Ποιος θυμάται τον Ανδρέα Γεωργίου;

Ποιος θυμάται τον Ανδρέα Γεωργίου;

Διονύσης Γουσέτης

Με επιμέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, ο προεκλογικός αγώνας δεν γίνεται επί πολιτικής, αλλά επί παραπολιτικής σκανδαλοθηρικής βάσεως. Υφιστάμεθα καθημερινές ριπές σκανδάλων και «σκανδάλων», με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τον λογαριασμό και να έχουμε ξεχάσει το σημαντικότερο σκάνδαλο της δεκαετίας: τον γολγοθά του ανθρώπου που μας ξελάσπωσε από το άγος του «Greek statistics». Οι άνθρωποι που το παρήγαγαν για να κρύψουν τις πελατειακές αθλιότητες των πολιτικών δεν λογοδότησαν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, οι δικαστικές αποφάσεις των διώξεων του Ανδρέα Γεωργίου έφτασαν σε διψήφιο αριθμό.

Οι διώξεις φέτος μπήκαν στον 12ο χρόνο τους. Ατυχώς η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για τομές με το «φαύλο παρελθόν», ταυτίστηκε με όλες τις προηγούμενες. Αντί να αποτρέψει τη δίκη και το διεθνές ρεζίλεμα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συμμετέχει στη δίκη ως αντίδικός του. Περιμένω το αποτέλεσμα με σφιγμένα δόντια. Εύχομαι να κερδίσει ο Α. Γεωργίου. Παρότι θα είναι ταπείνωση για την κυβέρνηση και για τη χώρα, θα αποτελέσει απόδοση δικαιοσύνης.

Προχθές, όμως, έγινε μια άλλη δίκη στον Αρειο Πάγο. Δικάστηκε η προσφυγή του κ. Γεωργίου εναντίον της εις βάρος του εφετειακής απόφασης για «απλή» δυσφήμηση κάποιου από τους δημιουργούς των Greek statistics. Η λέξη «απλή» σημαίνει ότι οι εφέτες δικαστές δέχτηκαν πως το –από το έτος 2014– επίδικο Δελτίο Τύπου του κ. Γεωργίου είναι αληθές. Εκριναν όμως ότι δυσφημεί τον αντίδικό του. Και του επέβαλαν να πληρώσει σε χρήμα και σε αξιοπρέπεια (να δημοσιεύσει την καταδικαστική απόφασή τους με δικά του έξοδα).

Η καταδικαστική απόφαση του εφετείου βασίστηκε και σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, που όμως είχε ακυρωθεί. Καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Α. Γεωργίου δεν υπάρχει. Ακόμη, το εφετείο έκρινε ότι ο κ. Γεωργίου δεν είχε το δικαίωμα να επισημάνει στο δελτίο Τύπου πως η έρευνα των ποινικών αρχών για τις παρανομίες των Greek statistics έγινε με μάρτυρες αποκλειστικά τους ίδιους τους συντάκτες των Greek statistics. Δηλαδή πως δεν είχαν καλέσει ούτε έναν από όσους είχαν αντιληφθεί την αλήθεια.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν εκδόθηκε. Την περιμένω και αυτήν με σφιγμένα δόντια. Από αυτήν διακυβεύεται το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και κατ’ επέκταση η επενδυτική βαθμίδα της χώρας. Και άρα μας ενδιαφέρει όλους.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *