Ο επικίνδυνος υπουργός Άμυνας

Ο επικίνδυνος υπουργός Άμυνας

Κύριο άρθρο

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει εμπιστευτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας εκτοξεύει καφενειακές βόμβες που υπονομεύουν την όποια κυβερνητική στρατηγική. Με τη γνωστή ευκολία και επιπολαιότητα που τον διακρίνει μας ενημέρωσε ότι η σύλληψη και η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να κρατήσει ως και 15 χρόνια!

Ο κ. Καμμένος χωρίς καμιά συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών του, μετά το “μακεδονικό” διαμορφώνει τώρα τη δική του προσωπική γραμμή και στο άλλο μεγάλο μέτωπο της χώρας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προχωρεί σε πεζοδρομιακές αναλύσεις, καλλιεργεί ένα κλίμα κινδυνολογίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες  των λεγομένων του.

Δεν καταλαβαίνει καν ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων, έχει την ευθύνη για την τύχη των δυο στρατιωτικών και οφείλει αντί να παριστάνει το σχολιαστή του Ερντογάν με αναλύσεις καφενείου, να κάνει ότι μπορεί για να τους προστατεύσει.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον ότι κάθε φορά που ο κ.Καμμένος ανοίγει το στόμα του αποτελεί μια διαρκή απειλή για τα εθνικά συμφέροντα αλλά και για την όποια κυβερνητική πολιτική. Η αμετροέπεια του, η ευκολία να προκαλεί ,οι λαϊκίστικες προσεγγίσεις του, αποτελούν μια μόνιμη πληγή, όχι πια για την κυβερνητική συνοχή, αλλά για τα συμφέροντα της χώρας.

Επειδή ο ίδιος δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προκαλεί με τις συνεχείς παλινωδίες και διαφοροποιήσεις του οφείλει κάποιος να του υπενθυμίσει ότι εκπροσωπεί η χώρα  και όχι την προσωπική του παρέα. Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού που τον επέλεξε και τον ανέχεται μέχρι σήμερα, να τον βάλει στη θέση του. Διαφορετικά είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος για τη ζημιά που προκαλεί στα συμφέροντα της χώρας ο εκλεκτός συνεταίρος του…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *