Φιλ866: Επιστημονισμός Κορανίου

Φιλ866: Επιστημονισμός Κορανίου

1. Στα μέσα του 20ου αιώνα άρχισαν να παρουσιάζονται μελέτες που επιχειρούσαν να δείξουν πως τα ιερά κείμενα ορισμένων θρησκειών, Βουδισμού, Ισλάμ, Ινδουισμού, περιέχουν πρώιμες επιστημονικές διατυπώσεις. Οι ινδουιστές π.χ. έβλεπαν στα οχήματα των θεοτήτων αεροπλάνα ή και εξωγήινα διαστημόπλοια. Κάποιοι μάλιστα διέγνωσαν και πυρηνική φυσική. Τίποτα από αυτά όλα δεν ευσταθεί.

Οι ισλαμιστές, που θεωρούν το Κοράνι τους την τελευταία και τέλεια αποκάλυψη των λόγων του αληθινού Θεού, Αλλάχ, για τους ανθρώπους, πιστεύουν πως το κείμενο περιέχει επιστημονικές αλήθειες άγνωστες πριν τον 19ο ή και 18ο αιώνα της εποχής μας. Έτσι προσπαθούν να πείσουν δίνοντας στα σχετικά εδάφια καινοφανείς μα στρεβλές ερμηνείες. Μερικά παραδείγματα εξετάστηκαν στο Φιλ864: Δημιουργία στο Κοράνι.

2. Είδαμε πως η δημιουργία πλάστηκε σε 6 μέρες (50.38) και η Γη πλάστηκε πρώτη σε 2 μέρες. Αυτά δεν είναι καθόλου συμβατά με την επιστημονική εικόνα στα τέλη του 20ου και στον 21ο αιώνα: εδώ το σύμπαν ξεκίνησε πριν από 13.8 δις έτη και η Γη είναι μεταγενέστερη, μόλις 4,5 δις έτη.

Στο 79 σούρα (κεφάλαιο) ο Αλλάχ κάνει ένα μεγάλο θαύμα μετά το θαύμα που έκανε ο Μωυσής και τιμώρησε τον Φαραώ. Να το θαύμα του Αλλάχ (79.28).

Ύψωσε ψηλά τη σκεπή [του ουρανού] δίνοντάς του τάξη και τελειότητα. Προίκισε τη νύχτα του με σκοτάδι κι έβγαλε τη λαμπρότητά του (στο φως), 79.29.

Μετά από αυτό άπλωσε τη γη [που ήδη υπήρχε], 79.30.

Δηλ. έχουμε τη Γη, μετά υψώνεται ο ουρανός σαν θόλος ή ταβάνι. Μετά δημιουργείται το ημερονύκτιο και μετά η Γη απλώνεται σε έκταση. Ο ουρανός είναι κάτι υλικό και η Γη μια επίπεδη επιφάνεια!. Στο 51.48 και 20.53 η γη είναι στρωμένη (σαν κρεβάτι) και ισοπεδωμένη! Στο 41.11 ο ουρανός είναι «καπνός»! Μα στο 22.65 ο Αλλάχ κρατά τον ουρανό από το να πέσει!

3. Αλλού υπάρχουν 7 ουρανοί μα εκτός από τον «πιο κοντινό» που έχει τα άστρα δεν λέγεται τίποτα για τους άλλους 6! Υπάρχουν και 7 γαίες! (Βλ. Φιλ864.)

Μα κάπου ανάμεσα τοποθετείται και η σελήνη (71.15-16): «Δεν βλέπετε πως ο Αλλάχ έπλασε τους 7 ουρανούς, τον ένα πάνω στον άλλο, κι έκανε τη σελήνη ένα φως (noor) και τον ήλιο έναν λαμπτήρα (siraaj);» Η λέξη siraaj είναι αυτόφωτος λαμπτήρας σαν τον ήλιο. Μα η λέξη noor φως;

Εδώ οι πιστοί επιχειρούν να μας πείσουν πως εδώ η λέξη noor σημαίνει «φως αντανάκλασης» ή «φως δανεικό», όπως όντως είναι του φεγγαριού. Μα πέφτει στο κενό η προσπάθεια. Διότι το 24.35 λέει πως «ο Αλλαχ είναι το φως των ουρανών και της γης». Η λέξη είναι πάλι noor. Και παρακάτω λέει πως «ο Αλλάχ οδηγεί όποιον θέλει στο φως του”»– όπου η λέξη είναι πάλι noor! Θα ήταν αδύνατο ο Αλλάχ στο Κοράνι να έχει δανεικό φως! Από πού; Ποιο είναι το αυτόφωτο siraaj από όπου ο Αλλάχ δανείζεται το φως του;

Το ίδιο ερώτημα εγείρεται με το 24.35 όπου «ο Αλλάχ είναι το φως (noor) της γης και των ουρανών».

Το 33.45-46 λέει πως ο Αλλάχ στέλνει τον Προφήτη ως Μάρτυρα με καλά νέα και ως Προειδοποιητή και «ως λαμπτήρα που ακτινοβολεί φως». Εδώ η λέξη για τον Προφήτη-λαμπτήρα είναι siraaj. Τώρα σύμφωνα με τους αδαείς ισλαμιστές και με αυτά τα εδάφια, ο Μωάμεθ είναι ο λαμπτήρας που εκπέμπει (siraaj) και ο Αλλάχ το δανεικό φως (noor)! Σε αυτήν την ιερόσυλη ιδέα μας παραπέμπει η άγνοια των φανατικών ισλαμιστών που δεν μελετούν ορθά ούτε το Ιερό Κοράνι τους!

4. Η εμβρυολογία και ο σχηματισμός των ιστών επίσης έχουν ασυναρτησίες.

Στο 86.6-7 ο άνθρωπος είναι πλασμένος από νερό χυμένο (από άντρα και γυναίκα. Από μια σταγόνα που βγήκε από κάπου ανάμεσα στη ραχοκοκαλιά και τα πλευρά. (Ορισμένοι δίνουν ραχοκοκαλιά [του άντρα] και τα πλευρά [της γυναίκας]!)

Στα εδάφια 23.13, 76.2, 77.23 κ.λπ., ο άνθρωπος δημιουργείται από σπέρμα το οποίο φυλάσσεται στη γυναικεία μήτρα (77.20-22, 23.13). Στο 96.2 γίνεται από έναν θρόμβο αίματος.

Πουθενά δεν αναφέρεται το γυναικείο ωάριο!

Στο 23.14 – «δημιουργήσαμε [Εμείς ο Αλλάχ] το σπέρμα σε θρόμβο πηχτού αίματος, τον θρόμβο σε σβώλο συμπαγή και τον σβώλο σε κόκκαλα και ντύσαμε τα κόκκαλα με σάρκα.» (Τα κόκκαλα σχηματίζονται μετά τη σάρκα και το λίπος!)

Ούτε αυτά όλα δεν είναι καθόλου συμβατά με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *