Ισ411: Σύντομη Ιστορία του Ισλάμ

Ισ411: Σύντομη Ιστορία του Ισλάμ

- in Ιστορικά
0

Καθώς [οι Ισλαμιστές]… κατακτούσαν περισσότερα έθνη, όλο και περισσότεροι πλήρωναν τον φόρο προστασίας jizya. [Μόνο που ήταν ειδικός φόρος υποτέλειας, διότι και οι μουσουλμάνοι προστατεύονταν μα δεν πλήρωναν τον φόρο αυτό!]

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέρος από δημόσια ομιλία της Μπριζίτ Γκάμπριελ (Brigitte Gabriel) στις ΗΠΑ, για την ιστορία του Ισλάμ.

«Αυτό που θα κάνω είναι να συμπιέσω 1400 χρόνια ιστορίας του Ισλάμ σε λίγα λεπτά.

Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσε καθόλου η ιστορία. Σήμερα σε αυτήν την ηλικία εκτιμώ την ιστορία και καταλαβαίνω αυτό που λέγεται ότι αυτοί που δεν μαθαίνουν από την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλαμβάνουν.

Για να καταλάβετε γιατί ο δυτικός πολιτισμός είναι πολύ διαφορετικός από τον ισλαμικό κόσμο πρέπει να καταλάβετε την ιστορία του.

Όταν ο προφήτης Μωάμεθ, (υποτίθεται) έλαβε την αποκάλυψη του από τον αρχάγγελο Γαβριήλ ότι είναι ο τελευταίος των προφητών, στις αρχές του 7ου αιώνα, άρχισε το κήρυγμα του στην πόλη του τη Μέκκα. Προσπαθούσε να επιστρατεύσει φίλους κι ακολούθους για να διαδώσει τη θρησκεία του. Και προσπάθησε για 12 χρόνια και απέτυχε. Και μετά από 12 χρόνια τους μόνους που κατάφερε να πείσει ήταν η οικογένεια του και οι κολλητοί του φίλοι.

Έτσι αποφάσισε: Αν πάω στην Μεντίνα, – που ήταν το Εβραϊκό κέντρο της Αραβίας – το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο όπου ζουν οι Εβραίοι και τους διδάξω τη θρησκεία μου και με δεχτούν θα αποκτήσω σεβασμό και κύρος και στους δικούς μου και θα με δεχτούν.

Έτσι ο προφήτης Μωάμεθ άρχισε να δανείζεται αρκετά στοιχεία από την Παλαιά Διαθήκη για να κάνει τη θρησκεία του πιο ευκολοχώνευτη για τους Εβραίους, και παρόμοια όσο δυνατόν με τον Ιουδαϊσμό. Γι’ αυτό και βλέπετε ομοιότητες μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ισλάμ.

Π.χ. οι Εβραίοι δεν τρώνε χοιρινό. Και οι Μουσουλμάνοι δεν το τρώνε.

Οι Εβραίοι προσεύχονται μερικές φορές τη μέρα. Οι Μουσουλμάνοι επίσης – 5 φορές τη μέρα υποτίθεται.

Οι Εβραίοι νηστεύουν στο Γιομ Κιπούρ, οι Μουσουλμάνοι νηστεύουν στο Ραμαζάνι.

… Όταν αρνήθηκαν να τον δεχτούν και να τον ακολουθήσουν ως τον τελευταίο προφήτη τότε στράφηκε εναντίον τους κι άρχισε να τους σκοτώνει και να τους καταδιώκει. Τότε ήταν που το Ισλάμ από ένα πνευματικό κίνημα μετά τα πρώτα 12 χρόνια έγινε ένα πολιτικό κίνημα καλυμμένο με τη θρησκεία μετά την επίσκεψη στη Μεντίνα όπου οι Εβραίοι δεν τον αποδέχθηκαν. Μετατράπηκε σε πολεμιστή και κήρυξε τον πόλεμο εναντίον τους και άρχισε να τους εκδιώκει. Εβραίοι και Χριστιανοί έγιναν dhimmi (=υπόδουλοι) ή πολίτες 2ης κατηγορίας.

Προκειμένου να τους επιτραπεί να μείνουν ζωντανοί και να μην σκοτωθούν έπρεπε να πληρώνουν jizya (=φόρο προστασίας). Έτσι η επιλογή τους ήταν ή να αποδεχτούν το Ισλάμ και να γίνουν Μουσουλμάνοι ή να πληρώνουν το τζίζγια και να ζουν ως πολίτες 2ης κατηγορίας σε ένα Ισλαμικό Κράτος. Οι Χριστιανοί δε μπορούσαν να χτυπήσουν καμπάνες, οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να ηχήσουν το σοφάρ (=είδος σάλπιγγας). Δεν μπορούσαν να προσεύχονται δημοσίως. Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν μαζί ή να κτίσουν νέες συναγωγές ή ναούς. Και ο τρόπος που πλήρωναν τον φόρο προστασίας ήταν σε μια μηνιαία τελετή όπου συγκεντρώνονταν στην πλατεία και ο Εβραίος έπρεπε να γονατίσει και να παραδώσει τον φόρο στον Μούλα που έπαιρνε το αντίτιμο για την εξαγορά προστασίας και σε πολλές περιοχές οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί έπρεπε να φορούν ένα περιδέραιο ως απόδειξη ότι είχαν πληρώσει τον φόρο προστασίας.

Οι Εβραίοι θεωρούνταν νέζις υπό το Ισλάμ. Νέζις σημαίνει αποκρίματα, σκουπίδια, σκυλιά, βρωμιάρηδες.

Το Ισλάμ συνέχισε να αναπτύσσεται. Έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονταν dhimmi δηλαδή πολίτες 2ης κατηγορίας. Οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί έπρεπε να φοράνε συγκεκριμένα ρούχα ταυτοποίησης. Το κίτρινο αστέρι που έδιναν στους Εβραίους, που οι περισσότεροι νομίζουν για γερμανική επινόηση, ήταν στην πραγματικότητα ισλαμική επινόηση τον 9ο αιώνα στο Ιράκ από τον 2ο Χαλίφη Αλ-Μουταουακκίλ του Ιράκ, ο οποίος επινόησε το κίτρινο αστέρι για τους Εβραίους για να εντοπίζονται καθώς περπατούσαν στον δρόμο. Επειδή οι Εβραίοι θεωρούντο νέζις (βρωμεροί) αν ένας μουσουλμάνος κι ένας Εβραίος περπατούσαν στην ίδια πλευρά του δρόμου ο Εβραίος έπρεπε να πάει στην απέναντι πλευρά ώστε ο μουσουλμάνος να συνεχίσει χωρίς να λεκιαστεί από την βρωμιά του Εβραίου!

… Το Ισλάμ συνέχισε να επεκτείνεται και έφτασε ως την Ιερουσαλήμ, την κατέκτησαν και οι Χριστιανοί δεν μπορούσαν πια να χτυπούν τις καμπάνες τους στην Ιερουσαλήμ.

Ο Πάπας της Ρώμης το 1090 είπε στους χριστιανούς: Πώς μπορείτε να κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήνετε τους αδελφούς σας να υποφέρουν στου Άγιους Τόπους; Πρέπει να πάτε να απελευθερώσετε τους Χριστιανούς. Πρέπει να πάτε να τους βοηθήσετε. Για αυτό ξεκίνησαν οι Σταυροφορίες. Οι Σταυροφορίες δεν ξεκίνησαν απλά γιατί ξύπνησαν ένα πρωί και αποφάσισαν να πάνε να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους ή να τους αποκεφαλίσουν. Οι Σταυροφορίες ξεκίνησαν για να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ. Και μπόρεσαν να την απελευθερώσουν για περίπου 100 χρόνια έως ότου ο Σαλαχεντίν (Σαλάχ αλ-Ντιν ιμπν Αγιούμπ) την επανάκτησε και έμεινε υπό τον ισλαμικό έλεγχο μέχρι το 1967 όταν το κράτος του Ισραήλ απελευθέρωσε την Ιερουσαλήμ ώστε Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι να μπορούν να προσεύχονται κάτω από τον ίδιο ουρανό.

… Το Ισλάμ συνέχισε να εξαπλώνεται. Πήγαν ως την Κεντρική Ευρώπη, ως την Κίνα, την Ινδία, κατέκτησαν την Ισπανία της άλλαξαν το όνομα και την έκαναν Ανδαλουσία. Και καθώς προέλαυναν και κατακτούσαν περισσότερα έθνη όλο και περισσότεροι πλήρωναν τον φόρο προστασίας (τζίζγια) κι έτσι μεγάλωνε η ισλαμική αυτοκρατορία. Συνέχισαν την πορεία τους από τα Βαλκάνια ωσότου σταμάτησαν στις πύλες της Βιέννης στης 9/11. Η 11 Σεπτεμβρίου δεν ήταν μια τυχαία ημερομηνία που διάλεξε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η 9/11 είναι μια συμβολική ημερομηνία στο ισλαμικό ημερολόγιο. Μέχρι το 1600 το Ισλάμ είχε κατακτήσει περισσότερα εδάφη γης από ότι είχε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην ακμή της.

… Το 1924 η ισλαμική αυτοκρατορία και το Ισλαμικό Χαλιφάτο τελείωσε στην Τουρκία από τον Πρόεδρο Ατατούρκ που ήταν λαϊκιστής. Έπαυσε την Ισλαμική Αυτοκρατορία και έδωσε στις γυναίκες δικαιώματα ψήφου. Τους έδωσε δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα να επιλέξουν σύζυγο. Απαγόρευσε στις γυναίκες να φορούν χιτζάμπ (μαντήλα), και στους άνδρες να αφήνουν γένια. Οι μουσουλμάνοι τον μισούσαν τόσο πολύ που τον θεωρούσαν πράκτορα των Εβραίων γιατί πίστευαν πως η μητέρα του και η γραμμή του αίματος της (πρόγονοι της) ήταν Εβραίοι και τον επηρέασαν.

… Από την ώρα που η Ισλαμική Αυτοκρατορία, ή το Ισλαμικό Χαλιφάτο ή το Ισλαμικό έθνος τελείωσε το 1924 είχε διαρκέσει 1400 χρόνια και έληξε πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

Έως την ώρα που έληξε το Ισλαμικό Χαλιφάτο το 1924, 270 εκμ άνθρωποι σε όλον τον κόσμο σκοτώθηκαν από το Ισλάμ. 270 εκμ!!!

Δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής, ούτε πυρηνικά όπλα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σφαγιάσθηκαν με το σπαθί!!!»

Συνεχίζεται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *