Τι θέλει ο κ. Τσίπρας απ’ τη ζωή μας;

Τι θέλει ο κ. Τσίπρας απ’ τη ζωή μας;

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Ανησύχησα προς στιγμήν όταν άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απέχει από τις εργασίες της Βουλής έως τις εκλογές. Τι θα γίνουμε χωρίς Πολάκη και Φωτίου, χωρίς τη λαγαρή πολιτική τους ρητορεία, τα γάργαρα νάματα της ευφυΐας τους; Η δημοκρατία μας, έστω και πρόσκαιρα, θα έχανε κάτι από τη χάρη της; Οταν μάλιστα έδωσε προθεσμία τριών εβδομάδων στον Μητσοτάκη για να κάνει εκλογές, ανησύχησα ακόμη περισσότερο. Μήπως έχει σκοπό να κηρύξει απεργία πείνας ώστε την ημέρα εκείνη να εμφανισθεί αποστεωμένος ως Μαχάτμα Γκάντι; Αποκλείεται να τον έπεισαν ότι μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του τρεις εβδομάδες μέχρι να σκάσει για να τους δείξει. Αν και δεν ξέρεις ποτέ. Εδώ ο πρόεδρος Μάο κολύμπησε ώρες στον Κίτρινο Ποταμό. Τι είχε ο Μάο που δεν έχει ο Τσίπρας; Ας κολυμπήσει ώς την Αίγινα. Ευτυχώς αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τον δικό του Ανένδοτο. Θα είναι μεταμοντέρνος. Ο ίδιος και οι βουλευτές του θα παρίστανται στις συνεδριάσεις της Βουλής, όμως, δεν θα συμμετέχουν στις ψηφοφορίες. Δηλαδή, απλώς δεν θα λένε «Οχι σε όλα», όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Δεν ξέρω αν απέχουμε τρεις εβδομάδες από τις εκλογές, όμως απέχουμε μερικές εβδομάδες. Δεν έχει σημασία πια πόσες. Σημασία έχει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαλεί συνέντευξη Τύπου τρεις ημέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. Και περιμένεις να ακούσεις πώς βλέπει την Ελλάδα, την οποία θέλει να κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οικονομία, παιδεία, εξωτερική πολιτική και λοιπά ζαρζαβατικά. Κι εκείνος, χωρίς να χάσει τη σοβαρότητά του, ζητάει εκλογές. Ζητάει, δηλαδή, κάτι το οποίο θα γίνει ούτως ή άλλως, και κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα γίνει. Είναι σαν να διεκδικεί το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην αναπνοή. Τι θέλει από τη ζωή μας ο κ. Τσίπρας; Το 2015 μας ζητούσε διάφορα, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Το 2023 όμως;

Θα µου πείτε υπάρχει και το ζήτημα της εκτροπής. Το εντόπισαν και οι συνταγματολόγοι, γιατροί της δημόσιας υγείας που διαδέχθηκαν τους επιδημιολόγους. Αναρωτιέται άραγε ο κ. Τσίπρας τι σημαίνει η λέξη «εκτροπή» για τη μεσαία τάξη, στην οποία υποτίθεται ότι απευθύνεται; Μήπως την εκατόμβη στο Μάτι; Μήπως το δημοψήφισμα του 2015; Εκεί μιλάμε για «εκτροπή» από την ευθύνη της πολιτείας και την πολιτική εντιμότητα. Είναι το μεγάλο λάθος του Μητσοτάκη. Δεν ανέδειξε, ως ώφειλε, το πολιτικό βάρος των εκτροπών της τετραετίας Συριζανέλ. Με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, να αναρωτιόμαστε «τι θέλει από τη ζωή μας ο κ. Τσίπρας;».

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *