Ολάντ κλπ

Ολάντ κλπ

από τον Πύλαρο

Από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή βράδυ, η Αθήνα αναστατώθηκε ή μάλλον μπλοκαρίστηκε κυριολεκτικά στο κυκλοφοριακό της – και στους κεντρικούς και στα κανάλια. Παντού ο κ. Ολάντ και η αλήτικη φιγούρα του απαράμιλλου πρωθυπουργού μας.

Και τι απέφερε η επίσκεψη εκτός από τις ειδήσεις που δεν έλεγαν τίποτα;

Τίποτα.

Αοριστίες για επενδύσεις και καλά λόγια μόνο για μια δήθεν υπεύθυνη στάση της τσιπραϊκής αντιμετώπισης του προσφυγικού. Α, και μια προειδοποίηση για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Τι περίμεναν όλοι, δηλαδή, από τον Γάλλο πρωθυπουργό;

Δεν είναι ολοφάνερο πως ο κ. Ολάντ είναι πολύ πιο φαφλατάς από το δικό μας ασυνάρτητο ξεφτέρι;… Είναι δυνατόν ένας σοσιαλιστής σαν τον Ολάντ, του οποίου οι επιδόσεις σε γκόμενες κατά πολύ ξεπερνούν τις πολιτικές του, να πετύχει, πέρα από φλυαρία, κάτι πραγματικά εποικοδομητικό;

Ακόμα κι αν ήθελε και μπορούσε να επιτύχει κάτι περισσότερο από τις φανφάρες τέτοιων επισκέψεων (με κάποιο αντίκτυπο στο εσωτερικό της Γαλλίας), πώς να πάρει στα σοβαρά το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένο;… (Βλέποντάς τους, και δη τον βαρύτατα βαριεστημένο και πιο τσαλακωμένο από τον Τσακαλώτο πρωθυπουργό μας, να πηγαίνουν σαν σε βαρετή κηδεία στο Μνημείο του Αγνώστου εγώ αποφάσισα πως μου έφτανε.)

Βεβαια, ο πρωθυπουργός απέκτησε, όπως του φαίνεται τώρα, έναν σοβαρό εταίρο αλληλεγγύης στο Γιούρογκρουπ. Το πόσο αλληλέγγυος θα είναι ο κ. Ολάντ θα φανεί στη συνέχεια.

Αλλά ξέρουμε πια πώς αυτοπαραμυθιάζεται με τη δική του σπουδαιότητα και ικανότητα ο ΑΤ. Οπότε δεν παραξενεύει το ότι νομίζει πως η επίσκεψη του προσέδωσε κύρος κι επίτευξη. Γι’ αυτό τώρα ετοιμάζεται, λένε, για μια περιοδεία στην Ανατ. Μεσόγειο έτσι που η Ψωροκώσταινα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Αυτή άρχισε ήδη με την επίσκεψη του γελοίου πρώην ΚΚΕ κομματόσκυλου κ. Κοτζιά που τώρα παίζει ρόλο υπουργού Εξωτερικών. Αυτός, τουλάχιστον, παρά το αμαρτωλό παρελθόν του στο ΚΚΕ, και μόρφωση έχει και πείρα πολύχρονη στο εξωτερικό.

Αλλά ο απαράμιλλος πρωθυπουργός μας, που ούτε σιδερωμένο πουκάμισο και κουστούμι να βάλει δεν κατόρθωσε, και ούτε μπορεί να καθίσει σε πολυθρόνα με λίγη αξιοπρέπεια, τι θα πετύχει;

Υποθέτω, περίπου ό,τι και με τη Ρωσία του Πούτιν και με τους Ποδέμος της Ισπανίας και όλα τα άλλα ένδοξα κατορθώματά του.

Αξιοπρόσεκτοι φάνηκαν επίσης ο κ. Βούτσης, ΠτΒ, που με τα ατημέλητα μαύρα κι άραχνά του του θύμιζε ταβερνάρη και ο κ. Φίλης, της Παιδείας των πενταροδεκάρων, που με τα πολύχρωμα ασιδέρωτα πτερόεντα και την πλαδαρότητά του θύμιζε χασάπη (σηκώθηκε μάλιστα κι έφυγε από το γεύμα προτού τελειώσουν οι άλλοι συνδαιτυμόνες). Σε αυτή την υψηλή κουστωδία συμμετείχε σιωπηλά και ο λαλίστατος γελωτοποιός της λαϊκής Αρυστερίας, κ. Λαζόπουλος.

Η σιχαμερή φαρσοτραγωδία της Αριστεράς συνεχίζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *