Ευρωχαστούκι κατά της κυβερνητικής λογοκρισίας

Ευρωχαστούκι κατά της κυβερνητικής λογοκρισίας

του Πέτρου Μακρή

Με νομοτελειακή ακρίβεια, αυτή η κυβέρνηση της απατηλής και επαχθέστατης, αντιλαϊκής ψευδοαριστερής παρένθεσης οδεύει προς την αμετάκλητη αυτοανατροπή της. Οι σταγόνες, που ήδη έχουν ξεχειλίσει το πικρό ποτήρι της διεθνούς ανοχής, ήταν χωρίς αμφιβολία: α) Η εξαπάτηση και περιφρόνηση της COSCO, με τις σαλταδόρικες νοθείες στα συμπεφωνημένα με τον ΟΛΠ, αλλά και β) Η εντελώς πρόσφατη προειδοποίηση του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Έτινγκερ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι η χώρα μας θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τη μεθοδευμένη, από το ολοκληρωτικών πολιτικών κατευθύνσεων δίδυμο Ν. Παππά-Χρ. Σπίρτζη, φίμωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Και τα δύο αυτά κρούσματα αντιθεσμικής κυβερνητικής συμπεριφοράς φέρουν τη σφραγίδα της απόκρυψης και της εξαπάτησης, όχι μόνο ενός απω-ανατολίτικου επιχειρηματικού κολοσσού, διεθνούς κύρους, αλλά και του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της ΕΕ, για την ελεύθερη λειτουργία της ενημέρωσης, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην πρώτη περίπτωση, με πρωτοβουλίες της γεν. γραμματείας της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και την πλήρη κάλυψή τους, από τον Αλ. Τσίπρα, συντελέσθηκε η νόθευση του κειμένου της συμφωνίας COSCO-ΟΛΠ και η άρον-άρον ακύρωση αυτής της απάτης, χωρίς ούτε μια τυπική έστω συγνώμη, προς τους συμβεβλημένους Κινέζους. (Ίσως διότι το «συγνώμη» είναι λέξη απαγορευμένη στο άβατον του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικού αυταρχισμού).

Στο δεύτερο κρούσμα περιφρόνησης και απάτης, ο παρανόμως αυτοπροσδιοριζόμενος ως εθνικός καναλάρχης Ν. Παππάς, συνεπικουρούμενος από το συνεργατικό alter ego του Χρ. Σπίρτζη, απέκρυψαν την από 16.6.2016 επιστολή του Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση με την αυστηρή προειδοποίηση, ότι η κατάργηση του ΕΣΡ για την αδειοδότηση των καναλιών και η αυτοαναγόρευση του Ν. Παππά (ή άλλως «αρχιμανδρίτου»), σε de facto κυβερνητικό καναλάρχη αντιβαίνει προς τα ευρωπαϊκά κεκτημένα.  Και κατά συνέπειαν η παρανομία αυτή θα τελειώνει με την παραπομπή της λογοκριτικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Υ.Γ.: Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ οίκοθεν νοείται, ότι οφείλουν όχι μόνο να πάρουν λεκτικώς θέση υπέρ της παρέμβασης του Επιτρόπου Έτινγκερ, αλλά και να παρέμβουν προσθέτως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπέρ του Έτινγκερ για τον τερματισμό της φίμωσης στην πληροφόρηση αλλά και κατά του καθεστώτος της λογοκρισίας που οδήγησε στην βάρβαρη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ διακεκριμένων συναδέλφων μας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *