Οι κουφοντινιστές αφόπλισαν την ΕΛ.ΑΣ.;

Οι κουφοντινιστές αφόπλισαν την ΕΛ.ΑΣ.;

Τάκης Θεοδωρόπουλος  

Στην πλατεία Νέας Σμύρνης προ καιρού στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση με στόχο να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι αστυνομοκρατούμενη χώρα. Κάποιος –ποιος άραγε;– τηλεφώνησε ότι υπήρχε συνωστισμός και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπο με τους απογόνους του Μακρυγιάννη – κατά Πολάκη. Αντέδρασαν στην παρουσία των αστυνομικών. Κάποιος αστυνομικός έχασε την ψυχραιμία του και ξυλοκόπησε τον απόγονο του Μακρυγιάννη. Μια πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ βιντεοσκόπησε όλως τυχαίως το επεισόδιο. Κοινώς, η αστυνομία έπεσε στην παγίδα που της είχαν στήσει. Στην παγίδα έπεσαν και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Eντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος την επομένη μιλούσαν για αστυνομοκρατία. Παιδιά της μεγάλης δημοσιογραφικής σχολής των τελευταίων δεκαετιών, όπου το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις είναι ότι η αστυνομία έχει πάντα άδικο. Διατάχθηκε ΕΔΕ, ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα και δύο ημέρες μετά ένας συνάδελφός του κόντεψε να πεθάνει από τη βάρβαρη επίθεση κουκουλοφόρων. Δέκα ημέρες αργότερα, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης προειδοποίησε για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού και μαθαίναμε ότι ένας καθηγητής των ΤΕΦΑΑ πήγε στο νοσοκομείο επειδή τον έδειρε κάποιος που ήθελε να κάνει βόλτα τον σκύλο του στο προαύλιο του ιδρύματος. Η αστυνομία αρνήθηκε να τον προστατεύσει. Προφανώς φοβήθηκε παγίδα. Οπως στη Νέα Σμύρνη και προ μηνών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Εκεί κάθε βράδυ γίνονται όχι ένα, αλλά δέκα κορωνοπάρτι. Αστυνομικός δεν εμφανίζεται. Λογικό από μία άποψη. Αν γίνουν επεισόδια θα ακουστούν και πάλι ουρανομήκεις κραυγές περί αστυνομικής βίας. Ακόμη και από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί ο αστυνομικός να κάνει τη δουλειά του όταν, κάνοντάς την, κινδυνεύει να τη χάσει; Από αυτήν την άποψη, οι κουφοντινιστές πέτυχαν τον στόχο τους. Αφόπλισαν την αστυνομία. Υπονόμευσαν το ηθικό της. Οσοι έχουν εμπειρία άλλης ευρωπαϊκής χώρας ξέρουν ότι η αστυνομοκρατία στην Ελλάδα είναι παραμύθι για γέλια και για κλάματα. Ας τολμήσει κάποιος να παρακούσει, ακόμη κι αν δεν αντισταθεί, εντολή Γάλλου αστυνομικού να καταλάβει τι εστί βερίκοκο.

Με τον Κουφοντίνα ησυχάσαμε. Ομως τι θα γίνει με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και, χειρότερα ακόμη, με την αναψηλάφηση του φρικαλέου εγκλήματος της Μαρφίν; Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Δεν φτάνει. Πρέπει να το αντιληφθούμε και όλοι εμείς, οι υπόλοιποι – και συνάδελφοί μου. Η δημοκρατία κινδυνεύει αν η αστυνομία είναι, έστω ηθικά, αφοπλισμένη. Οσο για τους Μακρυγιαννιστές, ας μάθουν ότι ο στρατηγός υπήρξε αστυνομικός διευθυντής Αθηνών.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *