Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τσίπρας: «Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει»

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ (και γιατί η ΕΚΤ “δεν τους αφήνει” να το κάνουν):

Η Ελληνική κυβέρνηση ζητάει την άδεια να μπορούν οι Ελληνικές τράπεζες να δανείζουν το Ελληνικό δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι τους επιτρέπεται μέχρι σήμερα.

Η ΕΚΤ θέτει όρια σχετικά με το ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ μπορούν να επενδύουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου οι Ελληνικές τράπεζες για τον εξής λόγο:

Όταν οι Ελληνικές Τράπεζες αγοράζουν ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ!

Αγοράζοντας λοιπόν μεγάλες ποσότητες ομολόγων οι Ελληνικές τράπεζες εκτίθενται στον (ορατό πλέον) κίνδυνο ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ!

Φυσικά, η ΕΚΤ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων μέχρις ενός ποσού!

Πράγμα που σημαίνει, πως αν χάσουν οι Ελληνες καταθέτες τα χρήματα τους η ΕΚΤ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑ!

Και για τον λογο αυτό, η ΕΚΤ έχει θέσει ένα ΟΡΙΟ έκθεσης των Ελληνικών τραπεζών ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ στον κίνδυνο των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απαίτηση λοιπόν της Κυβέρνησης Τσίπρα να αυξηθεί το όριο αυτό είναι απλά μια “κουτοπόνηρη” προσπάθεια να δανειστεί η Ελληνική κυβέρνηση περισσότερα χρήματα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ χωρίς καμμία υποχρέωση και να φορτώσει μετά το “φέσι” στους Έλληνες καταθέτες, και άρα στην ΕΚΤ!

Ε! ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ “ΤΣΙΜΠΑΕΙ” Η ΕΚΤ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ;

Πηγή: Facebook (Socrates Soumelas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *