Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Χουσείν Χαβαρί

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Χουσείν Χαβαρί

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Giannis Tourlidas

Ο Χουσεΐν Χαβαρί ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, Αφγαvός, που τον πατέρα του τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν, όλα κατά δήλωσή του. 

Το 2013 καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αποπειράθηκε να τη βιάσει και την έσπρωξε σε γκρεμό 8 μέτρων,  με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δικάστηκε ως ανήλικος, με τα ευεργετήματα που προβλέπει ο νόμος για αυτούς, ήτοι μικρότερη ποινή, και τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών». Υστερα από λίγο παραβίασε τους όρους και εξαφανίστηκε. Με κάποιον τρόπo πήγε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πάλι ανήλικος. Το γερμανικό σύστημα υποδοχής των προσφύγων τον έστειλε να ζει σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες.

Όμως τον Οκτώβριο του 2016, ο Χαβαρί βγήκε πάλι για «κυνήγι». Βίασε και σκότωσε τη 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια Ιατρικής και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κορίτσι γύριζε με το ποδήλατό της από ένα πάρτι. Ο Χαβαρί τη δάγκωσε στο μάγουλο, στο στήθος και έκανε προσπάθεια να τη στραγγαλίσει. Όταν έχασε τις αισθήσεις της, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την πέταξε σε ένα ποτάμι, όπου πνίγηκε.

Το έγκλημά του αποκάλυψε πως είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ελλάδα, αλλά είχε αποφυλακιστεί και έφυγε για τη Γερμανία όπου ζήτησε άσυλο.

Η Αστυνομία τον ταυτοποίησε ως δράστη και τον συνέλαβε από τις κάμερες ασφαλείας και από DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. 

Μετά αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Οι διωκτικές Αρχές ανέθεσαν στην Ούρσουλα Βίτβερ – Μπακόφεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικής Ανθρωπολογίας του Φράιμπουργκ, να προσδιορίσει την ακριβή ηλικία του. Εξετάζοντας ένα δόντι του κατηγορουμένου και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία ενός ανθρώπου, κατέληξε πως ο Χουσεΐν Χαβαρί ήταν μεταξύ 22 και 29 ετών. Ήταν ενήλικος δηλαδή ακόμα και όταν τέλεσε την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα.

Η Γερμανική Αστυνομία βρήκε και δεύτερη έκπληξη. Ανοίγοντας το κινητό του διαπίστωσε πως ο «ασυνόδευτος ανήλικος Αφγαvός», δεν μιλούσε με κανέναν στο Αφγαvιστάν, αλλά με αριθμούς στο Ιράν. Απεδείχθη λοιπόν πως είχε πει ψέματα και για την εθνική του καταγωγή – ήταν Ιpαvός υπήκοος.

Στο μεταξύ, φυσικά οι γερμανικές Αρχές βρήκαν πως ήταν φυγάς από την Ελλάδα, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπου τέλεσε απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας, γεγονός που προκάλεσε σάλο για τις «τρύπες» σε Ελλάδα, Γερμανία και εν γένει στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης της παpάvομης μετανάστευσης.

Η τρίτη και τελευταία έκπληξη  ήρθε από το Δικαστήριο, το οποίο κατάφερε να επικοινωνήσει στο Ιράν με τον «δολοφονημένο» πατέρα του Χαβαρί, ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας και Αφγανούς Ταλιμπάν είχε δει μόνο στην τηλεόραση.

Ο ενήλικος Ιρανός φοvιάς είπε πως ωθήθηκε στο έγκλημα από «παρόρμηση». 

Στις 22/3/2018, το Δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τον Χουσεΐν Χαβαρί ως ενήλικο σε ισόβια κάθειρξη.

Η ψευδής δήλωση παράνoμων μεταναστών πως είναι ανήλικοι, η ψευδής καταγωγή και η κατασκευή ψευδών γεγονότων καταδίωξης, ώστε να έχουν προσφυγικό προφίλ, συχνά με καθοδήγηση από μέλη των ΜΚΟ, είναι κάτι σύνηθες.

Το μεταναστευτικό δεν είναι ΜΟΝΟΝ ιστορίες με ταλαίπωρες μωρομάνες. Ούτε ΜΟΝΟΝ ιστορίες με πραγματικά ανήλικα ασυνόδευτα.

Πίσω απο όλα αυτά κρύβεται μια τεράστια μπίζνα, παγκόσμιων διαστάσεων. 

Την Μόρια και τη δομή στη Σάμο δεν την έκαψαν οι Αφγαvοί επειδή δεν άντεξαν τις (αποδεδειγμένα άθλιες) συνθήκες διαβίωσης.

Τις έκαψαν ουσιαστικά οι ΜΚΟ γιατί όταν οι ροές μειώνονται κατά 95% λιγοστεύει το ψωμάκι. Τις έκαψαν γιατί το πάρτι τελειώνει και η Ελλάδα έστω και αργά, και τα σύνορα της θα φυλάξει, και τα ακριτικά της νησιά θα προστατέψει και τις δομές που χρειάζεται ένα δυτικό κράτος θα φτιάξει και θα πάψει να την εκβιάζει ο κάθε άεργος που την είδε σωτήρας για ιδεολογικούς λόγους.

Ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Λιάκο ότι οι συλληφθέντες δεν βρίσκονται στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Αλλά στα χέρια της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και θα δικαστούν για τα κακουργήματα τους.

ΥΓ.

Να θυμηθούμε πως ο πατέρας του μικρού Αϊλάν ήταν ο διακιvητής που έβαλε στη σάπια βάρκα τη γυναiκα του και τα παιδιά του -πνίγηκαν όλοι- χωρίς να μπει αυτός. Συνελήφθη και δικάστηκε στην Τουρκία, μπήκε φυλακή, αλλά στην αποσυμφόρηση που έκανε ο Ερντογάν, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Facebook

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *