Κι όμως οι Δημοκρατίες εκβιάζονται

Κι όμως οι Δημοκρατίες εκβιάζονται

του Νότη Παπαδόπουλου

Τελικά είναι μύθος ότι οι Δημοκρατίες δεν εκβιάζονται. Εκβιάζονται και μάλιστα άγρια. Για δείτε: δύο ανύπαρκτα πλέον κόμματα η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν θα είναι στην επόμενη βουλή, μαζί με τους βουλευτές μιας εγκληματικής οργάνωσης, στήριξαν την θέση του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες κάλπες κόντρα στην επιθυμία της κυβέρνησης αλλά και της κοινής γνώμης που ζητούσε κατά συντριπτική πλειονότητα εκλογή Προέδρου και σταθερότητα. 
           
Μ’ αυτά και μ’ αυτά  βρισκόμαστε μέσα στο καταχείμωνο έτοιμοι για κάλπες – κάτω από τις χειρότερες δυνατές πολιτικές και  οικονομικές συνθήκες: με μετέωρη την συμφωνία με την τρόικα και με την  προεκλογική αντιπαράθεση στο “κόκκινο” ,μέσα σε ένα ζοφερό διχαστικό κλίμα με την λάσπη στον ανεμιστήρα και με κατηγορίες να εκτοξεύονται  απ’ όλες τις πλευρές .
            
Η αξιωματική αντιπολίτευση  αντί να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι πρόκειται να κάνει εάν έρθει στην εξουσία οχυρώνεται πίσω την πόλωση και  υπόσχεται καλύτερες μέρες,  κατηγορεί την ΝΔ και το ΠαΣοΚ για την λιτότητα και  προαναγγέλλει πολιτικές διώξεις  για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική ομιλία δεσμεύτηκε  για εξεταστικές επιτροπές παντού, επανέλαβε τα περί κατάργησης των μνημονίων και επέμεινε στην υλοποίηση των υποσχέσεων του προγράμματος της ΔΕΘ το οποίο η Κουμουνδούρου έχει βαφτίσει κοστολογημένο και ισοσκελισμένο ενώ επί της ουσίας είναι η επιστροφή της χώρας στα ελλείμματα. Είναι -θυμίζω- το πρόγραμμα που προβλέπει παροχές 11,3 δις ,το οποίο όταν το ανέλυσαν οι κ.κ. Μηλιός και ο κ.Σταθάκης στο Σίτυ του Λονδίνου  προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των ξένων funds που  έσπευσαν να αποσύρουν άρον-άρον τα κεφάλαιά τους από την Ελλάδα.
            
Από την πλευρά της η ΝΔ  αντί να προσπαθεί να εξηγήσει τι πήγε στραβά και η σχεδιαζόμενη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί διότι η τρόικα ήθελε περισσότερα μέτρα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνολογεί  με τη μεγαλύτερη ευκολία προειδοποιώντας ότι εάν κυβερνήσει ο κ.Τσίπρας η χώρα οδηγείται στην χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Όμως οι πολίτες θα ήθελαν να μάθουν πότε -επιτέλους- τελειώνει αυτό το τούνελ της λιτότητας, ποιες είναι μεταρρυθμίσεις που “κόλλησαν” μετά τις ευρωεκλογές και θα πρέπει να προχωρήσουν μετεκλογικά  , πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει στην ανάπτυξη , να μειώσει την ανεργία και να επιστρέψει την κανονικότητα. Θα ήθελαν επίσης να καταλάβουν γιατί εφόσον ο κ. Σαμαράς ακολούθησε την συνταγή  της κυρίας Μέρκελ, βρέθηκε στο τέλος «στα κρύα του λουτρού» από την αρνητική στάση της γερμανικής πλευράς και την αδιαλλαξία του ΔΝΤ.
          
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν στην κρίσιμη αυτή συγκυρία να δώσουν απαντήσεις και να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες για το τι τους περιμένει την επομένη των εκλογών .Να μην εξωραΐζουν ή να κινδυνολογούν προεκλογικά για να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα στις 26 Ιανουαρίου. ​

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *