που δεν καλύπτουν καλά το σώμα τους και προκαλούν τους άντρες στη βίαιη πράξη. Και θα πάνε γι’ αυτό και στην κόλαση – οι γυναίκες.»

Στις πλείστες χώρες που επικρατεί το φανατικό Ισλάμ η γυναίκα είναι ένοχη ακόμα κι όταν βιάζεται – ακόμα και μικρά κορίτσια, ακόμα κι αν είναι αρκετά καλυμμένα. Η αστυνομία συλλαμβάνει τα θύματα και τα παραπέμπει σε δίκη! Ή αγνοεί την καταγγελία!

Ο βιασμός ήταν διαδεδομένος στις άγριες φυλές στην Αραβία. Ο προφήτης Μωάμεθ κανονικοποίησε τον γάμο με 4 γυναίκες στο Κοράνι (4.3), έδωσε ανώτερο βαθμό στους άντρες, επιβάλλοντας υποταγή στις γυναίκες και άδεια να τις χτυπούν (4.34). Οι άντρες μπορούν να κάνουν σεξ όποτε θέλουν (2.22.3).

Ο ίδιος ο Μωάμεθ (άνω των 50) παντρεύτηκε μια μικρή, την Αϊσέ, ηλικίας 6 ετών, κι έκανε σεξ μαζί της σε ηλικία 9 ετών! Είχε ένα χαρέμι από 12 συζύγους και μπόλικες σκλάβες.

Σε σύγκριση με τη θέση των γυναικών στην Ινδία, οι γυναίκες στο Ισλάμ είναι αξιοθρήνητες, ακόμα και σήμερα, ακόμα και στις πιο φιλελεύθερες χώρες, όπως ίσως το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Ιορδανία. Σε πολλές ισλαμικές χώρες οι γυναίκες δεν έχουν ούτε στοιχειώδη παιδεία και, φυσικά, κανένα επάγγελμα.

Οι γυναίκες στις χώρες που οι ορδές των ισλαμιστών κατακτούσαν γίνονταν λάφυρα πολέμου, σκλαβώνονταν και διαμοιράζονταν στα χαρέμια ή πωλούνταν σε χαρέμια πλουσίων ή σε πορνεία. Οι σκλάβες, βέβαια, έκαναν ό,τι επιθυμούσαν οι κύριοι και ιδιοκτήτες τους.

Γενικά από τα χαντίθ (παραδοσιακά σχόλια του Μωάμεθ και των συντρόφων του υποτίθεται) η εικόνα είναι ακόμα πιο ζοφερή. Στον Bukhari 7099 και άλλους, λέγεται – «Ένας λαός που αφήνει την ηγεσία σε γυναίκα ποτέ δεν θα πετύχει. Αν μια γυναίκα αρνηθεί το σεξ στον άντρα της, θα την καταραστούν οι άγγελοι.»

Ήταν, λοιπόν, και είναι σε μεγάλο βαθμό και σήμερα σε πολλές ισλαμικές χώρες, οι γυναίκες σκεύη για την ηδονή του άντρα όποτε αυτός είχε όρεξη και για να γεννοβολά παιδιά για την ενδυνάμωση του ένδοξου Ισλάμ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *