48. Διεθνή: Ισραήλ. Δρούζοι και εμβόλια

48. Διεθνή: Ισραήλ. Δρούζοι και εμβόλια

Είναι παράξενη μα φυσική αυτή η εμμονή των αναρχοαριστερών να βρίζουν, να επινοούν ψέματα και να προπαγανδίζουν τις ανοησίες τους, στην προσπάθειά τους να αναστατώνουν και να δημιουργούν σύγχυση.

Τρία πράγματα τους απασχολούν τελευταία στο διαδίκτυο ενάντια στο Ισραήλ: α) Οι ανακοινωθείσες εκλογές για νέα εξουσία στους Παλαιστίνιους – που δείχνει τα δημοκρατικά ιδεώδη τους! β) Η αναγκαστική στρατιωτική θητεία στο ισραηλινό στράτευμα των «Παλαιστίνιων Δρούζων». γ) Το Ισραήλ δεν δίνει εμβόλια στους Παλαιστινίους!

Το πρώτο στοιχείο είναι σκέτη βλακεία. Ναι, έχουν ανακοινωθεί προετοιμασίες για εκλογές. Μα αυτό έγινε και στο παρελθόν δίχως την αναμενόμενη συνέχεια της πραγμάτωσης εκλογών. Έτσι τα «δημοκρατικά ιδεώδη» τους δέχονται μια εξουσία με το ίδιο πρόσωπο για 16 συναπτά έτη! Για να δούμε αν θα γίνουν εκλογές.

Το δεύτερο σημείο, για τους Δρούζους, είναι παράξενο, διότι ποιοι είναι αυτοί οι «Παλαιστίνιοι Δρούζοι» (χωριστοί από τους Ισραηλινούς, Σύριους ή άλλους);

Δεν υπάρχει τίποτα το καταναγκαστικό. Εκτός από Άραβες Δρούζους και Άραβες γενικά στο Ισραήλ, όλες οι άλλες εθνικότητες που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ κι έχουν ισραηλινή υπηκοότητα εκ του νόμου κάνουν κανονικότατη στρατιωτική θητεία. Ακόμα και αρκετοί Άραβες θέλουν να κάνουν θητεία και μερικοί (πάντα ισραηλινοί υπήκοοι) γίνονται μόνιμοι και προβιβάζονται σε ανώτερες βαθμίδες. Όσο για τους Δρούζους, οι ίδιοι οι ηγέτες τους αποφάσισαν πως οι Δρούζοι θα πρέπει να υπηρετήσουν όπως όλοι οι άλλοι και όσοι γίνονται λιποτάκτες θα πρέπει να τιμωρούνται όπως όλοι οι άλλοι – σύμφωνα με τον νόμο. Αν υπάρχει μια πλειοψηφία Δρούζων που διαφωνούν, θα πρέπει να οργανωθούν και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τη συμφωνία του 1956. Αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν υπάρχει καμιά ουσιαστική μερίδα εκτός ταραχοποιών που να διαφωνεί.

Τώρα, πώς γίνονται τόσο κακόβουλοι και αχάριστοι οι προπαγανδιστές του μίσους και του χάους;

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα με τους αναρχοαριστερούς και δη τους τσιπριστές του σαλεμένου Σύριζα.

Στο Ισραήλ, ευθύς εξαρχής, δόθηκε ιατρική βοήθεια στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Μόνο οι Ισραηλινοί τους βοήθησαν. Κανένα αραβικό κράτος δεν έστειλε ουσιαστική βοήθεια. Και τώρα το Ισραήλ έχει δώσει εμβόλια στους Αραβοπαλαιστίνιους στην περιοχή C (Area C) και στην ανατολική Ιερουσαλήμ – και θα συνεχίσει να παράσχει εμβόλια και όποια άλλη βοήθεια χρειάζεται.

Αλλά είμαι σίγουρος πως η αντι-ισραηλινή προπαγάνδα δεν θα κοπάσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *