Οι νέες ανοησίες του Τσίπρα

Οι νέες ανοησίες του Τσίπρα

της Πωλίν Κόκλα

Συνεργάζεται υπερήφανα με το πρακτορείο ειδήσεων ενός έθνους που καταγέλλεται από όλη την Ευρώπη ως βίαιο και εχθρικό προς την ελευθεροτυπία.

Θα υπέθετα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χιούμορ, μόλις έμαθα ότι ανακοίνωσε κορδωμένος την συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού― αν δεν ήξερα ότι είναι ένας αμετανόητος πρώην κνίτης, που γαλουχήθηκε πιστεύοντας ότι η ελευθεροτυπία του τύπου ισοδυναμεί με την βούληση του κόμματος και ότι ο πλουραλισμός της γνώμης είναι κάτι σαν εξάνθημα σε δροσερό κορμί αξύριστης συντρόφισσας.  

Αλλά ναι, πρόκειται για τον Τσίπρα. Τον πιο λάθος άνθρωπο, στην πιό λάθος στιγμή, στην πιό λάθος θέση. Που καταλαβαίνω ότι τον τσουβάλιασαν να τρέχει στη Σμύρνη δήθεν για να συμφωνεί κάτι, που για λογαριασμό του και χωρίς να τον ρωτήσουν συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι από προχθές (πώς να τα “βρεί” με την θριαμβεύουσα Τουρκία) -και τρέχει ο καημένος και γίνεται επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου της Σμύρνης, δεδομένου ότι είναι εξόχως μορφωμένος και έχει διαβάσει πολλά Αστερίξ στη ζωή του― αλλά, μέσα στον πυρετό του στανικού προξενιού, τού έρχεται να  κάνει το βλακωδέστερο: να “συνεργαστεί” με το κρατικό πρακτορείο μιας ανελεύθερης χώρας που διώκει τον Τύπο και ακριβώς πριν λίγες μέρες έκανε το πρωτοφανές, να διορίσει εγκάθετο κρατικό λογοκριτή στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας και να διαλύσει με σφαίρες καουτσούκ τους διαδηλωτές κάτω από το γραφεία της.  

Χθες μόλις, τόσο η Μέρκελ όσο και ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, διαμαρτηρήθηκαν μετ΄επιτάσεως στον Νταβούτογλου για αυτά τα φαινόμενα φίμωσης της ελευθεροτυπίας, του δήλωσαν οριζοντίως και καθέτως ότι η ελευθερία του Τύπου είναι θεμελιακή αξία της Δύσης στην οποία προσπαθεί να ενταχθεί. Και δεν υπάρχει δημοκρατικός φορέας που να μην ανησυχήσει για την λογοκριτική μανία του Ερντογκάν, ο οποίος χθες  έθεσε υπό τον έλεγχο του και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).  

Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας ανακοινώνει περιχαρής την συνεργασία του με αυτό το ημιδικτατορικό μόρφωμα των media. Φοβάμαι όχι μόνο επειδή είναι κάτι που του ψιλοεπέβαλλαν. Αλλά και διότι του αρέσει.  

Αν δει κανείς  ποιά είναι η πολιτική του στα ελληνικά media, θα καταλάβει ότι προσπαθεί φιλότιμα να τα κάνει …οθωμανικά. Το άνοιγμα της ΕΡΤ και η λειτουργία της σαν μαγαζάκι προπαγάνδας, η ξεδιάντροπα φιλοκυβερνητική στάση του ΑΠΕ, οι σταλινίζουσες απόψεις του Παππά και πολλών μελών της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα μέσα, καθώς και το γελοίο κρυφτούλι του Τσίπρα με την διαπλοκή (που οδήγησε σε ακόμα πιο γελοία δείπνα και κούφιες παλινωδίες πότε με τον Μπόμπολα πότε με τον Ψυχάρη)- όλα αυτά καταδεικνύουν ότι στο υποσυνείδητο αυτών των εκκοσμικευμένων νόθων του ΚΚΕ μένει ακοίμητος ο παλιός σταλινισμός, που λέει ότι “όποιος δεν μας υπηρετεί, πυροβολείται”.  

Οπότε, η ζωή είναι σοφή, που πάντα φέρνει κοντά όσους ταιριάζουν. Τον Τσίπρα και τον …Ερντογκάν― τουλάχιστον στα θέματα του Τύπου.  

Καμμία έκπληξη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Από το φαίνεσθαι στο είναι. Από αυτό που πούλησε προεκλογικά σε αυτό που είναι ο πραγματικός του εαυτός. Στην πλήρη απογοήτευση.

Πηγή: LifO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *