Πολιτικός παραλογισμός

Πολιτικός παραλογισμός

Κύριο άρθρο

Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το πλήθος των εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, επενδύει αποκλειστικά στο χαρτοπόλεμο για τη Novartis. Μέχρι έκτακτη συνέντευξη τύπου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να μας ενημερώσει για τα “ντοκουμέντα” που αποκαλύπτουν τα φιλικά της Μέσα ενημέρωσης. Λες και οι ίδιοι δεν συνομιλούσαν με επιχειρηματίες και φαρμακευτικές εταιρίες, όπως προκύπτει από το συρφετό των ατάκτως ερριμμένων χαρτιών και ημερολογίων που στέλνονται στην προανακριτική επιτροπή.

Με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης η πολιτική ζωή είναι εγκλωβισμένη σε ένα διχαστικό πολωτικό κλίμα που δυναμιτίζει κάθε προοπτική, όχι συνεννόησης, αλλά απλής  ανοχής. Από τα κουμπούρια στο ποδόσφαιρο μέχρι τη Novartis, από τις εξελίξεις στην οικονομία μέχρι τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, ένας παραλογισμός κυριαρχεί στην πολιτική ζωή.

Διαρκείς συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, προσωπικές επιθέσεις, απόπειρες εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων δίνουν τον τόνο στην καθημερινότητα μας. Λες και η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, λες και δεν έχουμε μπροστά μας μεγάλα διλήμματα και μια σκληρή διαπραγμάτευση για την επόμενη μέρα του μνημονίου.

Ενας συγκυριακός πολιτικός καιροσκοπισμός, μια διαρκής αναπαραγωγή των παθογενειών που μας οδήγησαν ως εδώ συνεχίζονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Οι πολίτες αγωνιούν, συνθλίβονται από μια εφιαλτική για πολλούς καθημερινότητα, αγωνίζονται να επιβιώσουν, την ώρα που η υπεύθυνη, υποτίθεται, κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως πώς θα παραμείνει στην εξουσία.

Αυτά τα μικροκομματικά παιγνίδια εξουσίας, δεν ενδιαφέρουν παρά ελάχιστους που προσβλέπουν ή επωφελούνται από τα οφέλη της εξουσίας. Την  κοινωνία που ασχολείται με τον άρτον τον επιούσιο την απασχολεί πώς επιτέλους θα αρχίσει να βλέπει κάποιο φως στο τούνελ που βρίσκεται. Ας το αντιληφθούν όλοι πριν ζήσουμε και στην χώρα μας φαινόμενα, όπως αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *