Το φιάσκο της Novartis

Το φιάσκο της Novartis

Κύριο άρθρο

Τελικά το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» σύμφωνα με τα στελέχη του Σύριζα εξελίσσεται σε ένα ακόμα πολιτικό φιάσκο. Από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί και στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση,για τα τέσσερα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, για άλλα πέντε θα συνεχιστεί η έρευνα μέχρι τέλους του μήνα(!) και για ένα ζητείται από τη Βουλή να δοθεί άδεια, προκειμένου να εξετασθεί ως ύποπτος για το αδίκημα δωροδοκίας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές δεν βρέθηκαν χρήματα σε κανένα λογαριασμό πολιτικών, συγγενών τους, ούτε περιουσίες ύποπτης προέλευσης. Είναι τουλάχιστον περίεργο, μετά από τόσους μήνες έρευνας οι εισαγγελικές αρχές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα,για να ξεκαθαριστεί επιτέλους αυτό το θολό τοπίο και την κρατούν ανοικτή για πέντε πολιτικούς ,διατηρώντας τους σε ένα καθεστώς πολιτικής ομηρίας σε προεκλογική μάλιστα περίοδο.

Είναι επίσης αξιοπερίεργο ότι οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων, για ορισμένους κρίθηκαν αναξιόπιστες και για άλλους εξακολουθούν να θεωρούνται άξιες διερεύνησης.Το σκηνικό αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά τις διαρροές,να συνεχίσουν το γνωστό τροπάρι της σκανδαλολογίας και της πολιτικής εκμετάλλευσης.

Επί δύο και πλέον χρόνια η κυβέρνηση του Σύριζα και προσωπικά ο κ. Τσίπρας είχαν επενδύσει στην υπόθεση Novartis, με προφανή στόχο να πλήξουν όσους θεωρούσαν πολιτικούς αντιπάλους. Με φήμες, καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων πιστοποιήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί,για να αρχίσει να αποδεικνύεται τώρα που ξετυλίγεται το κουβάρι,ότι οι κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν στηρίζονται πουθενά.

Χρήματα σε λογαριασμούς δεν βρέθηκαν ,πολιτικοί διαπομπεύτηκαν και το ουσιαστικό σκάνδαλο με τη φαρμακευτική δαπάνη παραμένει ουσιαστικά ανεξιχνίαστο. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα διασύρθηκαν, η δικαιοσύνη εργαλειοποίηθηκε γιατί η κυβέρνηση του Σύριζα, θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγεί από ενοχλητικούς πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει πλέον το συντομότερο, αυτή τη θλιβερή ιστορία. Δεν μπορεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου να συντηρούνται υποψίες και κατηγορίες κατά πολιτικών. Αν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες. Το κρυφτούλι με φήμες ,κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και αναξιόπιστες μαρτυρίες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *