“Διεύρυνση Δημοκρατίας”

“Διεύρυνση Δημοκρατίας”

1. Η “δημοκρατία” έχει διεισδύσει σαν ιός πανδημίας στη νοοτροπία του 95% του πληθυσμού – παγκοσμίως, ακόμα και σε φασιστικά καθεστώτα κομμουνιστών ή ακροδεξιών.

Η δημοκρατία είναι μια κοινωνική αρρώστια, ένα μεταβατικό πολίτευμα, που θα καταστρέψει τελικά και τη μορφή της που απολαμβάνουμε ως σοσιαλδημοκρατία.

Σήμερα όμως ας την πάρουμε όπως όλοι ως μια συνετή αρχή πολιτικού συστήματος. Έτσι όπως την παίρνουν πρώτοι και καλύτεροι στη χώρα μας οι φασιστεροί των Συριζανελλήνων.

Τώρα, για να διευρύνουν τη δημοκρατία θέλουν αυτοί έναν εκλογικό νόμο απλής αναλογικής και ψήφο στους 17χρονους. Στην πραγματικότητα μόνο αν ψηφίζουν και οι 13χρονοι – μήπως και οι 10χρονοι; – θα έχουμε κάτι δημοκρατικότερο!

Και όπως διαλαλούσε πρόσφατα με ακατάσχετη λογοδιάρροια ένας συριζαίος σε πρωινό κανάλι, ο Σύριζα τηρεί την προ-εκλογική του δέσμευση για απλή αναλογική – και είναι το μόνο κόμμα που τηρεί μια προεκλογική υπόσχεση.

(Ορθά ο τηλεπαρουσιαστής, με τον δέοντα νεοφιλελεύθερο σαρκασμό, υπέδειξε πως αυτή είναι και η μόνη προεκλογική δέσμευση που θυμήθηκε ο πρωθυπουργός, ο μαέστρος του τσιπρισμού. Θα έπρεπε να προσθέσει πως αυτό γίνεται τώρα που τα ποσοστά του Σύριζα έχουν πέσει στο 20%-. Τους προηγούμενους 17 μήνες δεν ακούστηκε λέξη περί απλής αναλογικής.)

2. Τώρα όμως, οι άγουροι 17ρηδες, που στην πλειοψηφία τους συγκλονίζονται από το σεξ και λίγοι παλεύουν για τις Πανελλήνιες, πώς συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα όταν εξαρτώνται οικονομικά από γονείς ή παπούδες; Με κανένα τρόπο. Αλλά λόγω μαγκιάς, επαναστατικότητας και αρνητικότητας οι πολλοί θα ψηφίσουν Σύριζα.

Διότι τη στιγμή που κοτζάμ πρωθυπουργός (με δοκτοράτα από τούρκικα Πανεπιστήμια), ο κ. Τσίπρας, στα 41 του νομίζει πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι διαφορετικά νησιά, τι γνωρίζουν άραγε οι έφηβοι και απόφοιτοι λυκείων μετά τις επεμβάσεις του κ. Φίλη; Τι γνωρίζουν για διακυβέρνηση, διεθνείς σχέσεις, Ευρώπη, εργασιακά θέματα, οικονομικά, συνταγματικά και  παρόμοια;

Αν αυτοί δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα, γιατί να μη δοθεί η ψήφος και στους 13άρηδες; Ή ακόμα και στα νήπια που, όπως λέει ο Ιησούς, έχουν περισσότερη σοφία από ενήλικους;

3. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι μια ακόμα απάτη στον ανεξάντλητο τακτικισμό του τσιπρισμού – που χρησιμοποιεί κάθε έκφραση λαϊκισμού για να περιστείλει δικαιώματα κι ελευθερίες προκειμένου ο κ. Τσίπρας να παραμείνει στην εξουσία.

Αν αυτοί οι ψυχοπαθείς φασιστεροί ενδιαφέρονταν για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, όπως ισχυρίζονται, θα εξηγούσαν στον κοσμάκη την πραγματική πολιτική και οικονομική κατάσταση, θα ζητούσαν συγγνώμη για την αβυσσαλέα άγνοια, τις ψευδαπάτες και τις απάτες τους και θα είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις πριν από καιρό.

Τέτοια συμπεριφορά είναι φυσικά αδιανόητη εκ μέρους ψυχάκηδων γαντζωμένων στην εξουσία και στον τουρισμό ανά την υφήλιο.

Εξίσου αδιανόητη θα ήταν η τιμωρία εγκληματιών όπως όλοι οι απεργοί, διαδηλωτές, καταληψίες και μπαχαλάκηδες, οι αχρείοι των Εξαρχείων, βομβιστές, τρομοκράτες και άλλοι σύντροφοι, που με σπουδή φροντίζουν να εμποδίζουν τους πολλούς νομοταγείς πολίτες να απολαμβάνουν το δημοκρατικό δίκαιωμά τους της ελεύθερης μετακίνησης.

4. Υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που καταδείχνει τη νέα απόπειρα εξαπάτησης εκ μέρους αυτών των διαβρωμένων δημοκρατών: οι τηλεχειρισμοί του κ. Παππά, του στυγνότερου των συριζαίων και βέβαια κολλητού του αρχηγού.

Είναι αυτός που ανέλαβε να διευρύνει τη δημοκρατία, καταλύοντας τον πλουραλισμό στην πληροφόρηση κόντρα στις επιταγές της νομοθεσίας και του Συντάγματος.

Επινόησε μια μελέτη από τη Φλωρεντία – σάμπως και δεν υπάρχουν άλλα πιο αρμόδια κέντρα – που συστήνει 4 μόνο κανάλια τηλεθέασης. (Αν με πλήρωνε αρκετά θα του παρουσίαζα μια μελέτη που συστήνει μόνο έναν φορέα, τον κρατικό!) Έτσι, λέει, διαλύει τη διαπλοκή. Κι έχει ο ίδιος συνάψει αρκετές συμφωνίες με διαπλεκόμενους καναλάρχες και μη, και διώκει με όσα μέσα όσους δεν θένε να διαπλεχθούν δημοκρατικά. Αλλά τώρα δέχεται χαστούκι νουθεσίας, ευτυχώς, και από τις Αρχές της ΕΕ για τον κομματισμό του στο θέμα.

Αλλά κανείς λαλίστατος συριζαίος δεν εξηγεί πώς η μείωση των καναλιών προωθεί τη δημοκρατία και αχρηστεύει  τη διαπλοκή.

Είναι σαφέστατο πως είναι ευκολότερο να υπάρχει βαθύτερη διαπλοκή και λιγότερη πληροφόρηση (αλλά περισσότερη κυβερνητική προπαγάνδα) με λιγότερους καναλάρχες.

5. Από τη μια λοιπόν διευρύνουν τη συμμετοχή ανώριμων νεαρών που θα τους ψηφίζουν και από την άλλη μειώνουν τον αριθμό τηλεοπτικών καναλιών που θα τους επικρίνουν. Να η δημοκρατία!

Έτσι δημοκρατία είναι ο πλουραλισμός των ψηφοφόρων αφενός και αφετέρου ο μινιμαλισμός της πληροφόρησης με απόλυτη κρατική διαπλοκή που θα βοηθάει τους φασιστερούς του κ. Τσίπρα να παραμείνουν στην εξουσία ή να υπάρχει ακυβερνησία – που είναι το ίδιο πράγμα.

Και όσοι απορούν για αυτή τη φαινομενική αντίφαση, πρέπει να καταλάβουν το double speak των σπουδαγμένων στη Νεολαία των κομμουνιστών. Στην περίπτωσή μας, «δημοκρατία» σημαίνει μόνο αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας όταν το λέει και τίποτε άλλο. Η κα Γεννηματά φοβάται, λέει, κάθε φορά που κάνει χειραψία μαζί του μήπως χάσει κανένα δάχτυλο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *