Ρεζίλι σε 1000 σύνεδρους, με απειλές αν αλλάξει κυβέρνηση!

Ρεζίλι σε 1000 σύνεδρους, με απειλές αν αλλάξει κυβέρνηση!

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης

Μια ακραία διχαστική, προεκλογική και συκοφαντική εμφάνιση έκανε χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μουσικής. Απευθυνόμενος σε πάνω από 1000 σύνεδρους των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Χωρίς συναίσθηση ότι μιλάει για μια εθνική, πάνω από κόμματα, βιομηχανία απείλησε με καταστροφή αν αλλάξει η κυβέρνηση, υποβάθμισε εντελώς τα μνημεία ως πόλο έλξης, και έγινε ρεζίλι με τις ανοησίες για έξοδο από τα μνημόνια και τα ψεύτικα οικονομικά στοιχεία που διάβαζε, σε ανθρώπους που ζουν την πραγματική οικονομία στο πετσί τους!

Είναι φανερό ότι ο κ Τσίπρας έχει στο μυαλό του μια κολλημένη κασέτα. Η οποία παίζει το έργο «εμείς και οι άλλοι». Τίποτε άλλο. Για τον κ Τσίπρα δεν υπάρχει Ελλάδα και ευημερία της χώρας. Είπε ξεδιάντροπα σε πάνω από 1.000 συνέδρους και καλεσμένους της τουριστικής βιομηχανίας, ότι υπάρχει η Ελλάδα της κυβέρνησής του, που ανέβασε τον τουρισμό, και η Ελλάδα της αντιπολίτευσης, που αν έρθει θα φέρει το οικονομικό σκοτάδι της λιτότητας και θα μας ξαναρίξει εκεί που ήμασταν το 2009!

Κι αυτά τα απαράδεκτα διχαστικά και αγράμματα τα είπε σε εκατοντάδες ανθρώπους, που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου για να επιζήσουν και να επιζήσει ο τουρισμός και η χώρα μέσα από την καταστροφική πολιτική ως το 2009, τα καταστροφικά μνημόνια πριν το 2015, αλλά και το καταστροφικό δικό του μνημόνιο για το οποίο δεν άρθρωσε λέξη! Λες και δεν υπάρχει. Λες και δεν ισχύει. Λες και όλοι όσοι τον άκουγαν δεν το ζουν στο πετσί τους.

Γιατί ο κ Τσίπρας δεν έχει παιδεία κι έτσι δεν έχει επίγνωση ούτε τι λέει, ούτε πού το λέει ούτε σε ποιους το λέει. Έτσι, είχε χτες το θράσος να πει στον κλάδο που χτυπήθηκε πιο πολύ από τον ΦΠΑ της εστίασης, ότι όλα ήταν ζοφερά ως το 2015 και καλυτερεύουν από τότε. Ο ψεύτης, δεν είχε συνείδηση ότι δεν μίλαγε σε υδραυλικούς, αλλά στους επιχειρηματίες που αυτός ο ίδιος τους αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%. Για να τον ξαναρίξει πριν από λίγους μήνες, αφού τους τσάκισε πρώτα οικονομικά.

Η παντελής έλλειψη γνώσης του κ Τσίπρα για τον τουρισμό είναι ότι τον απέδωσε στην άοκνη προσπάθεια της τουριστικής βιομηχανίας, στις φυσικές ομορφιές της χώρας και στις υποδομές που έχει φτιάξει η κυβέρνησή του! Τελεία. Για τον κ Τσίπρα και τον ομοϊδεάτη λογογράφο του δεν υπάρχει Ιστορία και Μνημεία στην Ελλάδα. Δεν έχει συναίσθηση ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού έρχεται εξ αιτίας του γοήτρου της έννοιας Ελλάδα. Κυρίως της αρχαίας. Δεν έχει συναίσθηση ότι αν δεν υπήρχε η αρχαία ιστορία και τα μνημεία όχι μόνο δεν θα είχαμε αυτόν τον τουρισμό- γιατί εκεί επάνω χτίστηκε ο τουρισμός – αλλά δεν θα ήμασταν καν ελεύθεροι σαν έθνος!

Ο κ Τσίπρας δεν είχε συναίσθηση ότι μιλούσε σε ανθρώπους της αγοράς και όχι σε δημόσιους υπάλληλους όταν άρχισε να αραδιάζει τις μπαρούφες ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι δανειστήκαμε με το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων 20 ετών, την ώρα που το εδώ και μέρες επιτόκιο- προεξόφληση της ήττας του- έπεσε σε χαμηλό 30ετίας!

Ο κ Τσίπρας δεν είχε συναίσθηση ότι μιλούσε σε ανθρώπους που ζουν την οικονομία στο πετσί τους, όταν τους αράδιασε όλες τις μπούρδες που του πασάρουν οι υπουργοί του για δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, την ώρα που έχει δεχτεί και επιβάλλει, με απαίτηση των ανταγωνιστών της Ελλάδας, πρόσθετο χαράτσι διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία και έχει διώξει όλο το θαλάσσιο τουρισμό από το Αιγαίο στην Τουρκία με τις ανεγκέφαλες φορολογικές παλαβομάρες των αρμόδιων υπουργών του.

Ο κ Τσίπρας δεν έχει συναίσθηση ότι η διοίκηση των υπουργείων τουρισμού και πολιτισμού σε συνδυασμό με τη δημόσια διοίκηση είναι τόσο άσχετοι με τον τουρισμό, που παραχώρησαν τα περισσότερα αρχαία και νεότερα μνημεία στους δανειστές για εκμετάλλευση τα επόμενα 99 χρόνια! Και ότι από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ στην Κρήτη αποκαλύφθηκε το έγκλημα, για να τρέχουν εκ των υστέρων οι υπουργοί να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Και, σαν να μην έφταναν αυτά, ο άνθρωπος που με απαίτηση των ΗΠΑ έχει φέρει δήθεν αρχαιολογικά εμπόδια στην επέκταση της COSCO διαφήμισε χτες το βράδυ την επένδυση (!) ως εμβληματική, ενώ διαφήμισε και αυτά ακριβώς που βρίζει το κόμμα του: Την ανάπτυξη των 14 αεροδρομίων, που πήρε η Fraport από το κράτος, εξ αιτίας της ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων να τα εκμεταλλευτεί το κράτος.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τέλος, όταν με απολύτως υποκριτικό ύφος ο πρωθυπουργός, που απευθυνόταν στην υπερκομματική τουριστική βιομηχανία και όχι σε προεκλογική συγκέντρωση, δήλωσε ότι δεν θέλει να κινδυνολογεί, αλλά…

…αλλά η χώρα δεν έχει βγει από τον οικονομικό κίνδυνο και μπορεί να ξανακυλήσει στο μαύρο παρελθόν που την έριξαν οι πολιτικές πριν από το 2010 και μετά, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς στους συνέδρους του τουρισμού ότι αν έρθει άλλη κυβέρνηση η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά!

Δεν ξέρω πόσοι από τους τουριστικούς επιχειρηματίες γέλαγαν από μέσα τους αλλά αρκετοί χαμογέλαγαν με τις αερολογίες του πρωθυπουργού. Και αρκετοί αντιμετώπιζαν με ειρωνικές εκφράσεις πολλές από τις χοντράδες του. Και δεν ξέρω πόσοι πείστηκαν ότι αν έρθει άλλη κυβέρνηση από τη δική του, η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει ξανά. Ξέρω μόνο ότι η τουριστική βιομηχανία αδημονεί να απαλλαγεί από την ασχετοσύνη των υπουργών της κυβέρνησης του. Ώστε να ανασάνει. Όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *