Ο αξεπέραστος

Ο αξεπέραστος

Ρέα Βιτάλη

Στο δευτερόλεπτο της αναπνοής εκτός κυμάτων και μέχρι την επόμενη βούτα… Αυτό είναι το τραγικότερο των χρόνων μας. Η εξοικείωσή μας με το κακό ως την πιο πιθανή πιθανότητα. Εντέλει η ματαιότητα. Όπως εκείνες οι μαυροφορεμένες γριές που κάθονται στα πεζούλια και όταν τις ρωτάνε «Τι κάνεις;» απαντάνε μονοδιάστατα και μονότονα «Βάσανα, παιδάκι μου, βάσανα». Σε αυτό το χρονικό σημείο μπορώ πια να μιλήσω για τον παρθενογεννημένο των ημερών μας. Εις σπήλαιον εγεννήθη θείον βρέφος, Αλέξιος Τσίπρας. Ταπεινός και θλιμμένος περιφέρεται μεταφέρων τα βαριά συναισθήματά του, τις βαριές αγωνίες του αλλά κυρίως την αλάθητη κρίση του εναντίον των πάντων. Όλα λάθος, όλοι λάθος. Εκείνος; «Πριν τρία χρόνια αιφνιαδιαστήκαμε…». Άτιμε αιφνιδιασμέ αμαυρώνεις, τα καλύτερα παιδιά!

Αναγνώστες μου, ο πολιτικός άνδρας που δεν ξέχασε τον Εμφύλιο τον οποίον και δεν έζησε θεωρεί αυτονόητο ότι οι πολίτες έχουμε ξεχάσει το Μάτι, των επί των (μόλις χθες) ημερών μας. Η φωτιά στο Μάτι θα μείνει στη μνήμη όλων για 103 νεκρούς αλλά και για την πιο θρασεία διαχείριση Πρωθυπουργού στην ιστορία μας. Αν την βάλουμε σε σύγκριση νερώνουμε το μαύρο της και δεν μας πρέπει στους νεκρούς μας. Πρέπει να μείνει με «τελεία». Τραγωδία στο Μάτι, τελεία.

Η τραγωδία στο Μάτι έχει δυο αξεπέραστους πυλώνες που πρέπει η μνήμη τους να θίγει βαθιά την ανθρώπινη υπόστασή μας, ανεξαρτήτως του κόμματος που ο καθένας μας εμπιστεύεται για τη διαχείριση του κράτους: Την Καραγκιοζ-μπερντέ σύσκεψη ως αρχή και την κρουαζιέρα με το σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου ως μεγάλο φινάλε.

Ενδιαμέσως πληθώρα αναξιοπρεπών, φθηνών δηλώσεων. «Αν σου είχα δώσει τα λεφτά θα τα σπατάλαγες» (στον ενικό αριθμό εν αντιθέσει προς την αυτοκριτική). Ο άνθρωπος, ο πολιτικός άνδρας, ο λαοφιλής, ο Ηγέτης της σύγχρονης σελίδας της Αριστεράς, ο Πρωθυπουργός που τη διαχειρίστηκε, μόλις χθες, εις μνήμην ίσως των νεκρών είπε και την τελευταία του κουβέντα απευθυνόμενος σε πολίτες στην Ηλεία που έζησαν τη -δυστυχώς με έναν νεκρό- πύρινη τραγωδία που βίωσε η χώρα: «Ευχαριστώ αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν». Ο εκ συνηθείας «επαναστάτης». Απορεί κανείς με την παράταξη που διατηρεί στη θέση του αυτόν ως αρχηγό.

Ο Αλέξιος Τσίπρας Ιανουάριος 2015- Ιούλιος 2019 παραμένει αξεπέραστος.

Ο Αλέξιος Τσίπρας ο νεώτερος εγεννήθη εις σπήλαιον Ευβοίας Αύγουστον 2021 για να σώσει τον κόσμο.

Συμπατριώτες μου, οποιουδήποτε κόμματος, η μνήμη είναι αναγκαίο στοιχείο για την αυτοεκτίμηση και σίγουρα αναγκαίο εργαλείο για αυτοκριτική.

Υ.Γ Δεν υπάρχει χειρότερη αναπηρία από την έλλειψη ντροπής.

Πηγή: Protagon

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *