Μακεδονομαχία

Μακεδονομαχία

1. Δεν είναι αγαπητός στους Έλληνες Μακεδόνες ο ειρηνιστής κ. Τσίπρας. Πρέπει πλέον να παρηγοριέται με την αγάπη των Βορείων Μακεδόνων και του φίλου του Ζάεφ.

Σιδηρόφρακτος με κλούβες αστυνομικές, προστατευμένος από τους αντιδραστικούς πολίτες, μίλησε στους εκλεκτούς πιστούς, τέλη Μαρτίου στηρίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, σύντροφο Γιαννούλη.

Κατηγόρησε και κατηγοριοποίησε όσους διαφωνούν με την πολιτική του στις αντιδραστικές δυνάμεις της πατριδοκαπηλίας, της μισαλλοδοξίας και του φόβου (!) – αυτός που έσπειρε κι έθρεψε το μίσος διχάζοντας τον λαό.

Αγνόησε φυσικά τα όσα αποκάλυψε ο Ζάεφ λέγοντας πως συμφώνησε στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» μόνο διότι ο Τσίπρας αποδέχτηκε τη μακεδονική (των Σκοπιανών!) ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα και είχε δεχθεί, με την ασύγκριτη διπλωματία του (ο Τσίπρας) τη Μακεδονία του Ίλιντεν – που είναι ανάθεμα για όσους ξέρουν τα της Μακεδονίας. (Ήταν διαπραγματεύσεις δεινές, που έπιαναν πουλιά στον αέρα, όπως το 2015 με τους Ευρωπαίους! Γιατί λοιπόν, δυσανασχετούσαν οι μυκητώδεις μακεδόνες;)

2. Μαζί με τον πρωθυπουργό και το νέο αστέρι του τσιπρισμού, η κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Ανοιχτόμυαλη, με λαμπρό κι ελεύθερο πνεύμα, πρώην διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τζανακόπουλου, παραδειγματικού τσιμεντόλιθου του τσιπρισμού, νυν εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ήταν, διαλάλησε στα ηλεκτρονικά μίντια, αμέριμνη ανοιχτή καρδιά, όταν διάβαινε στους «δρόμους της Γένοβας και της Πράγας και σε πολλούς άλλους κινηματικούς σταθμούς ανά την υφήλιο». Και συνεχίζει να διαβαίνει…

Σε λίγες μέρες από τον δικό της διορισμό, διόρισε καμιά δεκαριά όμοια ελεύθερα πνεύματα κι ανοιχτές καρδιές στο Δημόσιο και χορήγησε κάπου 150.000 ευρώ σε διάφορες ομάδες κι οργανισμούς.

Μα αντί να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του ΕΕΘ (συλλογικός εκφραστής των Μακεδόνων επιχειρηματιών), η ίδια επέλεξε τους επιχειρηματίες που θα συνόδευαν τον πρωθυπουργό στα Σκόπια, τους «ημέτερους» δηλαδή, δημιουργώντας, στην παράδοση του αφεντικού της, νέο διχασμό τώρα στον επιχειρηματικό κόσμο.

3. Σε ειδική ομιλία της (Απρ 2019) στη Θεσσαλονίκη, αφού επιδόθηκε σε τσιπρική προεκλογική προπαγάνδα, η κυρία τσιτώθηκε κι έφυγε όταν κάποιος δημοτικός σύμβουλος ρώτησε πότε θα καταπιανόταν με το προγραμματισμένο θέμα της σύναξης.

Τέτοια είναι η αβρότητα, το ανοιχτό, μη-μισαλλόδοξο μυαλό των τσιπριστών.

Σε άρθρο της Αυγής ο Κλ. Τσαουσίδης (16/4/19 «Οι αστοί τρομάξανε και γίνανε αγενείς»!) συμπληρώνει εγκωμιαστικά το βιογραφικό της υφυπουργού πλασάροντας τις τσιπρικές παλαβομάρες περί αρετής και ικανότητας όπου η αγραμματοσύνη εξυμνείται ως «αγνότητα του λαού» και η απουσία πανεπιστημιακών σπουδών σίγουρο κριτήριο για πολιτική καταλληλόλητα (στους τσιπριστές, φυσικά).

Η υφυπουργός είναι, μαθαίνουμε, κορίτσι των δυτικών συνοικιών (όχι Κολωνακίου ή βορείων προαστίων), δεν μιλάει με το «γο» και δεν πήρε μεταπτυχιακό στην Αμερική ούτε παρελαύνει φωτογραφικά στα κοσμικά περιοδικά. Είναι ανθρώπινη, γελαστή, σοβαρή!

Ίσως αν σπούδαζε μεταπτυχιακά στην Αμερική να μάθαινε πώς να απαντά σε ερωτήσεις και να μην παρατά το ακροατήριο επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την αλαζονική αυταρχικότητα της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *