Αντιδράσεις

Αντιδράσεις

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

Κάποια συμμορία αληταράδων πήγε να κάψει με μολότοφ μια κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη με τους ανθρώπους μέσα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης καταδικάζει το γεγονός και μιλάει για «ανοχή στη δράση αναρχικών και παρακρατικών ομάδων».

Εξ όσων γνωρίζω, η ύπαρξη και η δράση τέτοιων ομάδων δεν αμφισβητούνται από κανέναν – και πώς να αμφισβητηθούν άλλωστε αφού κάθε μέρα γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο;

Ούτε η ανοχή αμφισβητείται – και πώς να αμφισβητηθεί, άλλωστε, αφού δρουν ελεύθεροι και κανείς δεν τους μπουζουριάζει;

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Μητσοτάκη «νέο παραλήρημα ακροδεξιάς κοπής».

Πράγμα που κατά λογική συνέπεια σημαίνει ότι η πυρπόληση των ΜΑΤ αποτελεί μια φυσιολογική ή επουσιώδη δραστηριότητα την οποία μόνο αν είσαι παραληρηματικός ακροδεξιός αναφέρεις και καταδικάζεις!

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δηλώνει:

«Θα πάμε στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη για να συμφωνήσουμε τη μείωση των αναχωρήσεων προς το κοινό συμφέρον και θα αυξήσουμε τον αριθμό των απελάσεων. Η Σικελία δεν θα γίνει το στρατόπεδο μεταναστών της Ευρώπης».

Η δήλωση αυτή καταχωρίζεται στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Κρεσέντο ρατσισμού και λαϊκισμού».

Πράγμα που κατά λογική συνέπεια σημαίνει πως όποιος δεν θέλει να μετατραπεί η Σικελία (ή η Λέσβος…) σε στρατόπεδο μεταναστών είναι ρατσιστής και όποιος προκρίνει να ανακοπούν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές είναι λαϊκιστής.

Ηθικό δίδαγμα. Οταν θέλεις να καταλάβεις τι σκέφτονται πραγματικά, πρέπει να προσέξεις σε τι αντιδρούν. Οι αντιδράσεις είναι πάντα μαρτυριάρικες!

Διότι από τις αντιδράσεις προκύπτει ότι κάποιοι θεωρούν κανονικό πράγμα να καίγονται οι κλούβες, να απειλείται η ζωή αστυνομικών, να γίνονται ξέφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια, να κάνει μπούκες ο Ρουβίκωνας, τα νησιά και οι πόλεις να εποικίζονται από παράνομους μετανάστες.

Οσοι δεν βρίσκουν αυτά τα πράγματα κανονικά και αντιδρούν, το κάνουν επειδή είναι ακροδεξιοί ή ρατσιστές ή λαϊκιστές.

Η νοσηρή αυτή αντίληψη έχει δύο συνέπειες.

Πρώτον, βαπτίζοντας ακροδεξιό το αυτονόητο ξεπλένει το ακροδεξιό, δεν βρωμίζει το αυτονόητο.

Δεύτερον, τροφοδοτεί την ανοχή και την απραξία απέναντι σε φαινόμενα που αντικειμενικά απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή. Ετσι δίνει τροφή και χώρο στους πραγματικούς ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Λογικό. Αν δεν τα λύσεις εσύ, θα τα λύσει ο νταής με τη σβάστικα στο μπράτσο!

Δεν είναι τυχαίο ότι η συντηρητική στροφή της Ευρώπης των τελευταίων ετών στηρίζεται στη συσσώρευση των προβλημάτων μετανάστευσης και ασφάλειας.

Και γι’ αυτό κερδισμένος θα βγει τελικά όποιος τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Απλώς εύχομαι και ελπίζω να μην είναι ο νταής!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *