Σκεφτείτε να έλεγχαν και όλους τους αρμούς της εξουσίας!

Σκεφτείτε να έλεγχαν και όλους τους αρμούς της εξουσίας!

Σάκης  Μουμτζής

Πολύ μπόχα! Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μάθαμε για τα «μαγαζιά» του ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε για την ροή του χρήματος για τον έλεγχο των ΜΜΕ και τώρα πληροφορούμαστε για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον πραγματογνώμονα που ερευνούσε τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι.

Κοινή συνισταμένη αυτών των αποκαλύψεων είναι η παρακρατική δράση υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για την πυρκαγιά στο Μάτι οι προθέσεις συγκάλυψης των τότε κυβερνώντων είχαν διαφανεί από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

Ανοήτως σκεπτόμενοι, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το μέγεθος και τις συνέπειες της καταστροφής για να μην αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες, που εξ αντικειμένου είχαν.

Αυτή ήταν η ανοησία τους. Για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Καταστράφηκαν πολιτικά και έμπλεξαν και ποινικά.

Δύο στα δύο, πάνω στα πτώματα 102 νεκρών.

Αποκαλύφθηκε πως ο κυνισμός και η αναλγησία των τότε κυβερνώντων δεν είχε όρια. Εκτός από την κατασκευή δήθεν δορυφορικών φωτογραφιών, εκτός από την ανακάλυψη κάποιου Γερμανού επιστήμονα που προώθησε τις κυβερνητικές θέσεις για την πυρκαγιά, πληροφορήθηκαμε και για τις πιέσεις—εκβιασμούς που δέχθηκε πραγματογνώμονας από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής—κατόπιν εντολής της Ο.Γεροβασίλη—για να πέσει στα μαλακά ο «Ξανθός Χάρος» και η κυβέρνηση γενικότερα.

Και βέβαια, για λόγους προσωπικής προστασίας ο πραγματογνώμονας κατέγραψε τις σχετικές συνομιλίες.

Από όλα αυτά που μάθαμε τον τελευταίο μήνα, εκείνο που εντυπωσιάζει τον μέσο πολίτη είναι οι μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν κυβερνητικά στελέχη. Αυτή η συμπεριφορά ήταν πολύ λογικό να φέρει και την αντίδραση αυτών που τελούσαν υπό καθεστώς πιέσεων και εκβιασμών.

Τι έκαναν; Κατέγραφαν την παράνομη δράση των κυβερνητικών στελεχών για αυτοπροστασία. Και σήμερα τους «πυροβολούν», δημοσιοποιώντας τις συνομιλίες τους.

Δηλαδή τι περίμεναν τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη; Ο εκβιαζόμενος να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις απαιτήσεις τους;

Ναι, πάνω στις στιγμές της παντοδυναμίας τους αυτό πίστευαν. Και γι΄αυτό δεν λάμβαναν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Είχαν την πεποίθηση πως θα κυβερνούσαν για πάντα.

Θρασείς, μέσα στην γελοιότητα τους.

Ενώ ο πολίτης, ενεός, πληροφορείται για τον βίο και την πολιτεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της παντοδυναμίας τους, κάποιοι θερμόαιμοι Συριζαίοι, απειλούν πως την «δεύτερη φορά Αριστερά» η συμπεριφορά τους θα είναι αμείλικτη και ισοπεδωτική. Ονειρεύονται να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας, όπως δήλωσε και ο αρχηγός τους.

Τέτοια επιδίωξη έχουν μόνον όσοι θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης, αν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ επετύγχαναν, τι καθεστώς θα είχαμε στην πατρίδα μας.

Αυτό το δυσώδες κλίμα των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως δεν επηρεάζει καθόλου ένα 25% περίπου των ψηφοφόρων που ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄αυτούς είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Απαθείς, έχουν ταυτιστεί πλήρως με αυτές τις εξωθεσμικές συμπεριφορές.

Όμως όλες αυτές οι αποκαλύψεις αποκόπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ από εκείνο το κομμάτι των ψηφοφόρων που δίνει την νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις. Γι΄αυτούς τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα απεχθές πρόσωπο.

Γι΄αυτό και δεν θα υπάρξει «δεύτερη φορά Αριστερά».

Και είμαστε ακόμα στην αρχή των αποκαλύψεων. Στις συμμορίες, όταν ανοίξει ένα στόμα, ανοίγουν και πολλά άλλα.

Πηγή: Liberal.gr

– – –

Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *