Ποιος καθοδηγεί τις καταλήψεις;

Ποιος καθοδηγεί τις καταλήψεις;

Διονύσης Γουσέτης

Αν δεν είναι το μοναδικό, είναι σίγουρα το πιο αποκαλυπτικό επεισόδιο στη μακρά παράδοση των μαθητικών καταλήψεων. Συνέβη το 2017 σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου. Ο διευθυντής κατήγγειλε, ως όφειλε, τρεις μαθητές πρωτοστάτες της κατάληψης. Το δικαστήριο ανηλίκων τούς καταδίκασε σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Και τότε άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Ο υπ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε αφενός κατά των δικαστών και αφετέρου κατά της ενέργειας του διευθυντή, που τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Ζήτησε δε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες. Από κοντά και η τ. αναπληρώτρια υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που υπογράμμισε ότι «οι καταλήψεις δεν ποινικοποιούνται» και εξέφρασε την πεποίθησή της πως η απόφαση αυτή θα ανατραπεί.

Ομως, μη βιάζεστε να τα βάλετε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τότε τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης συνηγόρησε: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε μαθητές». Η δε ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζήτησε τη διαγραφή του διευθυντή από το σωματείο. Κατανοώ τη λογική των εργατοπατέρων εκπαιδευτικών. Δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τα μεγαλύτερα θύματα των καταλήψεων, τους πιο αδύνατους οικονομικά μαθητές. Μέγιστα μελήματά τους είναι να μην αξιολογούνται και να αλωνίζουν πάνω στο σώμα των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό ξεσπαθώνουν εναντίον της πιο σύγχρονης και πιο δημοκρατικής ψηφοφορίας: της ηλεκτρονικής. 

Εναντίον αυτής απεργεί αύριο και η ΑΔΕΔΥ! Κατανοώ και τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ: είναι η ακραία αντισυστημική ιδεολογία. Αυτοί εξάλλου είναι οι πρώτοι διδάξαντες τον σκοταδισμό εναντίον της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δεν κατανοώ τη Ν.Δ. Ψηφοθηρία; Σύμπτωση πεποιθήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Εκείνο που κυρίως κατανοώ είναι οι δυσκολίες στην προσπάθεια της υπουργού Νίκης Κεραμέως να λειτουργήσουν τα σχολεία. Δεν φτάνουν οι εξωτερικοί σκοταδιστές, οι συντεχνίες των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστερίστικες ομάδες, οι «οργανώσεις (αριστερών) γονέων». Δεν φτάνουν καν τα μέλη των συντεχνιών που κατοικοεδρεύουν στη Ν.Δ. (ΔΑΚΕ). Υπάρχουν και μέλη του κόμματός της που έχουν τις απόψεις του κ. Κώστα Καραγκούνη. Ολοι αυτοί προτρέπουν και φανατίζουν τους μαθητές στον δρόμο των καταλήψεων που χάραξε ο Τσίπρας. Πόσο δύσκολη είναι η έξοδος μιας κοινωνίας από τον πρωτογονισμό!

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *