Πάσχος Μαδραβέλης
Πριν από μερικά χρόνια, ακόμη και οι μαοϊκές ανοησίες ήταν της μόδας. Ηταν η εποχή της «μη εντατικοποίησης των σπουδών» και του «δημοκρατικού πέντε», τότε που μεγάλωσε και ο νυν πρωθυπουργός. Κάθε τι που ήταν ή φάνταζε αριστερό είχε αίγλη, ασχέτως αν έσταζε αίμα. Οι, της ελλειμματικής παιδείας μετέχοντες, βλαστοί της δρακογενιάς μιλούσαν για τη διαρκή επανάσταση και ανάθεμα την τύφλα τους αν ήξεραν τι είναι.
Εκείνη την εποχή ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος δήλωνε σε κάποια νέα παιδιά, που εξέδιδαν το μαθητικό περιοδικό Schooligans, τα εξής ανατριχιαστικά: «Η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό… Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και τη νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην “επαναστατική” διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη». «Μα αυτό είναι αστείο!» απάντησαν έκπληκτα, για τη θηριώδη ιστορική ανακρίβεια, τα παιδιά. «Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;».
Αλέξης Τσίπρας: «Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή».
Ερώτηση (των παιδιών): «Απ’ αυτήν την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!».
Αλ. Τσίπρας: «Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο» (Schooligans 23.8.2008).
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά παραμονή Πρωτοχρονιάς ακούγοντας τον τότε πρόεδρο του 3,5% και νυν πρωθυπουργό να εκστομίζει ότι «φιλοδοξούμε το 2017 να είναι… η χρονιά που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά». Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο «Μεγάλο Αλμα προς τα εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ (τον οποίο θαύμαζε παλιά ο νεαρός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρουμε αν τον θαυμάζει ο νυν πρωθυπουργός) στοίχισε τη ζωή σε 45 εκατ. ανθρώπους. Ηταν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία του κόσμου, μεγαλύτερο και από τα εγκλήματα του Χίτλερ. «Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν, πείνασαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Κίνα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια είναι τεράστιος… αν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός κατατάσσει τον “Μεγάλο Τιμονιέρη” στην κορυφή του μακάβριου καταλόγου των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων της παγκόσμιας ιστορίας», είπε ο Βρετανός ιστορικός και πρώτος ερευνητής που απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Φρανκ Ντίκφτερ. Ο συγγραφέας του βιβλίου « Ο Μεγάλος Λιμός του Μάο: Η ιστορία του πιο καταστροφικού αφανισμού στην Κίνα» συνέκρινε το Μεγάλο Αλμα Εμπρός με τη γενοκτονία στην Καμπότζη επί Ερυθρών Χμερ, «μόνο που ήταν 20 φορές χειρότερο…».
Δεν φοβόμαστε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούν να κάνουν τέτοια φριχτά «άλματα μπροστά». Το βασικό τους πρόβλημα είναι πως δεν είναι ικανοί ούτε για μικρά βήματα προόδου. Κι αυτό λόγω της τεράστιας άγνοιας της Ιστορίας για τα μεγάλα άλματα προς τα πίσω…
Πηγή: Καθημερινή