Ο νέος πόλεμος και η Ελλάδα

Ο νέος πόλεμος και η Ελλάδα

του Πέτρου Μακρή

Το υπό συγκρότησιν κοινό επιθετικό μέτωπο Γαλλίας-ΗΠΑ-Ρωσίας κατά του αυτοαποκαλούμενου Κράτους του Ισλάμ (ISIS), μας γυρίζει στις πρώτες μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου Ρωσία, ΗΠΑ και Βρετανία ενώθηκαν κατά της ναζιστικής απειλής. Και η ομιλία του Φρανσουά Ολάντ ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου, πιθανόν ευρείας έκτασης πολέμου, εναντίον των Τζιχαντιστών, που είναι το άλλο αντίπαλο δέος μετά την αυτοκατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Βεβαίως, οι παραπάνω συσχετισμοί δεν είναι απόλυτοι αλλά περισσότερο συμπτωματικοί, και λόγω των διαφορετικών εποχών, όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα, αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο της επικείμενης συμμετοχής της σημερινής πολυκομματικής και πρώην κομμουνιστικής Ρωσίας στον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό.

Η ιδιαιτέρως εύθραυστη θέση της Ελλάδας, στη μεγάλη αυτή σύρραξη, προκύπτει από τα εκατομμύρια των φυγάδων της Συρίας, που ελέω των Τούρκων δουλεμπόρων, κατακλύζουν τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα: Το μαλακό αυτό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει μετατραπεί σε μια εκρηκτική Βαβυλωνία προσφύγων, παράνομων μεταναστών, αλλά και παρείσακτων τρομοκρατών του ISIS, όπως άλλωστε αυτό προκύπτει και από την ταυτότητα έστω και λίγων (μέχρι στιγμής) ταυτοποιημένων τρομοκρατών.

Δυστυχώς, ο φιλόξενος αυτός αποδέκτης των εκατοντάδων χιλιάδων Σύριων, που ονομάζεται Ελλάδα, όπως προκύπτει, από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, κινδυνεύει να μετατραπεί σε παραγκωνισμένο παρία της Ε.Ε. Ο ίδιος άλλωστε ο Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως, για μία σταδιακή έως ολοκληρωτική κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν, για την κεντρική και βόρεια Ε.Ε.

Οι παραπάνω εξαγγελίες του Ολάντ γίνονται ερήμην του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Και αυτό σημαίνει, ότι η εντελώς απροετοίμαστη χώρα μας κινδυνεύει να μείνει με ανοιχτές τις πύλες, σ’ ένα κύμα, ή ορθότερα, τρικυμία προσφύγων, παράνομων μεταναστών, αλλά και άγνωστης ταυτότητας τρομοκρατών. Και φυσικά σ’ ένα περίγυρο γειτόνων, με ολόκλειστα σύνορα…

Κατά συνέπειαν, ο Ολάντ, που έκανε λόγο για περιφρούρηση των συνόρων της ΕΕ όφειλε και οφείλει να ξεκαθαρίσει, ότι η Ελλάδα δικαιούται, εκ των πραγμάτων, να έχει την πιο ενισχυμένη περιφρούρηση των συνόρων της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτείται άμεση σύγκληση της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και με κοινό ψήφισμα όλων των πολιτικών δυνάμεων της Εθνικής Αντιπροσωπείας να χαρακτηρισθούν ως άμεσες προτεραιότητες:

-Η επαλήθευση της εξαγγελίας του Ολάντ για περιφρούρηση των συνόρων της ΕΕ, με τη δημιουργία πανευρωπαϊκής ακτοφυλακής στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία. Η μικτή αυτή ακτοφυλακή να έχει το δικαίωμα να εμποδίζει δια παντός μέσου το λίαν προσοδοφόρο, για την τουρκική παραοικονομία, δουλεμπόριο των φυγάδων. Αλλά και Δούρειο Ίππο κατά της ευρωπαϊκής συνοχής.

-Σε περίπτωση εμπλοκής και του ΝΑΤΟ, στον πόλεμο κατά του ISIS, να επανεξετασθεί η αλόγιστη μετατροπή των ξένων πολεμικών αεροπορικών βάσεων της Ελλάδας ως αφετηρία φονικών εξορμήσεων, κατά στόχων της Συρίας, με αμάχους.

-Το ξεκαθάρισμα της αντίθετης θέσης της Ελλάδας, έναντι οποιουδήποτε «συμμαχικού» σχεδίου για νέα σύνορα στις επικράτειες των ημιδιαλυμένων παράκτιων κρατών της Μέσης Ανατολής.

-Την, μετά την σχεδιαζόμενη εξολόθρευση του τζιχαντικού στρατού, οικονομική ανασυγκρότηση των παραπάνω χωρών και την παλιννόστηση των όσων προσφύγων επιθυμούν, στις πατρογονικές τους εστίες. Έτσι θα εξιλεωθεί η ίδια η δημοκρατική Δύση, για την επιπόλαιη και ολέθρια ανάμιξή της, στον τυχοδιωκτισμό της «Αραβικής Άνοιξης»…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *