Ο αγώνας για την «Ελευθερία»

Ο αγώνας για την «Ελευθερία»

Γιούλη Επτακοίλη

Ο αγώνας για την «Ελευθερία» θα είναι δύσκολος. Ηδη μάθαμε ότι τελικά τον Ιανουάριο θα έρθουν αρκετά λιγότερα εμβόλια σε σχέση με αυτά που αναμέναμε αρχικώς. Από το 1 εκατ. δόσεις πέσαμε στις 300.000, όπως μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει το κακό νέο. Σιγά σιγά συνειδητοποιούμε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού μόνο εύκολο εγχείρημα δεν είναι· δεν αποτελούμε εξαίρεση, το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες, αν μας παρηγορεί αυτό. 

Πρόκειται, λοιπόν, για μια περίπλοκη διαδικασία με αρκετά κρίσιμα στάδια. Εχει δυσκολίες αντίστοιχες με αυτές «πολεμικής επιχείρησης», όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις προετοιμασίες. Ερώτημα παραμένει εάν όποιος επινόησε τον κωδικό «Ελευθερία» είχε υπόψη του ότι το 2021 είναι η επέτειος του Αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων, την οποία θα γιορτάσουμε – όπως γιορτάσουμε. Ισως να σκέφθηκε ότι, αφού ο κορωνοϊός μάς έχει στερήσει βασικές δραστηριότητες της ζωής, τότε περί απελευθέρωσης πρόκειται, η οποία και αυτή θα εορταστεί καταλλήλως, όταν έρθει η ώρα.

Συχνά βέβαια έχει κανείς την εντύπωση ότι η κυβέρνηση βιάζεται. Η έναρξη του εμβολιασμού δεν σημαίνει ότι θα ελευθερωθούμε την επόμενη ημέρα· καλό είναι αυτό να διατυπώνεται καθαρά σε κάθε ευκαιρία, για να μη δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες. Θα αργήσουμε να αγκαλιαστούμε όπως παλιά, να σφίξουμε χέρια, να ταξιδέψουμε ανέμελοι, να γιορτάσουμε όλοι μαζί, ακόμη και να επιστρέψουμε –πολλοί από εμάς– στην εργασία μας. Θα καθυστερήσουμε να πετάξουμε τη μάσκα στο καλάθι των αχρήστων –αν ποτέ την πετάξουμε–, θα περιμένουμε αρκετά ακόμη μέχρι να επιστρέψει η ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς. 

Ο δρόμος για την «Ελευθερία» θα είναι μακρύς και θα παραμείνει επώδυνος. Και ο εχθρός δεν είναι μόνον ο κορωνοϊός, αλλά και το κύμα αντίδρασης στο εμβόλιο, κύμα που φουσκώνει απειλητικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 30%-40% είτε λέει «όχι» στο εμβόλιο είτε δηλώνει επιφυλακτικό. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες με πιο ισχυρή αυτή των 35-44, όπου το 57% αρνείται τον εμβολιασμό.

Ο αγώνας αυτός, όπως ορθώς επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, είναι ομαδική υπόθεση. Κοινός στόχος. Εθνικός στόχος. Για την κατάκτηση της «Ελευθερίας» απαιτείται συστράτευση και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να πειστεί η συντριπτική πλειονότητα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εκεί πρέπει να δοθεί η πρώτη μεγάλη μάχη, αν συμφωνήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με «πολεμική επιχείρηση». 

Στο πεδίο όπου η άγνοια συναντάει την υπερβολή και τη συνωμοσιολογία. Εκεί όπου θεριεύει η βεβαιότητα ότι ο Μπιλ Γκέιτς μας «τσιπάρει» και το εμβόλιο με την τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA θα αλλάξει το DNA μας. Εκεί όπου καίγεται η λογική, από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. 

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *