Φιλ864: Δημιουργία στο Κοράνι

Φιλ864: Δημιουργία στο Κοράνι

Οι ορθόδοξοι πιστοί (και οι φανατικοί) του Ισλάμ εξακολουθούν να πιστεύουν και να υπερηφανεύονται πως το Κοράνι διατυπώνει όχι μόνο την τέλεια θρησκεία (με λατρεία, ηθική και δόγμα) αλλά και κυριολεκτική επιστημονική γνώση.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη δημιουργία του σύμπαντος στο Κοράνι:

Και πλάσαμε τους ουρανούς και τη γη και τα ενδιάμεσά τους σ’ έξη μέρες και η κούραση δεν μας άγγιξε (50.38).

Αυτή η ρήση απηχεί το Ιουδαϊκό Γένεση (στην Παλαιά Διαθήκη) κεφ 1.31 και 2.1-4. Ενδιαφέρουσα είναι η τελική φράση περί μη-κούρασης, με την οποία ο συγγραφέας δείχνει πως είναι ανώτερος του συγγραφέα της Γένεσης, όπου υπάρχει μια αόριστη υπόνοια πως ο θεός έπαψε μετά την 6η μέρα λόγω κόπωσης(;) και αναπαύθηκε την 7η. Ο Αλλάχ του Ισλάμ δεν κουράζεται!

Νωρίτερα στο 41.9-10 ο Αλλάχ πλάθει τη γη σε 2 μέρες και τοποθετεί πάνω της σε 4 μέρες αγαθά και τροφές για όσους τα θέλουν.

Μετά στράφηκε στον ουρανό που ήταν καπνός (! 41.11) και στη συνέχεια έπλασε 7 ουρανούς σε 2 μέρες και “στόλισε τον ουρανό του (γήινου) κόσμου με φωτεινούς δαυλούς (masabeeha=λάμπες) και με φύλακες”. Στο 2.29 επίσης o Αλλάχ φτιάχνει τη γη για τους ανθρώπους σε 2 μέρες και μετά τους ουρανούς με 7 στερεώματα. Στο 67.3 δημιουργεί τους 7 ουρανούς και στο 67.5 βάζει “λαμπτήρες (άστρα) στον κατώτερο – για να διώχνουν τους δαίμονες”. Στο 37.6 είναι οι 7 ουρανοί και ο πιο κοντινός έχει άστρα. Οι άλλοι 6 έχουν την ιδιαίτερη λειτουργία τους μα δεν μας λέει τι είναι αυτές.

Αλλού στο 21.30 ουρανός και γη είναι μια ενότητα και ο Αλλάχ τη χωρίζει σε δύο!

Αυτή η εικόνα (η Γη για τον άνθρωπο με 7 ουρανούς και τον πιο κοντινό με άστρα) επικρατούσε πλήρως ως τον 17ο αιώνα.

Σήμερα, ξέρουμε πως το γνωστό μας σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13.8 δις έτη με το Μπιγκ Μπανγκ από τη Μοναδικότητα (Singularity) ενώ το ηλιακό μας σύστημα ή τουλάχιστον η Γη και η Σελήνη εμφανίστηκαν πριν από 4,5 δις!

Έτσι θέλοντας να συνεχίσουν το μύθο πως το Κοράνι περιέχει επιστημονικές ανακαλύψεις, πολλοί θεολόγοι μεταφράζουν τη λέξη yawm = μέρα ως “μεγάλη περίοδος χρόνου”. Μόνο που κανείς νωρίτερα δεν είχε δώσει τέτοια ερμηνεία!

Ούτως ή άλλως η Γη δημιουργείται πρώτα και μετά οι ουρανοί και τ’ άστρα. Διότι το Κοράνι ακολουθούσε την παράδοση που έχει τη Γη πρώτη και τ’ άστρα και όλα τ’ άλλα αγαθά μετά – και όλα για τους ανθρώπους! Εξάλλου τι σημαίνει η δημιουργία σε 2 και 6 μεγάλες περιόδους; Και ποια τα λειτουργήματα των 7 ουρανών;

Επιπλέον η Γη απλώνεται σαν χαλί (ή στρώμα ή καναπές) στο 7.19, είναι, με άλλα λόγια, επίπεδη: απλώνεται 88.22, είναι κρεβάτι 2.22.

Αυτά δεν είναι επιστήμη – μάλλον φαντασιώσεις και λογοκλοπές από Ιουδαϊκά και Ελληνικά κείμενα.

Αλλά οι πιστοί του Κορανίου επιμένουν πως το ιερό κείμενο παρουσιάζει μια σφαιρική Γη, παρότι στο 65.12 υπάρχουν 7 γαίες η μια πάνω στην άλλη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *